Win 7 se ne boota z DVDja

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Zdravo,

na računalnik, ki ima trenutno gor win XP želim namestiti win 7, pa se mi le-ti nočejo bootati z dvdja.
DVD začne brati, potem pa se windowsi XP normalno zaženejo naprej in postavijo.

V čem bi bil problem?

joshyslo

Pripravnik
Izključen uporabnik
30. jun 2008
250
4
18
ponovni zagon računalnika potem stisni F8 in izberi optični pogon(dvd pekač) in bi moralo it..

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
- neustrezne nastavitve za boot sekvenco
- poškodovan DVD
- DVD ni bootable (je originalen Win7 DVD?)
- drugo

Grem po vrsti:
- DVD začne vrteti ampak ga ne zažene
- DVD je na novo zapečen in brez prask, v windowsih ga normalno odpre ampak tudi tam win 7 ne morem inštalirati (pravzaprav pa bi rad formatiral disk in potem na novo naložil winse) - dvd ni originalen

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Citat:
Uporabnik joshyslo pravi:
ponovni zagon računalnika potem stisni F8 in izberi optični pogon(dvd pekač) in bi moralo it..

Ko izberem first boot device CD/DVD, mi potem napiše searching for boot record from CDROM, ga začne vrtet, nato pa čez nekaj sekund normalno začne nalagati WIN XP, kot da se prej ni nič zgodilo...

Sergo80

Zelenc'
17. feb 2012
17
0
1
To je verjetno povezano z DVD pogonom. Jaz imam dva, Sony in Lite-on. Z Lite-onovim gre z istim DVD-jem brez problema bootat, na Sony-jem pa ni šans. Drugače pa oba delata vredu. Predlagam da si narediš bootable USB pa tako inštaliraš.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.024
194
63
Potem pa DVD ni zapečen kot bootable.

Sicer pa, ko zaženeš računalnik, ko ti zavrti pekač, se ti mora na ekranu izpisati, da pritisni katerokoli tipko za zagon z dvd-ja... če je ta seveda bootable. Če jo ne pritisneš v parih sekundah, se ti windowsi normalno naložijo.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
KSZ

Očitno bo res to krivda, da DVD ni bootable.
Bom zapekel na novo in potem poskusil.

Zaenkrat hvala vsem!

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Podoben primer me je tudi mene doletel danes. Namreč nameravam sformatirat in ponovno naložit sistem (zaradi menjave določenih komponent), ampak sem prišel do problema.
Namreč v biosu ne morem izbrat dvd pogona (ide priklop ni na plati, ampak preko pci kartice) za boot-at z njega, lahko izberem samo disk, prenosni disk ali usb ključ (pač to je vse priklopljeno in bios prepozna).
Sicer sem skopiral windowse z dvdja na ključ, a zadeva ne zalaufa..
A je potrebno mogoče kaj urejat kakšno datoteko, drugače skopirat na usb ali kakšna druga finta bi prišla v poštev. Mislim da bi moralo boot-at tudi z usb-ja, le kakšno malenkost sem nekje zašuštral verjetno.
Za pomoč bi bil precej hvaležen (padajo zvezdice)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Windows 7 se skopira na USB ključ s programom od Microsofta.
To preverjeno deluje.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Raziskovalcem ali kaj posebnega?
Hja jaz sem uporabil TC
smile-1.gif