vulkanizerji

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
a mamo tu gor kakega vulkanizerja ki se spozna dejansko na zadeve??? mam ene par vprašanj....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.762
15.816
113
hysterical-1.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
kako misliš "ulečt" ?

nekaj km/uvinkov rabi, da se rob "fiksira"
zato je potrebno po nekaj 10km nujno ponovno preverit tlak v pnevmatikah

in zatezni navor vijakov (moment ključ)

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
760
113
Da če želiš imeti v NULO NULO, moraš po 3000 prevoženih km ponovno centrirati.

Je pa še nekaj, niso vse mašine za centriranje enake, imaš pa tudi vulkanizerje, ki mašino nastavijo tako, da že pri 20g uteži pokaže, da je OK.

Če želiš v nulo moraš k pravemu vulkanizerju, v Lj. je to npr. B&S na Dolenjski cesti , kjer imajo tudi centrirno mašino "za reklamacije" , ki zna ustvariti tudi pritisk tal na gumo, ob enem platišče premeri z laserjem, zna celo najprej samo platišče pogledati in nato še skupaj z gumo, nato delavcu pove, kako naj gumo obrne glede na platišče, da bo najmanj uteži in ne nazadnje zna uteži postavljati po želji tudi samo za krake platišča, da se jih ne vidi . Žal je takih mašin v Ljubljani malo, no tam je ena taka in en mlajši dečko tam res obvlada, če mu daš pa še za malico pa se res noro potrudi, posebej če prideš v času, ko ni ravno pretirano strank. Da ne omenim, da so eni redkih, ki ti tudi dromelne očistijo in pobarvajo z prinešenim sprejem, da je pogled na litko še lepši. Pa ja nisem vulkanizer in nimam povezav z njimi, sem pa njihova stranka.

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Da če želiš imeti v NULO NULO, moraš po 3000 prevoženih km ponovno centrirati.

Je pa še nekaj, niso vse mašine za centriranje enake, imaš pa tudi vulkanizerje, ki mašino nastavijo tako, da že pri 20g uteži pokaže, da je OK.

Če želiš v nulo moraš k pravemu vulkanizerju, v Lj. je to npr. B&S na Dolenjski cesti , kjer imajo tudi centrirno mašino "za reklamacije" , ki zna ustvariti tudi pritisk tal na gumo, ob enem platišče premeri z laserjem, zna celo najprej samo platišče pogledati in nato še skupaj z gumo, nato delavcu pove, kako naj gumo obrne glede na platišče, da bo najmanj uteži in ne nazadnje zna uteži postavljati po želji tudi samo za krake platišča, da se jih ne vidi . Žal je takih mašin v Ljubljani malo, no tam je ena taka in en mlajši dečko tam res obvlada, če mu daš pa še za malico pa se res noro potrudi, posebej če prideš v času, ko ni ravno pretirano strank. Da ne omenim, da so eni redkih, ki ti tudi dromelne očistijo in pobarvajo z prinešenim sprejem, da je pogled na litko še lepši. Pa ja nisem vulkanizer in nimam povezav z njimi, sem pa njihova stranka.

S tem da so B&S tip top se v celoti strinjam in jih lahko brez slabe vesti priporočim vsakemu!!

Škoda da ni več tako kvalitetnih vulkanizerjev.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
kako misliš "ulečt" ?

ja ker je po montaži letnih gum treslo zadnji del in volan je bil nemiren, sem šel nazaj in povedal kak je na stvari...pa je rekel mojster da se morajo gume ulečt, da rabijo kakih 2000 km....prvič sem slišal za kaj takega
confused-1.gif
.....

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik boskosi pravi:
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
kako misliš "ulečt" ?

ja ker je po montaži letnih gum treslo zadnji del in volan je bil nemiren, sem šel nazaj in povedal kak je na stvari...pa je rekel mojster da se morajo gume ulečt, da rabijo kakih 2000 km....prvič sem slišal za kaj takega
confused-1.gif
.....

bonk.gif

Če na začetku niso pravilno centrirane, bodo kasneje samo še slabše.

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
Citat:
Uporabnik Matko pravi:

bonk.gif

Če na začetku niso pravilno centrirane, bodo kasneje samo še slabše.

no to tudi sam vedno bolj ugotavljam in še posebej ob toplejših dneh se mi zdi

se mi je kr zdelo da blefira in se me hoče znebit na izi....pa glede na to da sma šla na "probno" vožnjo je očitno dobro vedel na katero hitrost mora avto pognat da lahko reče, saj pa nič ne trese
rolleyes-1.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
760
113
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
V Mb pa tega nima noben ?

Kakšen TOP opremljen bi znal imeti, ali pa kak, ki uvaža gume, ker je to osnova za zavračanje garancij ali potrditev le teh.

V Ljubljani vem še za 1 pri Stipiču, samo tam je bolj osebje problem, gre vse samo na zelo hitro tudi če ni gužve, ker potem raje kako pivo spijejo, kot pa se res potrudijo z stranko.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pa jaz tudi, kake 50m stran zdajle.
tongue-1.gif

V Lj imate Pestatorja, deda ve kaj dela tudi brez Hunterce.