Vprašanje za avtoličarje ali poznavalce

beast

Zelenc'
1. okt 2010
1
0
1
Zanima me, koliko mikronov je normalna debelina barve/laka na avtomobilu. Se pravi, zanimajo me debeline original barve, naknadnega preliva ter od katere debeline se že smatra, da je avto kitan in ponovno barvan. Želim preveriti svoj avtomobil.

Hvala za odgovore

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Upam da ne gre za nov avto
smile-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Nimajo vsi avtomobili in znamke enako.

Pa tudi kakšen čungalunga merilec laka ni nujno da ti prav kaže.

S prostim očesom lahko veliko vidiš, to da so bila neka "vrata" barvana nič ne pomeni in ne moreš po tem sodit karamboliranosti vozila.
So tudi drugi načini s katerimi ugotoviš več kot ti pove merilec.

Nazadnje urejeno:

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Citat:
Uporabnik beast pravi:
Zanima me, koliko mikronov je normalna debelina barve/laka na avtomobilu. Se pravi, zanimajo me debeline original barve, naknadnega preliva ter od katere debeline se že smatra, da je avto kitan in ponovno barvan. Želim preveriti svoj avtomobil.

Hvala za odgovore

Preveri po celem avtomobilu, če je enaka debelina nanosa.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sej pa se vidi po drugačnem odtenku, po tečenju barve za robovi, po drugačnih kristalih v barvi... Ampak po tem ugotovit, da je bil avto razbit, je pa bedarija, ker si folk da recimo havbo barvat tudi zaradi kamenčkov.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Sej pa se vidi po drugačnem odtenku, po tečenju barve za robovi, po drugačnih kristalih v barvi... Ampak po tem ugotovit, da je bil avto razbit, je pa bedarija, ker si folk da recimo havbo barvat tudi zaradi kamenčkov.

zmaga.gif

...po smeteh v laku, po spojih, ob robovih ogledal, letvic...

tako kot je rekel South Park, to ni merilo za ocenjevanje karamboliranosti. Daj raje avto na dvigalo, boš več videl.
Sicer pa, nek laik itak ne opazi ničesar, nekdo, ki pa stvari pozna pa takoj vidi avto ki je bil usut.

Če se ne razumeš najbolje v to, raje pelji avto nekam da ti ga pregledajo pa daj tistih nekaj 10€ pa je.

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
odvisno od 80-160 mikronov je original odvisno od znamke, nad 200 je lakirano nakadno , nad 300 je kitano že