VW daljinski ključ

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Zaradi (pre)visokih cen na pooblaščenih servisih sem se odločil da izgubljeni ključ nadomestim s cenovno ugodnim iz ebaya. Do tukaj mi je se vse jasno. Kaj pa potem ko kljuc pride na domaci naslov?
Nekdo mora zadeve sinhronizirat oz. vnesti kodo ključa v avtomobil. Pozna kdo kakšnega na štajerskem?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Ključ (daljinec) je potrebno sinhronizirat z vozilom ... kako to narediš piše pa v navodilih od vozila. Načeloma rabiš dva ključa, enega v kjučavnici in potem lahko sinhroniziraš "novega"! Za VAG skupino načeloma pašejo vsi ključi, pazit moraš edino na frekvenco oddajanja (pri starejših modelih sta dve).

V ključ moraš dat še "kapsulo" ki vsebuje kodo za zagon motorja .. le-to vzameš iz drugega ključa. Domnevam da imaš sedaj enega rezervnega in bi ga rad nadomestil z novim daljincem, torej prvega razdreš in daš "kapsulo" v novega.

Če slučajno nimaš kapsule s kodo je večji problem, v tem primeru moraš preprogramiranje opravit na vozilu kar pa lahko naredijo na uradnem servisu.

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
V bistvu imam samo en kjuč trenutno, potrebujem pa dva. Prodajajo pa na e-bayu tudi nove in sem mislil da lahko kaj prihranim.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik KURKOFF pravi:
V bistvu imam samo en kjuč trenutno, potrebujem pa dva. Prodajajo pa na e-bayu tudi nove in sem mislil da lahko kaj prihranim.

za kateri avto to rabis? letnik? imas okrogel ali stirikoten transponder?