VW izklop sovoznikove vrece na zrak

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Potrebujem nekoga, ki bi mi izklopil sovoznikov airbag, se bolje, ce je uradni VW servis. Na mojem mi tega namrec nocejo. Gre za tazadnji VW Polo in v predalu nima knofa za izklop vrece.

gmarko

Pripravnik
5. jul 2009
189
0
16
zakaj bi to nardil? po moje ti to noben ne bo nardil, ker lahko kazensko odgovarja, ti pa tudi.

Nazadnje urejeno:

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik gmarko pravi:
zakaj bi to nardil? po moje ti to noben ne bo nardil, ker lahko kazensko odgovarja, ti pa tudi.
Mogoče trije otroci, pa zadaj ni 3x isofixa?
sprasujem se.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik gmarko pravi:

bonk.gif
boh te nima rad. Ja zaradi otrok bi rad to naredil, ker lupinice ne gre prevazati drugace spredaj. Vsak reno od katrce naprej ima to na gumb, volkswagen se gre pa frajerja.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Moja ima VW in ko sem klical na pooblaseni servis, so rekli, da se to ne da. Po vprasanju, kako naj otroka prevazam spredaj pa so sicer rekli, da se da, ampak da tega ne bodo delali..

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pri fotru se na Chevroletu ne da izklopit in piše v navodilih, da se je treba oglasit na servisu. Pri VW pa nič ne piše v navodilih za servis? Ker res ne vem kaka bulšit firma je potem VW, da ne moreš otroka spredaj prevažat.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Men so tudi rekli da se ne da in celo lokalni "mojster po kozolcem" je rekel da se ne da, kljub temu da ima v delavnici originalni tester.

Da se pa (menda) vzeti ven varovalko (za vse airbage)

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Ni v redu, če vzameš varovalko ven.
Enkrat sem na mojem vw odklopil en airbag dal kontakt in na armaturi se je prižgala kontrola airbagov, ki pa ni hotela več ugasnit tudi potem, ko sem priklopil airbag nazaj.
bonk.gif

Moral sem na servis, da mi je tam zresetiral.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Čist tko, zakaj pa nisi doplačal tega stikala? Sej 35 EUR ni tak dnar...

A ves, da sploh nisva pomislila na to. Prvi VW in nama je bilo samoumevno, da imajo to vsi avtomobili. Sele po narocilu avtomobila sem dobro pregledal kataloge in vprasal ali je mozna sprememba in je rekel, da je avto ze sel "naprej" in kar je, je.

In ja, ne motim se od katrce naprej imajo renoji tole kljucavnico. Uradni naslednik katrce je namrec twingo
cheer.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.147
4.129
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
To pa, pri fauve je imiđ že to, da ga kupiš. Potem pa vsako stikalo dodatno colaš...
bonk.gif

To smo že ene 3x obdelali.

Ne vem zakaj bi serijsko imel stikalo za izključit airbag?! Če si bedak ga doplačaj pa še izklapljal, ostalih 90% folka ki otrok ne prevaža spredaj oz. nimajo otrok bo pa preživelo tudi brez tistega stikala.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Ven vzemi airbag pa še prodaš ga za dober denar. Kolikokrat si pa že rabil airbag?
evil.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Jaz temu pravim luplenje. Tako kot pri Oplu, ko si moral doplačati za stikalo za izklop ESP sistema pri Vectri.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.147
4.129
113
Ne, stvari ki jih več kot 50% ljudi ne bo nikoli uporabljalo nimajo kaj delat v serijski opremi - spada pod dodatno opremo.

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Ksz

Za ljudi, ki so ni¿ji od 150 cm je lahko airbag smrtno nevaren, saj obstaja nevarnost, da jim zlomi tilnik, ker jim previsoko prileti v glavo. Tudi zato bi morali imeti ta gumb vsi avtomobili v serijski opremi. Nekaterim varnost pač ni prioriteta.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.147
4.129
113
Citat:
Uporabnik PrePro pravi:
Ksz

Za ljudi, ki so ni¿ji od 150 cm je lahko airbag smrtno nevaren, saj obstaja nevarnost, da jim zlomi tilnik, ker jim previsoko prileti v glavo. Tudi zato bi morali imeti ta gumb vsi avtomobili v serijski opremi. Nekaterim varnost pač ni prioriteta.

A to ti kar na pamet?

Danes imajo vozila sedež nastavljive v 15 smeri in če si ne moreš nastavit položaja v katerem varno sediš potem si kupi jahača in sedi zadaj. Sovoznikov airbag je (za razliko od voznikovega) tako velik da ga težko zgrešiš pa če si manjši od 100cm ali pa večji od 200 cm, tudi položaj sedeža ima večje varnostne tolerance od voznikovega. Skratka ne vidim enega razloga (razen mogoče šparanja) da bi izklapljal sovoznikov airbag.

Kar se tiče otrok se jih praviloma vozi zadaj, to je tudi edino pravilno in celo avtomobilske tovarne delajo na temu da bi se tak način transporta otrok uporabljal. Lupinice spredaj so precej manj varne že zaradi same postavitve, s tem da je nevarnost poškodb v prometni nesreči itak večja.

Torej razlogov da bi izklapljal airbage ni in jih ne sme biti.