Vžig

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.616
89
48
Star avto ne vžge več u prvo. Ko obrnem ključ sploh ne požene zaganjač, ampak šele u peto/šesto. Verjetno je kej zdrajsano stikalo pri kluču ali kaj?

tnx!

4. jun 2008
328
0
16
Oberkrain
Tole je nekako v tem smislu, ce bi jaz prisel v mercator in bi rekel prodajalki da sem lacen.
Lahko je obvolanska kljucavnica, vlozek kljucavnice, aku, avtomat na starterju, ali pa obrabljene krtacke.

P.s. dobr bi blo ce bi napisal kter avto, letnik, motor, pa kaksne zvoke kaj od sebe daje(ce jih sploh).

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Saj si si sam odgovoril, star avto! Lahko je ogromno stvari, ampak mislim da ni kriva klučavnica.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Če ne vžge v prvo, ga poliješ z bencinom in pali v prvo s faracajgom
evil.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.372
5.646
113
čene vžge vprvo....vzameš kladivo in udariš po štarterju....krtačke se premaknejo...in ti se lahko odpelješ....tako bo šlo še kak mesec....pol bo pa s5 star avto
evil.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Neeeeeeeee

hysterical-1.gif

Hudi ste
grin1.gif

Lahko pa ne rabiš tolčt po alternatorju. Mogoče je samo slab kabel med alternatorjem in baterijo. Jp, veliko možnosti maš.

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.372
5.646
113
Fora je da je štarter znucan....oz krtačke...in visijo v zraku in ne dajejo kontakta na rotor....ko udariš po štarterju se zarad udarca drugač usedejo na os rotorja in s5 je kontakt do naslednjega užiga......

....in to pali še kak mesec dokler os rotorja ne pobere krtačk čist do konca..pol pa pač štarter podreš..pa greš u elekro štacuno po ene generične.....oz take k so najbolj podobne tem pa jih ročno s pilo prilagodiš tko da pašejo v štarter in si zmagu!

Os rotorja je okrogla in pobira te kvadrataste krtačke v obliki črke U (iz zgornje strani črke)....dokler ne obvisijo na federčkih v zraku brez kontakta

janko

Pripravnik
12. nov 2007
173
21
18
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Fora je da je štarter znucan....oz krtačke...in visijo v zraku in ne dajejo kontakta na rotor....ko udariš po štarterju se zarad udarca drugač usedejo na os rotorja in s5 je kontakt do naslednjega užiga......

....in to pali še kak mesec dokler os rotorja ne pobere krtačk čist do konca..pol pa pač štarter podreš..pa greš u elekro štacuno po ene generične.....oz take k so najbolj podobne tem pa jih ročno s pilo prilagodiš tko da pašejo v štarter in si zmagu!

Os rotorja je okrogla in pobira te kvadrataste krtačke v obliki črke U (iz zgornje strani črke)....dokler ne obvisijo na federčkih v zraku brez kontakta

Res je, vendar boš na ta način skuril kolektor.

Skiny

Alternativni tehnik
15. okt 2007
48
0
6
KK
Citat:
Uporabnik SmirastoNastrikanPulover pravi:
Tole je nekako v tem smislu, ce bi jaz prisel v mercator in bi rekel prodajalki da sem lacen.
Lahko je obvolanska kljucavnica, vlozek kljucavnice, aku, avtomat na starterju, ali pa obrabljene krtacke.

P.s. dobr bi blo ce bi napisal kter avto, letnik, motor, pa kaksne zvoke kaj od sebe daje(ce jih sploh).

Edini relevanten odgovor v celi temi. @zakajaltersuxu : najprej beri pod p.s., predvsem zadnji napotek, pol pa gremo dalje
grin1.gif

Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
https://www.youtube.com/watch?v=CxjPpytfnv0 Ob 2:06 maš nove krtačke Pa ob 2:34 pa znucane
smile-1.gif

Glede na tvojo titulo bi sklepal, da dobro veš, kaj so to krtačke na alternatorju. Glede na tale post pa ugotavljam, da na žalost temu ni tako...
evil.gif

LP, Skiny

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Neeeeeeeee

hysterical-1.gif

Hudi ste
grin1.gif

Lahko pa ne rabiš tolčt po alternatorju. Mogoče je samo slab kabel med alternatorjem in baterijo. Jp, veliko možnosti maš.

se spomnim studentskih let, ko sem pri prvem avto tudi tolkel po alternatorju, ker sem mislil da me zafrkava, ampak kriv je bil vlozek kljucavnice.....
hysterical-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.372
5.646
113
Citat:
Uporabnik Skiny pravi:
Glede na tvojo titulo bi sklepal, da dobro veš, kaj so to krtačke na alternatorju. Glede na tale post pa ugotavljam, da na žalost temu ni tako...
evil.gif

LP, Skiny

Se oproščam.......to o čemer govorim so krtačke na "špuli" in se več kurjo zarad tokov pri vžigu kot na zaganjaču.......včasih se menja tud une na zaganjaču.....ampak manj pogosto......tud nevem zakaj bi z tolčenjem po zaganjaču "zjebal" kolektor???? Kot mi nekdo očita
tongue-1.gif

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.616
89
48
Citat:
Uporabnik SmirastoNastrikanPulover pravi:

Volvo 460, 1.8, letnik '92.