vprašanje za vse NAVIGACIJE

bizi44

Zelenc'
26. jan 2013
9
0
1
Borovnica
Pozdravljeni.
Meni najljubša navigacija je še zmeraj garmin. ZAKAJ? Zaradi MapSoursa na PC-ju. Dobre so vse navigacije, ko iščeš kako ulico v nekem mestu, ampak največkrat, ko grem na potovanje, si doma skrbno načrtujem pot , kje in kaj si bom ogledal. Vso pot si naredim v Mapsoursu in si lepo prenesem v Garmina in to je to.
VPRAŠANJE; ali si kaj podobnega lahko dela s katerekoli drugim navigacijskim programom ( sploh mislim za navigacije na telefonu )
To pomeni, da si vnaprej načrtujem pot (poti) in jih nato uporabim.javascript:void(0)

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Ta funkcija bi bila tudi meni všeč.
Sicer uporabljam kar nekaj različnih (Androidnih) navigacij in mislim, da nobena nima tega tako rešenega.
Sam najbolj prisegam na IGO, ki omenjenega tudi ne omogoča. Bi bilo pa zagotovo dobro imeti to funkcijo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
To imam spravljeno že lep cajt, probal pa še nisem nikol:)
Če bo kdo probal naj sporoči, če res deluje.

Sygic priprava poti
convertirate z vec vmesnimi postanki: najlazje z ITN converterjem, shranis pot kot *.itf in nalozis v telefon v direktorij /sdcard/aura/res/itinirary. Odklopis telefen, zazenes sygic>poti in izberes svojo pot.
Pot lahko pripravite tudi z google maps in potem z ITN.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Nekaj podobnega mislim, da lahko uporabimo tudi pri IGO - vsaj včasih se je KML datoteka postavila nekam v Route ali kam že.
Če se komu ljubi, naj poskusi.

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Pri TomTom-u lahko tole rešiš kar v navigaciji.
Greš v napredno načrtovanje poti Izbereš začetek in konec poti - izračua pot. Kasneje lahko dodaš še vmesne postanke in tudi te upošteva.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.604
997
113
48
KR
Evo, sem sedajle testiral. Iz Garmin Mapsource sem .gdb file konvertiral v .itf za Sygic 13&14. Ko pa hočem v Sygicu naložit route-o, se pa sesuje.
frown-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Se strinjam, tudi zame je ena najboljših funkcij, da lahko na PCju pripravim in analiziram pot-ruto, ki jo na koncu simpl prenesem v napravo.

Očitno je konkurenca zadovoljna le z navigacijo od točke do točke...

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.604
997
113
48
KR
Evo, rešil... v Mapsource posnel file kot .gpx, konvertiral z ITF konverterjem v .itf za Sygic in deluje tako kot mora. GDB file da za enostavno routo (npr. Kranj -> Mali Lošinj 447 točk, medtem ko iz .gpx-a zazna samo 2, tako kot je tudi pravilno.
cheer.gif

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.604
997
113
48
KR
Aja, sem pa še našel en malo boljši konverter kot ITN in sicer Routeconverter .
cool-1.gif

Samo ta ne podpira konvertiranja v ITF za Sygic.
frown-1.gif

Nazadnje urejeno:

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik Borca pravi:
Pri TomTom-u lahko tole rešiš kar v navigaciji.
Greš v napredno načrtovanje poti Izbereš začetek in konec poti - izračua pot. Kasneje lahko dodaš še vmesne postanke in tudi te upošteva.

Po mojem je bila ideja avtorja teme v tem, da si pot narediš na PCju, v miru in recimo več dnevnih etap. Potem pa to preneseš na telefon (navigacijo). Ali gre tako? Sedajle nimam časa za testiranje.

bizi44

Zelenc'
26. jan 2013
9
0
1
Borovnica

Po mojem je bila ideja avtorja teme v tem, da si pot narediš na PCju, v miru in recimo več dnevnih etap. Potem pa to preneseš na telefon (navigacijo). Ali gre tako? Sedajle nimam časa za testiranje.

[/QUOTE]

Tako je.
Drugače je edina rešitev (saj ponavadi imam s sabo) imeti zemljevid in sproti določit željeni cilj in pustiti navigacijo da te vodi. Oziroma doma si splanirati pot si jo izpisat in sproti tipkati v navigacijo.
write.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Zakaj bi si doma planiral in nato sproti vpisoval v navigacijo?

Doma si splaniraš ruto in nato tudi doma vse vneseš v navigacijo in sicer:

- narediš pot od točke A do točke B in shraniš
- narediš pot od točke B do točke C in shraniš
- ........ itd .......

potem pa samo, ko si na točki B izbereš pod shranjenimi B do C in se pelješ ter postopek ponoviš na naslednji točki.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
V Primu lahko lepo načrtuješ pot z vmesnimi postanki, kolikor si jih želiš: možnosti poti-->ustvari pot. Lahko si pomagaš tudi z maposurcem, če že hočeš (res je, da ne z direktnim izvozom), vendar, če si to želiš je tako, da si mesta/kraje/točke, ki jih načrtuješ v mapsourcu , potem s koordinatami eno za drugo vnašaš v iGO...iGO ti potem po želji še samodejno optimizira pot, da ne delaš nepotrebnih ovinkov, oz da si točke sledijo smiselno. Primu lahko potem ko greš na pot, "ukažeš" snemanje in si potem kasneje ogledaš vse detajle prepotovane poti tudi tako, da jo izvoziš v Google Earth.

bizi44

Zelenc'
26. jan 2013
9
0
1
Borovnica
Ja saj nekaj takega sem mislil. Na telefonu uporabljam Primo in se nekak tako načrtuje pot ja. .... mislim da še zmeraj za večdnevne poti uporabljam Garmina.
Sam telefon je zmeraj pri roki .... zato mal sprašujem.
Včasih pri načrtovanju niti mapsours ne najde (velikokrat :)) želenih točk ... tako, da si pomagam z Googl earthom.

In potovanje se začne že doma ... pri načrtovanju ...(sem že zašel)

22. jul 2007
13.439
1.679
113
124
Tudi to se da narediti, potrebuješ pa Igo za PC na katerem si ustvariš pot - dat.datoteka, katero preneseš na anrdoid verzijo prima in jo skopiraš v mapo routes, pravkar sem to sprobal in pot lepo uvozi in lahko potem navigiraš.
Tako da se lahko tudi na Igo-u skreira pot na računalniku in uvozi na drugo napravo, podobno kot na mapsourcu
wink-1.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Ne vem če je za načrtovanje potovanja nujno potrebno, da si shranjuješ pot. Ko si jaz načrtujem potovanje si vse želene točke v GE označim kot svoje POI, izvozim v kml in vnesem v iGO. Potem po potrebi med POI poiščem želeno točko in navigiram do tja.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.827
5.933
113
(Sygic), route 66, here, kako lahko spremeniš izračunano ruto oz kako dodaš, da bi šel iz mesta A v B preko mesta C ?

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.417
2.580
113
TYRE
Uporablja GOOOOOOOGLE map (map or satelite view)
Skorajda neomejeno točk v poti. (test z 34)
Izvoz v vsaj 22,6 formatov.
MINUS . Moraš biti na netu
frown-1.gif

Skupna ocena; MUST za planiranje potovanj