Vrt - talno namakanje?

iii

Pripravnik
1. avg 2007
459
7
18
Zaradi suš in ostalih stvari me zanima ali ga kdo že ima?

Kje bi mi ga lahko položili? Nabavil zadeve?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Kaj točno imaš v mislih? Zalivanje z zalivalniki, zalivanje skozi porozno cev...možnosti je veliko.

Gardena ponuja take sisteme in tudi drugi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.790
6.771
113
pri taščici
Najbrž misli kapljično namakanje
Rabiš pač cev ki je prerezana vsake toliko, in dotok vode (pa ne pod velikim pritiskom) z nekim šlavfom

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Taka cev katero ti omenjaš sploh ni draga, prodajali so jih celo v akcijah Interdiskonta.

Gardena sistemi so bolj fensi
smile-1.gif

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Ti Gardena sistemi so res fancy - cev je približno 10x dražja, ker na njej piše Gardena.
V trgovinah imaš kup raznih cevi, izbereš neko primerno (jaz sem kupil 6x10 PVC cev za 0,2€/m) in razpeljal po vrtu. V pralnih strojih imaš trojni elektromagnetni ventil, v Sparu pa poceni kitajske programske ure. Najbrž je jasno kam ciljam
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.790
6.771
113
pri taščici
Če kmetje namakajo cele njive s takimi cevmi potem že niso po "gardena" cenah. Vprašaj v kaki zadrugi ali pa trgovini z vrtno opremo

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.534
441
83
Za vkopat na daljši rok je navaden "driptape" problematičen, ker ob padcu pritiska vase vleče umazanijo. Za par mesecev ni problema. Za ta namen naj bi bili kapljači, ki spuščajo samo iz cevi. Kaj se trenutno ponuja pa ne poznam, ker rabimo le "navadne". Kakšne pametne ponudbe za normalno ceno pa kolker vem ni. Razni trgovski centri pa so "žafranarji" vkolikor kaj ponujajo. od privatnikov pa ne vem za nobenga , da bi sam kaj pametnega uvažal s tega segmenta. Za proizvodnjo je za enostaven driptape 0,045€/m zgornja cena, ki je še sprejemljiva...
Tolk za orientacijo, da ne bo kdo kje dajal 0,5 ali 1€ za meter...

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Sam sem si v en del zelenice vgradil gardenine razpršilce, uporabil sem pa alkaten cev, ki je neprimerno boljša in cenejša od gardenine, prikključke pa sem spet vzel gardenine. Zaenkrat še nimam avtomatike ampak pač pa ročno priključim dovod. Sem razmišljal glih o ventilu iz pralnega stroja ampak imajo ti premajhno luknjo in nebi bilo zadosti pretoka. V zemlji imam 3/4" cev. Če bi delal še enkrat bi raje vzel zalivalnike od rainbirda ali kakšne druge, ker ti gardenini so bol tako tako. Cev za kapljično namakanje (npr cipres) je pa poceni in se dobi v trgovinah z kmetijskim blagom.

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Gardeni dobavlja cevi Italjanski proizvajalec FITT, ki na cev tiska Gardenine oznake. Torej ne gre za produkt Gardene. Napram "low cost" kitajskim cevem je Gardena dražja zaradi razlike v materialih in plasteh cevi. Cev je izdelana tako, da dosega višje natezne in tlačne obremenitve, prav tako pa se bolje odziva na različne vremenske vplive.

Če želiš ti lahko namečem še tehnični list od Gardene na katerem so zapisane zahteve za njihove cevi in boš potem primerjal s kitajčki. Glede na to, da se vodja kakovsti pri Gardeni rad pohvali, da ima doma njihovo cev za zalivanje priklopljeno na zračni kompresor in z njo vijači gume na avtih verjetno to ne bo potrebno.
grin1.gif

Torej Gardenina cev ni le ime, je pa res svinjsko draga in tehnično predimenzionirana toliko, da se nakup za potrebe vrtičkanja ne izplača. Je pa šminka, tako kot BMW.
grin1.gif