VW CADDY 1.6 TDI 105 KM - kakšno olje?

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Zdravo!

Ali lahko kdo iz prve roke (mehanik ali dober poznavalec) napiše, kakšno olje in koliko litrov gre v motor 1.6 TDI z 102 ali 105 KM - VW Caddy, letnik 2011?
Tast bi rad sam kupil olje in ga s sabo prinesel na servis, pa na servisu so sicer za, ampak ne grejo mu pa toliko na roko, da bi mu povedali kako in kaj.
Najlepša hvala.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.144
667
113
Castrol Edge 5W30 4,3litra, po specifikaciji VW 507 00 oz. katerokoli olje po specifikaciji VW 507 00

To se vliva v službenega Caddya 1.6TDI

edit: verjetno ima caddy DPF, potem je to olje pravo, drugače če pa nima je pa mislim da specifikacija 505 01 <- za to nisem siguren

Nazadnje urejeno:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.614
4.354
113
Kaj če bi pogledal v navodila za uporabo.
Drugače pa tako kot je matej prvo napisal.
Itak ima Dpf filter.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.144
667
113
s to razliko, da na servisu imajo 200l sod iz katerega zlivajo olje ven in ga računajo mislim da nekje 23-24€ na liter, ti ga pa lahko dobiš drugje za cca. 9€ na liter. in takoj prišparaš vsaj 50€ na servis. pa še pol litra za dolivat ti ga ostane.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Na servisu so mu rekli, da mu bodo samo olje menjali, da filtra za olje ne. Po moje je to napaka in velika. S tem kao znižajo znesek za servis
bonk.gif

Za olje so mu rekli, da mu ga bodo dali s popustom za 18 eur/liter, drugače je cena 30 eur/liter.
uf-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Na servisu so mu rekli, da mu bodo samo olje menjali, da filtra za olje ne . Po moje je to napaka in velika. S tem kao znižajo znesek za servis
bonk.gif

Za olje so mu rekli, da mu ga bodo dali s popustom za 18 eur/liter, drugače je cena 30 eur/liter.
uf-1.gif
Huh. A lahko napišeš servis, kjer so mu to rekli? Namreč če mu ne menjajo filtra za olje zna biti to kršitev garancijskih pogojev, kar pomeni prenehanje veljavnosti garancije. Filter olja je namreč treba menjat tako na fiksnem kot tudi variabilnem intervalu (čeprav tega predvidevam, da nima, če ima garancijo 2+2) ob vsaki redni menjavi olja.
Kot so ti napisali zgoraj, katerokoli olje s standardom 507.00 bo v redu, priporočam pa kaj od uglednih znamk, razlika v ceni bo itak 1 EUR na liter
grin1.gif
. Še en nasvet. Običajno na servisu napišejo, da je stranka prinesla svoje olje v servisno ali na račun. Zahtevaj, da zraven napišejo točen naziv olja in standard, da se ve, da je ustrezno. Ker sicer imaš lahko ob uveljavljanju garancijskih zahtevkov težave, ker se znajo izgovarjat, da olje ni bilo ustrezno.
Sam sem sicer imel do sedaj z vsemi servisi korektne izkušnje glede svojega olja, to zgoraj je pa res žalostno. Tudi, da ti ne povedo, kateri standard. Sicer pa, cene za olja imajo na servisu res, kot bi bilo zlato, pa ga verjetno nabavijo za 5 EUR ali še manj za liter.

rollingstones

800. registrirani uporabnik
3. sep 2007
514
0
16
Rožna dolina
Ker je ravno govora o tem tipu agregata, bom tudi jaz zastavil nekaj podvprašanj.

Namreč, dobra prijateljica poseduje vozilo VW Golf VI serije, letnik je 2012.
Poganja ga dizelski agregat prostornine 1598 cc ter moči 105 PS, seveda ima tudi DPF filter!

