Vrednost vozila brez delujočega motorja

Alan_Bastard

Pripravnik
12. dec 2007
170
1
18
Ljubljana
Mene pa zanima kako naj ocenim "realno" vrednost vozila, ki potrebuje menjavo motorja.

Gre pa za Megane Grandtour, 1.5. dci, letnik 2006. Na avto. net se podobna delujoča vozila prodajajo za od 1.500 naprej.

Namreč se mi je oglasilo par ljudi, ki odkupujejo vozila v okvari in ne vem koliko jim naj rečem, da pričakujem.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Rečeš jim: naj podajo svojo ponudbo, ker boš avto prodal najugodnejšemu.
Izbiro javiš v tednu dni.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Prodajalec jo določi. Kupec pa samo odloči, ali plača ali ne plača. Če bi določil kupec, bi bile vse stvari zastonj ali 1€. (ko se švercerji začnejo zanimat, ni zadeva vredna nič. Ko pa prodaja, je pa zlato. Ok.... sej ni važno.
Cena omenjenega vozila bi bila verjetno nekje med 3 in 3,5. Delujočega motorja. Kolk je pa samo podvozje "školjka" vredna pri teh letih....hmmm... Pri zamenjavi motorja in ureditvi papirjev bi bil spet neki strošek. In vprašanje je, komu se splača kupit napr. za 1,5 ga popraviti. treba imeti še motor. In smo spet pri "švercerjih", ki jim je mogoče kakšen motor od kdaj ostal... Mogoče bi bilo najboljše, da povprašaš na kakšnem odpadu, kolk je zadeva pri njih za kupit. Al pa za prodat. Če te bo čudn pogledal, potem vedi, da se tud oni s tem ne ukvarjajo.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Heh, tukaj se motiš glede določanja cene. Če se neka stvar na trgu išče, potem ceno določa prodajalec. Če se stvar na trgu ne išče, potem mora prodajalec najprej vložiti trud v to, da najde potencialnega kupca in kupec mu bo seveda povedal, če bo stvar kupil in za kak dnar.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Ko sem prodajal puncinega starega Twinga, se mi je v parih minutah po tem, ko sem objabil oglas na avto.net, oglasilo toliko folka, da sem na koncu imel skoraj telefonsko dražbo in sem ga na koncu prodal za višjo ceno, ko je bilo povprečje Twingov za takega in višjo ceno, kot sem dal objavo.

Tako da ja, čim je zanimanja več kot eden kupec - pač, kdo da več.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Prodajalec jo določi. Kupec pa samo odloči, ali plača ali ne plača. Če bi določil kupec, bi bile vse stvari zastonj ali 1€. (ko se švercerji začnejo zanimat, ni zadeva vredna nič. Ko pa prodaja, je pa zlato. Ok.... sej ni važno.
Cena omenjenega vozila bi bila verjetno nekje med 3 in 3,5. Delujočega motorja. Kolk je pa samo podvozje "školjka" vredna pri teh letih....hmmm... Pri zamenjavi motorja in ureditvi papirjev bi bil spet neki strošek. In vprašanje je, komu se splača kupit napr. za 1,5 ga popraviti. treba imeti še motor. In smo spet pri "švercerjih", ki jim je mogoče kakšen motor od kdaj ostal... Mogoče bi bilo najboljše, da povprašaš na kakšnem odpadu, kolk je zadeva pri njih za kupit. Al pa za prodat. Če te bo čudn pogledal, potem vedi, da se tud oni s tem ne ukvarjajo.
Papirologije pri menjavi motorja ni.
Se pa menda da dobit popolnoma obnovljen motor za cca. 1500€ oz. ti ga obnovijo za približno tak buđet, se pravi dobiš praktično nov motor z garancijo. Če je avto sicer v solidnem stanju, se mogoče celo splača popravit.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Papirologije pri menjavi motorja ni.
Kako da ne. Številka novega motorja, se ne ujema s številko starega motorja. Al kako??

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
opaa... pol se pa opravičujem.
Sem enkrat menjal motor, pa sem imel en kup okupacije z prepisi. Res pa da je od tega vsaj tolko časa, ko si ga ti omenil.