vprašanje za registracijo v tujini

blaz_opc

Pripravnik
27. apr 2008
91
0
6
41
Obišči stran
Vprašanje:
evil.gif

Če si tuj državljan(ne slovenski),ki ima začasno bivanje urejeno na hrvaškem in bi kupil avto v sloveniji,kakšen je vrstni red pri tem?
Nč ne najdem,kar se tiče hrvaške zakonodaje pri tem. Se plača dmv?
Smo gledal tudi avtomobile na hrvaškem in ni nč pametnega.
Pogoji so: avto do 3000€ mora bit avtomatik in ne francoz...najrajši azijski
smirk-1.gif

Zdej najdu sem v sloveniji Mercedesa A-klaso tm okol 3000€. sam ne vem,če se zdej splača iz slovenije potegnt ta avto in na hrvaškem registrerat za tolk star avto. Mal smo v dilemi kaj je bolše...
Predlogi? Kakršna kol pomoč?
zmaga.gif

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Uporabnik blaz_opc pravi:
Vprašanje:
evil.gif

Če si tuj državljan(ne slovenski),ki ima začasno bivanje urejeno na hrvaškem in bi kupil avto v sloveniji,kakšen je vrstni red pri tem?
smirk-1.gif

Zdej najdu sem v sloveniji Mercedesa A-klaso tm okol 3000€. sam ne vem,če se zdej splača iz slovenije potegnt ta avto in na hrvaškem registrerat za tolk star avto. Mal smo v dilemi kaj je bolše...
zmaga.gif

sprasujem se.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.424
4.994
113
DMV CRO

Verjetno nimajo kaj dosti drugače kot pri nas, Google mi najde ta zadetek...

Sploh za avto take nizke vrednosti, se verjetno res ne splača j38at z uvozom iz tujine...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik blaz_opc pravi:
Vprašanje:
evil.gif

smirk-1.gif

zmaga.gif
vsekakor ne priporočam tujemu državljanu da so po hrčkolandiji vozi s slovenskimi tablicami. nasloh z nobenimi tujimi tablicami...

blaz_opc

Pripravnik
27. apr 2008
91
0
6
41
Obišči stran
nobenga nebi goljufali:)
tuj državljan živi pol leta na hrvaškem pol leta pa v svoji domovini,ki je tudi spada pod evropsko unijo.

ja jst tudi razmišljam,da se ne splača kupovat avti tako nizke vrednosti pri nas in se pol je*** z uvozom.
sam,k ni nč pamtnga na hrvaškem:/