VW Golf 3/Vento vprašanje

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.554
1.157
113
Pozdravljeni!

Vprašanje o VW Ventu 1.8 GL, letnik 1993:

Stikalo za luč se na poziciji prižganih luči izvleče navzven in s tem se vklopi kaj? Meglenke spredaj/zadaj? Meni se sicer nič ne prižge in preden začnem rofkat, me zanima kaj bi se moralo prižgati? Da vidim ali je fuč kakšna žarnica, varovalka... Navodil žal sedajle nimam pri sebi...

Hvala...
wink-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sprednje meglenke (če jih imaš), če še izvlečeš se prižge potem še zadnja meglenka. Če nimaš sprednjih meglenk je izvlečljivost stikala samo enostopenjska za zadnje meglenke. Še danes imajo enak sistem VW koncerenska vozila. Stvar deluje samo pri prižganih zasenčenih lučeh.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.554
1.157
113
Super, hvala! ***** Šele po enem letu sem to danes opazil...
d055.gif

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.554
1.157
113
Normalno...
zmaga.gif

Saj se mi je čudno zdelo, da avto ne bi imel vsaj zadnje meglenke... Ampak res mi ni na kraj pameti padlo, da bi stikalo ven vlekel...
bonk.gif
Ponavadi obrneš oz. not pritisneš...

Niježvakazaseljaka.press
grin1.gif

vacant

Pripravnik
13. okt 2008
250
0
16
slovenija
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Normalno...
zmaga.gif

Saj se mi je čudno zdelo, da avto ne bi imel vsaj zadnje meglenke... Ampak res mi ni na kraj pameti padlo, da bi stikalo ven vlekel...
bonk.gif
Ponavadi obrneš oz. not pritisneš...

Niježvakazaseljaka.press
grin1.gif

Dober si, leto dni.
hysterical-1.gif

Pri takem načinu vklopa meglenke je vredu, da se avtomatično vgasne, ko vgasneš luči. Ga potegne (gumb) notri. Ker nekateri avtomobili furajo v soncu z meglenkami.
Pri določenih avtomobilih se očitno meglenka ne vgasne avtomatično, če vgasnemo luči ali avto. Ker drugače si ne znam razložiti zakaj toliko ljudi vozi z meglenko v lepem sončnem vremenu.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
jah vsaj za cliota vem da ima takole: prvi obroček na ročki za žmigovce je 0(dnevne luči)-pozicija-zasenčene, drugi obroček pa 0-meglenke spredaj-meglenke zadaj.
če slučajno nimaš dnevnih luči in moraš vsakič posebej luči prižigat, lahko vsakič nevede prižgeš še vse meglenke če ne veš da je drugi obroček do konca obrnjen.
butasto, ni kej.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
ja so lučke, sam sej veš kako je z nekaterimi... jim blendaš na polno ko nasproti pelješ pa jim še vedno ne potegne da se vozijo brez luči ponoči. nekaterim bi samo elektrošok pomagal, da ugotovijo da je nekej narobe.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
ja videl zadnjič....
AC Domžale LJ, v Domžalah sredi jasne noči pripelje na AC s prižganimi zadnjimi in sprednjimi meglenkami (prehitel ob njegovem vključevanju)
Sem nalašč pred njim peljal s prižgano zadnjo meglenko. KO me je kdo ujel po prehitealnem (peljala sva cca 120) sem jo ugašal. Malo pred Zadobrovo (10km) mu je kliknilo in mi je v zahvalo dvakrat blendnil z meglenkami.... vsaj zavedal se je svoje "neumnosti"

Rogue

Pripravnik
26. avg 2009
89
0
6
Mah jaz mam tak sistem za prižigat, pa se mi je tudi že enkrat zgodilo, da sem se en lep čas vozil s sprednjimi meglenkami, ke mi v tem primeru zagori le ena lučka v samem stikalu, ki se jo, sploh podnevi, zelo slabo vidi. Šele če prižgem še zadnjo meglenko, mi zasveti tudi lučka v armaturi, ki jo je težko spregledat.