Pozdravljeni,
Prvič pred pol leta, tokrat pa kar v treh zaporednih batchih isti problem. Pivo je tako karbonizirano, da ga ob odpiranju uide iz steklenice dobra polovica preden se umiri. S tem da uporabljam že cel čas približno isti recept, za karbonizacijo na 60l batch dam 230g sladkorja. Edina razlika glede na pol leta nazaj je kvas : prej sem kupoval v malih vrečkah po 11.5g, zadnji čas pa uporabljam enak kvas, samo da sem pač kupil 500g in ga natehtam 23-25g. V zadnji rundi sem prvič doživel, da je od pritiska celo razneslo steklenico. Pa ne samo eno.
Recimo da mi tehtnica laže in dam kvasa preveč. Bi lahko to bil vzrok ? Jaz namreč druge ideje več nimam...
Prvič pred pol leta, tokrat pa kar v treh zaporednih batchih isti problem. Pivo je tako karbonizirano, da ga ob odpiranju uide iz steklenice dobra polovica preden se umiri. S tem da uporabljam že cel čas približno isti recept, za karbonizacijo na 60l batch dam 230g sladkorja. Edina razlika glede na pol leta nazaj je kvas : prej sem kupoval v malih vrečkah po 11.5g, zadnji čas pa uporabljam enak kvas, samo da sem pač kupil 500g in ga natehtam 23-25g. V zadnji rundi sem prvič doživel, da je od pritiska celo razneslo steklenico. Pa ne samo eno.
Recimo da mi tehtnica laže in dam kvasa preveč. Bi lahko to bil vzrok ? Jaz namreč druge ideje več nimam...