Vse za snowboard

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Kje bi se dalo kupit vse za bordat? Rabim pa res vse, samo borda ne, od rokavic pa do čelade. Sem pa letos začetnik, tako da ne bi ravno kupoval nekaj česar še par let ne bom rabil. Naj kupim rokavice s ploščico? Kaj pa vezi, ki imajo kovino na zadnjem delu?

Zanimajo me pa tudi trgovine v avstriji in italiji.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Mislim, da ma Hervis čisto zadovoljivo robo za nekega začetnika. Bord pa vezi ni problema tudi, če vzameš srednji ali nižji rang, ker itak lahko pol prodaš pa si boljše kupiš.

Edino pri čevljih jaz ne bi šparal. Pri čevljih pa res glej, da so čimbolj kompaktni, ker drugače si lahko hitro kaj narediš pri večjem padcu.

Rokavice ti jaz priporočam, da vzameš s ploščico ja. In če boš opazo, da so malo bolj "štorast" si kasneje še dokupi ščitnike za kolena.

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Sem komaj zdaj videl post... zelo dobra stran ti je www.bluetomato.com. Lahko naročiš online, dostavljajo v Slovenijo, trgovina je pa tudi v Avstriji v centru Graza. Najdeš vse!

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
- bluetomato
- extreme vital
- madness shop
- freak chick
- burton store
......

Pa polno maš tega.......

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Hvala. Zdaj pa ne vem točno kakšne vezi kupit. Letos grem prvič na board, je bolje kupit nekaj orenk, ali se da malo prišparat?

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Kakšen bord maš......??

Jaz bi na tvojem mestu na začetku vzel neke osnovnega........recimo kaj od elana (ni drago)...recimo dobiš nove vezi za 70€........al pa kaj od burtona.....tu pa je malo dražje.......

Zaj na začetku še ne rabiš neke hudo (zahebanih) vezi, ker še neboš neke obremenjeval materiala..........pa bootske si tudi neke bol mehke omisli za začetek.....recimo kaki osnovni model od burtona al pa atomic al pa DC tudi niso slabe.......

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ne vem točno kak board imam, ker mi ga bo en kolega dal. Videl sem, da je črn, fleha je dobra, zgoraj pa je malo pobuškan. Ampak za prvo leto bo baje dober. Kupil sem hlače v avstriji znižane iz 120 na 60 eur in so mi kot ulite, zdaj pa rabim še vezi, čevle in čelado.

Čevlje sem šeč zadnjič probavat in se mi je pri vseh Burton peta dvigovala. Koliko se sploh lahko dvigne, ker čevlje dobim že za okoli 80 eur, smao se mi malo peta dviga. Ni pa nič drugače pri Burton za 250 eur.

Kaj pa tole?
http://www.blue-tomato.com/en/Soft-Bindings/F2-FTWO-Mondo-LT/product.bto?product=300041237

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
14.015
1.827
113
Emona / Carnium
Če greš prvič na board ti predlagam, da si ga sposodiš, če imaš to možnost...Kot prvo boš po parih dneh ugotovil ali ti je sploh všeč.
Pri opremi pa tako kot je že Nobody napisal, butke so zelo pomembne...rokavice z zašito zapestja...ščitnike za kolena, da ne bo prehitro volje zmanjkalo
smile-1.gif
Ne pozabi čelade...
Jaz sem šel v nabavo v FunSports (Šiška, nasproti Mercatorja).
Kar se tiče vezi, jaz sem si kupil malo boljše vezi in butke v katerih sem se dobro počutil. Edino kar mi je bilo na začetku zelo odveč je bilo stalno odpenjanje in zapenjanje vezi...takrat sem si zelo želel step-in vezi
bonk.gif
, me je to minilo...
Veliko dobrih informacij boš našel na forumu Easyriders .

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Pa najprej si bootske kupi, da boš vido če so kompatibilne z vezmi........

Ej pa ni variante, da ti v burtonkah peto dviguje, ker je tisti del v gležnju posebaj lepo oblikovan da ti stisne gležn.......al si pa mel prevlke na nogi, ker buce nesmeš večjih kupovat tako ot čevlje, da so ti udobni.......buc more bit na knap tak kot jaz rečem
smile-1.gif
...... al pa si ga nisi zadosti zategno...... burton model MOTO si idi probat....toti so meni najbol cool....al pa še en je neki osnovni pa še cenejši ...invader al neke takega......

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ali je fino kupit špegle preko neta ali jih moram probati kako sedejo na čelado? Ima kdo kakšne izkušnje s tem?

Citat:
Ej pa ni variante, da ti v burtonkah peto dviguje, ker je tisti del v gležnju posebaj lepo oblikovan da ti stisne gležn.......al si pa mel prevlke na nogi, ker buce nesmeš večjih kupovat tako ot čevlje, da so ti udobni

Tole zgoraj pa ne bo držalo. Sem zategnil in vse kot je treba, pa mi je peta rinila ven, sem pa tudi govoril z demo inštruktorjem glede tega pa je rekel, da je burton sicer fajn firma, ampak da jo 10x preplačaš in, da niti približno niso čevlji tako super kot pravijo. Tudi njemu se namreč peta dviguje.