Vse rdečo na Laptopu....

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Na starejšem laptopu (star cca 3 leta) imam problem, ki mu moje omejeno znanje ni več kos. Zato se obračam na večje računalniške maherje oz. frike. Da ne bom opisoval težav, sem jih rajši poslikal in jih prilepil v post.
V osnovi je težava ta, ki se vidi na fotografijah, zraven tega pa je še laptop precej vroč, sploh v predelu touchpad-a (zgoraj in na dnu).
Model: Toshiba Satellite A100-507

V čem bi lahko bil problem?
confused-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Zgleda je fuč..mogoče se edino pregreva. Če si dovolj sposoben, odpri prenosnik in poglej kako je s tem.

Drugače deluje vse ostalo b.p.?

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Ostalo je OK, nič ne štrika. Tudi hitrost je nespremenjena. Le na monitorju je takšno stanje... Ko je laptop hladen, je normalen, po kakih 15 minutah pa postane zaslon takšen kot na slikah. Pa konkretno vroče je pri touchpadu...
Aja, ko sem preko Everesta pogledal senzorje, je pri procesorju kazal temperaturo 86°C

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Procesor temp je lahko posledica pregrevanja grafične, saj je pri večini prenosnikov vse preko istega hladilnega rebra...če je grafična tam, kjer je touchpad pa ne vem, bi bilo potrebno vzeti zadevo narazen. Mogoče so le kakšne smeti in bi čiščenje in ponoven nanos termalne paste rešilo problem

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Bom kar enega kolega poklical, da porihtama tole... On ima to pasto, pa na črno servisira računalnike...
Se mi je zdaj zgodila še ena hecna stvar: v Everestu sem zagnal "Color test" v meniju "Monitor diagnostic". Naenkrat so barve normalne, nič več rdečih odtenkov... Bom videl, kako dolgo...

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
ista stvar se meni ze kako leto dogaja, le v bolj mili obliki. vcasih je obdobje tudi dveh mesecev, ko dela brez problema, vcasih pa se rdece pojavi vsak dan. pri meni je rdece vidno sicer le na modri ter crni podlagi in ni tako motece, kot pri tebi. imam pa ati x1600 in se ne pregreva, sem ze veckrat spucal in namazal, pa tudi laptop ni prevec vroc.. tam okoli 50-60 stopinj ima delovno temperaturo.
pomojem je graficna bolj pri koncu.. je pa tudi moj star 3.5 leta.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Po vsej verjetnosti je kriv kabel, ki povezuje LCD in matično ploščo. Cena kabla je okvirno 25€ + zamenjava 37,20€.
Ko se ti naslednič pojavi, priklopi računalnik na zunanji monitor in sporoči kaj se dogaja tam. Preklopiš pa s tipko FN + F5.

Nazadnje urejeno:

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Evo, zdaj sem ga priklopil na monitor in tam je namizje popolnoma normalno. Tako da hvala za odgovor in rešitev. Toti kabel je fuč in nič drugega
cheer.gif

pshemee

Pripravnik
1. feb 2008
91
0
6
Jaz mam tudi tega laptopa (A100-188 ... grafa ATi x1600) in mi kaže neke čudne slike, če ga premikam...sicer ne vedno, ampak samo včasih...ali je tudi za to kriv ta kabel? Je možno, da ima samo slab stik, ali ga je nujno potrebno zamenjati...ker se mi zdi rahlo nesmiselno dat 100€ za 3 leta star komp ki ni več kaj dosti vreden.

Aja pa da si še malo sposodim to temo.
Pred časom mi je nehal delat desni klik na miški, oziroma včasih (sicer bolj redko) deluje, potem pa spet neha...kako bi to popravil?

Aja..počasi se odločam za nakup novega .. pa me zanima, če se komu sanja kolko je tak računalnik še sploh vreden...
(Core2Duo 1,66GhZ, 2,5GB rama, 80gb disk, ATi x1600 128MB....)

Hvala & sorry za mali offtopic, pshemee

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Po vsej verjetnosti je kriv kabel, ki povezuje LCD in matično ploščo. Cena kabla je okvirno 25€ + zamenjava 37,20€.
Ko se ti naslednič pojavi, priklopi računalnik na zunanji monitor in sporoči kaj se dogaja tam. Preklopiš pa s tipko FN + F5.
Obnavljam temo...
Kabla še nisem menjal, bi ga pa sedaj. RAM-e sem že nadgradil, menjat še moram samo ta kabel, ki je po pogledanem sodeč v težkem "organu". Vendar imam problem, ko ne vem, kje ta kabel v Sloveniji kupit.
Na tujih straneh sem ga našel ( IMPACT ), pri nas pa nisem nikjer zasledil tega kabla.
Kakšen nasvet?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Inea nima več Toshibe, tako da se lahko obrneš za naročilo kabla na Asbis.
Pri Ineji je bila cena za menjavo 80€. Če ni pri Asbisu bistveno manjša, ti ga lahko zamenjam tudi jaz za eno pivo.
smile-1.gif

Ni pa 100%, da je kriv kabel. Lahko je tudi LCD.