Ima podobno izkušnjo z uradnim servisom, kjer so ji pri menjavi olja le to zaračunali po nesramno visoki ceni.
Sedaj ima dogovor, da svoje olje lahko prinese sama, filtri pa še vedno ostajajo v njihovi domeni...

Tokrat je na vrsti drugi servisni interval na 30000 kilometrov - kaj se poleg filtra olja in filtra potniške kabine še menja?
Za olje bova preverila kaj so ji napisali na listek pod motorno havbo - verjetno Castrol Edge Professional Longlife III 5W-30.

Olje je najbrž lahko tudi znamke Aral ali Mobil, samo standard mora ustrezati normi VW 507 00?

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Seveda lahko povsod prineseš olje, samo kok ti potem računajo delo? Men so napisali za isti motor za menjavo olja in vseh 4 filtrov samo delo 120 eur.

Na koncu mi je en popoldanc zamenju olje in oljni filterza 20 eur, sam pa mikro in zračni filter.

Olje naročil na netu, filtre pa kupil v Eurotonu.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.348
5.652
113
Odpiralcu teme...

Mene ta servis ne bi videl vec...pa ce moram 100km vozt drugam pol..

Isto VAG grupa...se je kolega kregal z njimi pol mu pa pol stvari niso menjal kljub temu da so ble na racunu placane...

Olje pr dizlu je etak tezko vidt ce je blo menjano AMPAK...

Ce bo palcka crna ko da si jo pomocu v crno barvo potem ni blo menjano...ce vids cez do kovine (je rahlo transparentno) potem je ok

Prever vse stvari ce so zamenjal kar morjo..oz kar mas na racunu

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Svetujem vam, da ste na vsakem servisu zraven, ko vam bilo kaj delajo na vašem jeklenem konjičku imam slabe izkušnje z pooblaščenimi servisi, tam vam samo kasirajo, menjajo pa nič. Zato bodite zran, toplo priporočam
smile-1.gif

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
ok, fantje, najlepša hvala.
Ker nisem bil zraven, ne vem točno, o katerem filtru je bilo govora, mogoče mu ne bodo menjali filtra klime.
Zato jih tudi zaenkrat ne bom imenoval.
Olje definitivno kupi in nese s sabo. To je njegov zadnji servis pri njih, ker bo poleti 2014 avto star 3 leta in ima sedajle še garancijo. Dela pa tast cca 9000 km / letno.
PA še glede DPF filtra me zanima, a to kej na servisu preverijo oziroma čistijo?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa vi mislite da smo brezposelni postopači da svetimo zraven servisa? Poleg tega jaz tudi ne maram da mi kdo sveti, predvsem pa pametuje zraven... Je pa res, da pričakujem da če plačam neko storitev da bo le-ta opravljena korektno. Ampak pri nas je Balkanska mentaliteta, to je samo kako nategniti.

sad

Guru
24. avg 2007
21.166
9.801
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pa vi mislite da smo brezposelni postopači da svetimo zraven servisa? Poleg tega jaz tudi ne maram da mi kdo sveti, predvsem pa pametuje zraven... Je pa res, da pričakujem da če plačam neko storitev da bo le-ta opravljena korektno. Ampak pri nas je Balkanska mentaliteta, to je samo kako nategniti.
In točno zaradi tega je fajn bit zraven. Žal je to balkanistan.
Sicer pa sam nisem še imel težave, če sem hotel biti zraven. Nazadnje sva z mehanikom še fajn debato udarila vmes, ko je delal. Res pa ne pametujem zraven
grin1.gif
, potem verjamem, da človek popiz....

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
Ne vem zakaj se toliko komplicira glede tega. Za nov avto dati 20K € ni problem... servis v višini 150€ pa jok in stok...
rolleyes-1.gif

Za ta motor 1.6 tdi je cena običajnega servisa na 15.000km slabih 150€.

