vzigalnik in napajanje v avtomobilu

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Kaj narediti, ce clovek v avtomobilu rabi napajanje preko vzigalnika, le ta pa je tako slampasto narejen, da polnilec nikakor ne dobi toka. In to na OBEH!!
Fiat
stupid-1.gif
Kakor znajo narediti odlicno zadevo kot je JTD, elektrike ne bojo nikoli pogruntali

jezen.gif

Kaj mi preostane?

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Pomojem maš polnilec šlampast. No idejo si že dobil ampak vseeno, če imaš kaj spretnosti snami ven vtičnico v avtu ter preglej kontakte itd... A drugače ti dela za cigarete prižigat?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ni slampast, ker mi na 10 let starejsem nemskem avtomobilu polnilec deluje brezhibno. na italjanskem se je pa poznalo, ko sem prisel z dopusta in 14 dni sabo vozil hladilnik, kot bi nekaj zjebal.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Pomojem maš polnilec šlampast. No idejo si že dobil ampak vseeno, če imaš kaj spretnosti snami ven vtičnico v avtu ter preglej kontakte itd... A drugače ti dela za cigarete prižigat?

Vzigalnik za cigarete dobi tok preko dveh jezickov,medtem ko napajani vtikaci(polnilci,skrinje,...) dobijo tok na sredini.Tam je ponavadi oksidirano ali "zasuto s pepelom",vsaj pri meni se to dogaja saj je "vpaljac" v akciji vsaj 5X dnevno
d055.gif

Kratkorocno pomaga malce pobrusiti s papirjem
wink-1.gif