Sem malo prebral po straneh (glej ga zlomka, tečaji italijanščine očitno nisop brezveze
)
Še vedno velja, da do 400 metrov greš lahko sam, naprej pa samo v spremstvu vodičev. S tem, da je lahko na vrhu največ 80 ljudi naenkrat. Gledaš pa iz bunkerjev in ne več iz prostega.
(več pravil tukaj)
Poleg tega se je vulkanska aktivnost na Stromboliju maja spet precej okrepila, tako da bomo še videli, kako. Če ne spuščajo na vrh, potem grem raje kdaj kasneje, saj se ne bo še ustavil.
Sem pa našel zanimivo ponudbo za 120 €, in sicer vključuje vodenje na Stromboli IN na Vulcano, prevoz s hidrogliserjem, ter polpenzion na Stromboliju, štarta pa iz Milazza (kot nalašč). Ne vem pa, kako zberejo 10 ljudi. Bo treba še malo pomailat.
http://www.aitnemed.com/index.php?option=com_content&task=view&id=28
(samo v italijanščini, upam da vsaj kak vodnik zna angleško)
Imajo pa še eno ponudbo za Etno za 65 evrov, kjer greš na vrh kraterjev, potem pa peš dol. Pač sem malo na vulkane mahnjen, pa če grem že dol ...
Slika bo kaka sigurno, ampak Strombolija ne obljubim, še posebej če so spet kake omejitve zaradi zadnjih izbruhov. Če pa bom tam, potem pa ne uide niti HD video.
(samo da naročeni aparat pride v moje roke)