Weber Q 1200/2000

MTB75

Fizikalc
13. maj 2012
365
25
28
Ima kdo kakšne izkušnje s tema žaroma?
Zanima me predvsem priklop na jeklenko. Na spletni strani slovenskega prodajalca je omenjeno, da je 2000 primeren za slovenske jeklenke, 1200 pa za kartuše in da je potreben poseben set za priklop.
V Avstriji se da dobiti Q 2000 za 100€ manj, je tam kakšna razlika pri plinu?
Uporablja kdo posodo za dimljenje? Na spletni strani prodajalca imajo eno, ki pa ni za serije Q 1000. Kaj uporabljate tam?
 

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Imam Q2000. Priklopi se normalno na Slo jeklenko, kolikor vem imajo Avstrijci drugačen priključek (nisem pa siguren). Če imaš priklop na kartušo, potem direktno ne moreš priklopit na jeklenko, ampak rabiš drugo cev/priključek.

Poizkusil sem uporabit doma narejeno posodo za dimljenje, a več ali manj neuspešno, saj mi lesa ne uspeva dobro zakurit/zadimit.
 

MTB75

Fizikalc
13. maj 2012
365
25
28
Misliš da je težava v posodi ali žar ni sposoben toliko ogreti lesa?
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
V obeh žarih je prisoten problem samo enega gorilca in prevelikih odprtin za zrak levo in desno, ter spodaj. Jaz imam Q320 in sem uspel delno dimit tako, da sem s foljio oblikoval delne zapore za zrak ob straneh, sekance pa sem dodal direktno na rešetko. Lahko tudi kos lesa. Počasi se začne dimit. Mesa na rešetki en moreš dimit ampak ga je treba dvignit z neko drugo rešetko. Spodaj lahko daš par slojev folije, da blokiraš direktno vročino in nekako gre, ne pozabit na neko posodico vode za vlago. Bo pa tudi najnižja temperatura malo previsoka za pravi low&slow. Vsaj za okus bo pa ok.
wink-1.gif
 

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Po moje je več težav, ampak glavna je prenizka temperatura, da bi dobro smodil moker les oz. problem je pozicija tega lesa in v kaj ga zapakirat. Vse ideje dobrodošle.
 

KrNeki99

Pripravnik
3. sep 2007
884
23
18
Ljubljana
V IKEI se dobi rostfrei posodo z resetko (cca 12 €). V posodo das malo vode (jo dolivas), na resetko meso. kjer imas grelec na resetko (od zara) posujes namocen les.

tak je najbolj simpl. Jest imam sicer Q300 ki ima se manjsi grelec, tak da ne vem koliko je minimalna temperatura pri tebi.

lp
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Smojenje lesa ni problem, vkolikor ga daš na poln del rešetke. Na začetku moraš seveda do konca odpret plin da se začne smodit. Potem zmanjšaš. Glavna težava je mali prostor, previsoka minimalna temperatura in pretok zraka. Se pa da igrat....
smile-1.gif
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Pa lea ni treba močit. Količina dima bo enaka, le kasneje se bo dimil, dokler voda ne izhlapi. V sam les pa voda zelo malo prodre....to je mit z interneta.
smile-1.gif
 

KrNeki99

Pripravnik
3. sep 2007
884
23
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Pa lea ni treba močit. Količina dima bo enaka, le kasneje se bo dimil, dokler voda ne izhlapi. V sam les pa voda zelo malo prodre....to je mit z interneta.
smile-1.gif

namocim kako uro prej... ker drugace se mi je ze vzgalo
smile-1.gif


ce pa kej pomaga pa tud nism zihr
 

guardy

Guru
3. avg 2007
8.495
1.080
113
Obišči stran
Ko sem sam kupoval so bile cene po celi evropi praktično enake. Na koncu sem šel do fantov pri kralju žara in se tam zmenil še za malenkosten popust, oz. sem potem za tisti denar kupil še pregrinjalo.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Weber in Napoleon sta top plinska žara - tudi v malih formatih. Tole, kar si pokazal je nekaj čisto drugega. Polno jih je v kempih, kjer nizozemci in drugi severnjaki na njih cmarijo klobasice. Pa na plošči pečejo palačinke.
 
Nazadnje urejeno:

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.373
167
63
38
Pol praviš da se je boljš mal stegnt, pa kupit Webra?
smile-1.gif


Kaj je še razlika med 2000 in 2200 poleg toplomera?
 

guardy

Guru
3. avg 2007
8.495
1.080
113
Obišči stran
Sam sem imel prej razne električne plate na balkonu, pa vse ni vredno en pol k****

je pa res, da imam tudi sedaj električnega, ker mi nekako ni za met plinske bombe cel dan na soncu na balkonu polet, ker mam pomoje 100 stopinj tam
grin1.gif