Vtičnica v kopalniški omarici

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Torej a je kdo že to zasledil. Namreč ne bi rad imel vtičnic na vidnem mestu.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Narobe sem se izrazu.

Vtičnica bi bila nekje v omarici pod lijakom oz. druga varjanta (ki pa ni ravno pametna) je pa da bi bla vtičnica na "vrhu" omarice, zraven lijaka
smile-1.gif

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Slikca

Tukaj je sicer samo polica in lijaki, pride pa omarca z vrati. Nimam pojma kam vi dal vticnice (2 x 2), edino pod ogledalo na rob svetlih ploščic, samo.......

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Jaz imam podobno situacijo in so mi dali v omarico, stikalo pa je na hodniku-kot varovalo za otroke in tudi za nas kljub 0,03 A FID-u.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Na desno stran lijakov bo verjetno prišla kaka omarica ali stojalo za fen, brivnik, postaja za filat elektronske zobne ščetke, še kakšne ženske naprave z nam neznano uporabo, jaz bi našopal vsaj 5 vtičnic, pa bo verjetno ščasoma še kaka premalo. Pa še kam kake vtičnice za kalorifer, radio, morda še plazmo. :D

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
V kopalnici naj bo čim manj vtičnic. Kakorkoli gledaš rabiš max 1 za brivnik, zobne ščetke, fen in podobno.
Vtičnica naj bo nad nivojem pipe, najboljše čim višje, da zraven ne pride voda. Vtičnica naj ima ločilni transformator in zunaj kombinirano zaščitno stikalo. Pred lepoto glej na varnost.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
V blokih sta omenjeni zadevi večinoma v kopalnicah (tudi v kuhni se najde ponekod). Pri nas sta tudi v posebnem prostoru in ne v kopalnici.
cheer.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
V kopalnici naj bo čim manj vtičnic. Kakorkoli gledaš rabiš max 1 za brivnik, zobne ščetke, fen in podobno.
Vtičnica naj bo nad nivojem pipe, najboljše čim višje, da zraven ne pride voda. Vtičnica naj ima ločilni transformator in zunaj kombinirano zaščitno stikalo. Pred lepoto glej na varnost.

In kako boš to priključil vse v eno? Aja grdi (in nevarni) podaljški ali stalno pretikanje?

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Saj raumem, da rabita pralni in sušilni stroj svoji vtičnici. Ni mi pa jasno zakaj hudiča rabiš inflacijo vtičnic za brivnike, fene in zobne ščetke in podobno. Zobno krtačo filam enkrat tedensko ostali čas ni uštekana, brivnik filam še manj pogosto. Torej rabiš eno vtičnico na umivalnik.

@gas: Meni osebno se zdijo vtičnice pod umivalniki nefunkcionalne. Zobna prha rabi vtičnico med delovanjem, se boš pigal pod umivalnik, enako je s fenom. Pa še kaj podobnega bi se našlo.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
druga ideja je pa, da dobim ip68 vticnice in jih dam na polico kjer bosta tudi umivalnika
smile-1.gif

mal si mi pa dal za mislit, bo treba se fajn postudirat

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Saj raumem, da rabita pralni in sušilni stroj svoji vtičnici. Ni mi pa jasno zakaj hudiča rabiš inflacijo vtičnic za brivnike, fene in zobne ščetke in podobno. Zobno krtačo filam enkrat tedensko ostali čas ni uštekana, brivnik filam še manj pogosto. Torej rabiš eno vtičnico na umivalnik.

@gas: Meni osebno se zdijo vtičnice pod umivalniki nefunkcionalne. Zobna prha rabi vtičnico med delovanjem, se boš pigal pod umivalnik, enako je s fenom. Pa še kaj podobnega bi se našlo.

No ja, boš videl kako bo, ko boš imel punco.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Ne vem natančno kakšne so sicer ip68 vičnice. Jaz si pod to predstavljam, da je IP68 za vse znotraj doze, problem pa ostaja sama vtičnica sicer ima pokrov ampak kako boš zagotovil, da voda ne pride do delov pod napetostjo, ko je karkoli uštekano v vtičnico.

Jaz bi dal vtičnico dovolj visoko, da ne pride voda do nje. Enostavno zunaj ločilni transformator, v kopalnici pa lepe podometne vtičnice.

@Numy: Saj vem, da so ženske naštimane na multitasking, sam da bi pa ne vem koliko vtičnic rabile ravno v koplanici pa je tud malo mimo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.821
6.784
113
pri taščici
po blokih se PS(in podobne zadeve) priključi na tisto "fiksno" vtičnico, kjer je kabel prišravfan na vtičnico, čez nejga pa pokrov.
Mislim da tudi po nekem pravilniku ne sme biti vtičnic v kopalnici, razen tiste nekaj amperske za brivski aparat v omarici.

Sam sem jih nametal.... vendar so bolj ali manj "skrite" pred vodo, oziroma so izklopljive na zunanjem stikalu. Moral bi še KZS zmontirat (na 25 let staro instalacije ki ima še stare varovalke) pa še čakam na odločitev.

POd pipo pa je osebno ne bi nikdar dajal. najbolje da jo namontirate kar zraven tuša, saj z novimi brivniki se lahko pod tušem brijete!?
Se bojim da se boste samo enkrat