Wi-Fi @ iPod Touch??

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
A je že kdo nastavljal internet na iPod Touch? Meni nikakor ne uspe - res pa je, da je moje znanje računalništva bolj na psu...
Vglavnem domače omrežje mi najde, vpisal sem tudi vstopno geslo...prav tako je iPod sam prečital IP-je, no edino DNS sem ročno vnesel. Ampak na internet (youtube ipd) pa še vedno ne gre.
crazy1.gif

A bi moral še kaj druga vpisat/nastavit? Signal je dovolj dober (vse črtice pri indikatorju signala). A je mogoče finta v tem, da je internet povezava prepočasna? Ker je samo 256/128.

Vsaka pomoč dobrodošla...
Hvala.

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
Jaz nisem ničesar nikoli nastavljal ročno. Vklopil sem WiFi, nakar mi je iPod našel omrežja, in po izbiri svojega domačega sem vpisal geslo. To je bilo to. Prav tako mi YouTube dela normalno.

A ti YouTube sploh ne zažene ali samo traja da odpre?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.860
689
113
Če ti ne dela http://89.143.249.33/ potem so sigurno DNSji krivi. Sicer pa zakaj si jih sploh ročno vpisoval ?

Imaš mogoče še kak laptop ali kaj takega priklopljenega na wifi ? Ker če tam dela vse na auto, potem ne vem zakaj še na iPodu ne bi.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Sem probal na drugi lokaciji, pa je brez težav našlo omrežje in se povezalo na internet. Tako da je očitno problem nekje v obstoječi domači mreži. Je možno da ne dela zaradi prepočasne linije? Na mrežo sta pa priklopljena 2 PCja, en desktop (z kablom) in en laptop (wireless) in na obeh dela internet normalno in se poveže avtomatsko...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.860
689
113
256/128 glih ni slaba linija. Sicer pa če bi bila linija kriva, potem ti na ostalih dveh računalnikih tudi ne bi delalo.
Mogoče lahko malo več poveš o brezžičnem omrežju - kaka je zaščita, mogoče je DHCP izklopljen, imaš mogoče zaklenjeno na MAC address. Pa na iPodu nastavi vse na avtomatsko.

Sicer pa sem pravkar z malo googlanja naletel na to:
Citat:
Well, turns out that even though when you enter the password the keyboard is in all caps, you still have to press 'shift' before entering each letter of your password!

Hope this helps someone

Mogoče tudi ti zaradi tega vpišeš napačno geslo
rolleyes-1.gif