Je pa res da je od uradnega servisa do uradnega odvisno. Moje izkušnje so da raje grem k uradnemu serviserju kateri ni "veliko" podjetje... bolj družinsko...

sad

Guru
24. avg 2007
21.166
9.801
113
Po tvoji logiki ti potem (če imaš avto za 20.000 EUR) tudi ni problem dati za eno večerjo v povprečni restavraciji 100 EUR na osebo? Ali kako?
Nima veze koliko kaj stane, fora je v tem, da nategujejo pri ceni olja. Dobijo ga za par EUR na liter, prodajajo pa po 30. Se tebi to zdi normalno? Nihče jim ne odreka plačila za storitev, ampak to si že itak zaračunajo. Da te pa tako nategnejo pri olju je pa čisti ..... nateg. Namesto, da bi dal 50 EUR za usrano olje moraš dati 150 EUR. Če ti serješ keš je to tvoj problem, mojega tako ne bodo pokasirali. Če bi imeli normalno ceno 10 EUR na liter, ne bi živ krst pomislil, da bi nosil svoje olje, pa bi še vedno imeli maržo vsaj 100%. Tako pa imajo maržo 600% ali več. Se tebi to zdi normalno?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pred kratkim sem v Leclercu (kao najcenejši) kupil 1l ELF Evolution 5w-40 (za dolitje). Koštal me je slabih 10€, na servisu so mi zanj računali 12€/l. To ni ne vem kaka razlika.

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Po tvoji logiki ti potem (če imaš avto za 20.000 EUR) tudi ni problem dati za eno večerjo v povprečni restavraciji 100 EUR na osebo? Ali kako?
Nima veze koliko kaj stane, fora je v tem, da nategujejo pri ceni olja. Dobijo ga za par EUR na liter, prodajajo pa po 30. Se tebi to zdi normalno? Nihče jim ne odreka plačila za storitev, ampak to si že itak zaračunajo. Da te pa tako nategnejo pri olju je pa čisti ..... nateg. Namesto, da bi dal 50 EUR za usrano olje moraš dati 150 EUR. Če ti serješ keš je to tvoj problem, mojega tako ne bodo pokasirali. Če bi imeli normalno ceno 10 EUR na liter, ne bi živ krst pomislil, da bi nosil svoje olje, pa bi še vedno imeli maržo vsaj 100%. Tako pa imajo maržo 600% ali več. Se tebi to zdi normalno?

150€ ni samo olje ampak SERVIS. za 20€ prihranka pa se res ne bom vozil po vseh trgovinah in iskal cenejše olje... meni stane 5w-30 castrol skoraj 5 litrov 70€.(ravnokar pogledal na računu zadnjega servisa)
sem pa enkrat videl da stane v akciji 4 litre 45 €.. Torej...?

matej_

Guru
25. okt 2007
2.144
667
113
5 litrov dobim za 45€, če kupim 4,6l po 25€/l je to 115€, nastane 70€ razlike. in s to razliko si plačam servis (me pride med 45 in 60€ tamali servis) pa še za nafto mi ostane ker se vozim 30km stran na servis. če bi imeli na servisu recimo olje po 12€/l sploh nebi študiral in ga drugje kupoval.

sad

Guru
24. avg 2007
21.166
9.801
113
Gor si videl, da je kao cena 30 eur. No, sam sem na olju prišparal cca. 50 eur, šel pa nisem nikamor iskat akcije, itd. Trajalo je namreč par minut, da sem na netu poiskal najcenejšo ponudbo in jo plačal. Čez 2 dni je bil paket doma, samo še v prtljažnik sem ga vrgel. Olje je bilo pa enako tistemu na servisu.
Povzetek: če ti pač plačaš več za olje na servisu je to tvoja pravica. Ne jemlji pa pravice drugim, če pač prinesejo svoje olje. Nazadnje to ni tvoj problem. Pa nima veze ali se ta na servis pripelje z 10 let staro Kio ali pa novim A8.