win 10 na novo

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.588
113
Pozdravljeni,
imam Windows 10, legalne. Ko so jih talali, kar pomeni, da nimam nobenega inštalacijskega medija. Ker se mi zdi, da zadeva ne dela več tako tekoče kot nekdaj, najbrž tudi zaradi inštalacij takih in podobnih neumnosti, ne bi več nekaj zgubljala časa in volje z nekimi programi za "čiščenje", ampak bi kar lepo na novo vse skupaj postavila.

Zdaj pa gledam, da obstaja neka opcija, da enostavno resetiram računalnik (reset PC) - je to dovolj in je enako clean installu? Glede na to da je opcija, da ohrani datoteke, naj to naredim (sicer jih na disku z winsi nimam ne vem kako veliko)? Potem zbriše samo programe in nastavitve.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
raje si potegni dol medij in namesti zadnjo (1607) verzijo. ker drugače boš spet (lahko) čakala na dooogle namestitve in ti bo samo prostor na disku odžiralo...
clean install je recimo vedno boljša rešitev. seveda če se ti da potem igrati z nastavitvami in nameščanjem programov ipd. pa ko imaš enkrat vse nameščeno, je lepo (in spodobi se) narediti en image diska...za vsak slučaj

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.588
113
bom imela potem kake jajca z legalizacijo? meni se ne da več zafrkavati z raznimi kreki in ključi in podobnimi jajci. še najbolj me to moti. tiste programe že na novo gorkej dam pa nastavim.

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.811
640
113
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
bom imela potem kake jajca z legalizacijo? meni se ne da več zafrkavati z raznimi kreki in ključi in podobnimi jajci. še najbolj me to moti. tiste programe že na novo gorkej dam pa nastavim.

Win 10 se po inštalaciji sami aktivirajo, ko jih spustiš na internet, tako da navadno ni težav.
Sem pa tudi že nekajkrat na različnih mašinah uporabil tisto refresh/reset opcijo, pa je bilo vedno bp.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.588
113
sem kar na novo mogla (formatirala particijo, pa od štarta). reset ni delal, pa nič hudega, ni nič težil okoli nekih ključev in podobno. Ne vem, mogoče na podlagi microsoftovega računa, ker ko sem se enkrat logirala, je nehal spraševati to in ono...

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
če enkrat registriraš na isti konfiguraciji, te potem načeloma nikoli več ne vpraša. če boš spreminjala kaj resnega (matična...), pa zna zatežiti
smile-1.gif

če res nucaš online račun, potem ok, drugače pa s tem še dodatno omogočaš malemu mehkemu zbiranje informacij. heh, vsaj izklopi potem ves promet ven...ki res ni potreben.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.588
113
kakih informacij. žal, moram priznati, da sem totalno nezanimiva, ampak vseeno kaj in kje naj bi kaj izklopila. Meni je kul, da mi osnovne nastavitve nazaj postavi (zaznamki v edgu ipd), drugo itak nič ne delam preko Microsofta. Google ve o meni veliko več.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Nikar ne poslušaj paranoikov, ki mislijo, da med milijardo uporabnikov nekdo spremlja prav njih.
smile-1.gif

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
saj nisem paranoik...zakaj bi pa imela čisto vso telemtrijo vklopljeno? če jo ne nuca????
@jabe: drugače pa nastavitve in zasebnost. tam izklopi večino nastavitev...no, ali pa tudi ne. saj si res nezanimiva. za ljudi verjetno. algoritmi menijo drugače, heh

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.588
113
Ok, to me nič ne stane. Sem izklopila vse, razen filtra smartscreena. Kaj je to?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.588
113
Sem že na novo jaz to. Z Microsoftove strani potegnila en tolk, da mi je naredil bootable usb z win10 in zadeva rešena.

P.s
Če bo še kdo poskušal, pa ne bo delalo... Merkite, da usb ni od Kingstona. Mi ni hotelo bootati z njega, pa da si bog...

posavec

Pripravnik
23. feb 2010
60
0
6
P.s
Če bo še kdo poskušal, pa ne bo delalo... Merkite, da usb ni od Kingstona. Mi ni hotelo bootati z njega, pa da si bog...

[/QUOTE]

jz, pa glih prejšni teden kupu kingston 128gb...
hysterical-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.588
113
lej, ne se hecat. naredila to že stokrat prej od časov netbookov, ko ni bilo več cd/dvd enot. V biosu nastavila in preverila vse 15krat. in potem še googla obrnes in vidiš ene parkrat, da je zadeva bila rešena, ko so probali z nečim drugim kot kingstonom. Kaj mi je drugega ostalo? in, evotigana, maxell dela ko urca...

sicer pa 128gb? baš si imel namen to ponucat za bootable usb.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.588
113
no, je pa res hitreje samo drug ključek notri dati (itak jih ima dandanes vsak najmanj 5) kot pa iti čez plejado bootable programov, ki sploh ne vem kateri so aktualni dandanes. Odkar ni več xpjev, ne delam več tega na pol leta. Pa z mojo srečo bo ta zadnji tisti, ki bo ta prav, če bo sploh kaki, ker konc koncev - lahko je pa kingston kriv.

Kakorkoli, moj point je bil zgolj dobronameren, če se kdo znajde v isti situaciji. da je lahko fora v ključku, ker če povsod drugje ključek dela (pač prenašanje podatkov, za kar ponavadi je), ni to pač ta prva stvar, ki jo pomisliš. Kako se loti reševanja, je meni vseeno...

Nazadnje urejeno:

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Glih včeraj sem inptaliral na novo htpc s Kingstonom!
Tako, da tukaj znamka ne odigra nobene vloge. Mogoče je samo kaj s ključkom kaj narobe ali je program za ootable slab, slabo kompatibilen s tem ključkom,...
Naslednjič uporabi YUMI bootable program. Meni se je vedno obnesel, med tem ko pri ostalih ni šlo skozi.

Nazadnje urejeno:

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.055
71
48
Sem že imel primer, ko nekdo ni mogel z MS orodjem narediti bootable ključka. Z Rufus-om je potem delovalo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Ampak krivo je orodje (ker je od M$) in ne driver ključka, ki očitno ni povsem po PS-u, če na ključkih večine ostalih proizvajalcev dela.
17758-icon_confused.gif