vračilo stroškov prevoza iz tujine

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113
Za tujega državljana, s katerim nisem v nobenem delovnem razmerju, sem v tuji opravil pot, ki mi je nanesla dobrih 100€ stroškov za taksije in vlak. Sedaj mi bo on to vrnil z nakazilom na moj bančni račun. Vse originale računov imam, plačal sem s kreditno kartico.

Ali bom takšen prenos iz države, ki ni v EU, moral davkariji kakorkoli zagovarjati?

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113
Ko bi se dalo zmeniti kaj s temi Ukrajinci ja..
smile-1.gif

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113
Kako se spremlja takšna nakazila res ne vem.

Še večji drek je, ker firma posluje prek računa na British Virgin Islands in bom nakazilo prejel od tam. To bo še veselica za teh 100€..

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Če ti ne pusti spati, se pa odreči nakazilu.

Ker če boš dacarjem tako kot nam, začel razlagati, kako si na črno delal za nekega tujca, boš plačal še več.

Raje imej pripravljeno zgodbo, da si jim prodal nekaj prek bolhe ali pa da so ti vrnili kupnino za kako reč.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113
Sej ravno štos je, da ne gre za delo na črno, ampak povrnitev stroškov po meni ne najbolj dišeči poti. Vmes ni nobenega oplemenitenja ali povečanja sredstev.
Ali tak način že ustreza kriterijem, da za nekoga delam? Karto bi mi sicer plačali oni, ampak slučajno niso bili zraven železniške postaje v Ljubljani in v taxiju na destinaciji
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Zanje si opravil neko pot itd.. kako to ni delo, te bo vprašal inšpektor?

Ampak resno, ne verjamem, da ti bodo težili za nakazilo 100€, pa tudi če pride iz severne koreje.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Nekdo ti bo za opravljeno storitev plačal. Če bodo to samo potni stroški, smola ampak, you get the point
grin1.gif

Če nimaš pogodbe, si mu pač nekaj prodal preko bolhe, ebaya,... kaj pa jih briga, sicer pa, kaj res misliš da se bodo v enkratno nakazilo vtikali... sej res da pol slovenije dela v JU, ampak dvomim da bo kdo opazil tak znesek. Ja, nad 15k€ v enkratnem znesku bodo potrkali na vrata, ampak za 100€ pa menda ne no
smile-1.gif