Živimo v Litiji, oba z ženo delava v Ljubljani. Otrok je ravno začel hodit v vrtec, pa smo že naleteli na prve logistične težave. Jaz imam gibljiv delovnik, vendar moram vseeno oddelati 8 ur dnevno. Žena ima delovnik od 8h do 16:30. Imamo en avto, povezave javnega prometa so precej slabe, predvsem popoldne (domov pride šele ob 18:20). Žena še nima izpita, vendar bo očitno to kmalu nuja, prav tako drugi avto.
Zakonsko je maksimalen čas bivanja v vrtcu 9 ur. Če bi lahko, bi fantka matral še manj. V tej situaciji moram jaz na šiht zgodaj, da sem lahko do recimo 15:30 nazaj v Litiji. Žena po tem scenariju ob 6:30 odloži sina v vrtcu, da je do 8:00 na šihtu. Domov pride šele ob 18:20.
Namesto, da bi se vsi skupaj vozili v Ljubljano (če bi imeli prostor v vrtcu), se morava z ženo vsak zase voziti v Ljubljano in nazaj.
Potem pa gledam "uboge" mame brez službe, ki dajejo otroke v vrtec, potem pa doma počivajo. Oni plačujejo 80€, jaz plačujem 280€.
Zakonsko je maksimalen čas bivanja v vrtcu 9 ur. Če bi lahko, bi fantka matral še manj. V tej situaciji moram jaz na šiht zgodaj, da sem lahko do recimo 15:30 nazaj v Litiji. Žena po tem scenariju ob 6:30 odloži sina v vrtcu, da je do 8:00 na šihtu. Domov pride šele ob 18:20.
Potem pa gledam "uboge" mame brez službe, ki dajejo otroke v vrtec, potem pa doma počivajo. Oni plačujejo 80€, jaz plačujem 280€.