Vprašanje o brezžični miši

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Dobil sem microsoftovo lasersko brezžično miš serija 5000, fajn stvarca, sem pa čisti začetnik glede takih mišov, glede na to da je na baterije ne vem zakaj nima na miši nobene lučke da bi me opozorila ko bodo baterije prazne? Edina lučka je na sprejemniku.

Na dnu, poleg vratic za baterije, ima majhen gumbe na katerem piše CONNECT, je to mogoče gumb da miša izklopiš? Ali se izklopi avtomatsko če ga en čas ne uporabljaš?

Imam navodila ki pa so taki klump da brezveze da so sploh poleg, zato sprašujem take bedarije
bonk.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Tisti tipka CONNECT je samo za prepoznavo in vzpostavljnje z sprejemnikom. Stanje baterije je pa prikazano v gonilniku(driverju). Ja res, ko se miška ne uporablja se avtomatsko ugasne, tako da baterija zdrzi nekje 5-6 mesecev.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Aja, meni je prodajalec rekel da baterije zdržijo nekje 2-3 tedne, vsaj te ki so noter original priložene, ki so kar ene navadne Energizer. Kao da malo več bo zdržala miš če bom dal kake z večjo kapaciteto. Ampak 6 mesecev nisem pričakoval
smile-1.gif
Sicer pa uporabljam komp nekje 7-8 ur na dan, kak dan tudi precej manj oz. nič, koliko približno bi baterije zdržale?

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Najboljše da si kupiš en polnilec s 4 baterijami, pa potem dve baterije imaš v miši, dve polne pa v polnilcu na rezervi. (predpostavljam da sta dve v miški)

Najprej pa seveda preveri koliko zdržijo ene navadne ... (recimo kakšne High class) V primeru da trajajo manj kot mesec, bi jaz vsekakor razmišljal o polnilnih baterijah.

Sam imam lasersko miš od Logitecha, MX revolution, polnim jo nekje na 7-8dni ... uporabljam pc cca 4ure na dan. (ima pa ta miš indikator na sami miški, ki kaže napolnjenost)

Verjetno pa je od miške do miške kar razlike, koliko energije rabi.

Lp

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Polnilec imam, samo baterije bom še poiskal, če ne pa kar druge kupil.

Aja, miška je zdaj kakšno uro stala, je ni noben premikal niti nič klikal po njej, pa se je takoj premaknila. Nimam najbolj občutka da ta miš kdaj zaspi, razen ko so baterije fuč
bonk.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
zaspi, zaspi, samo se tudi zelo hitro zbudi.

trajanje baterije je odvisno tudi od tega, kako se miš povezuje, preko bluetootha, ali brezžično, saj je znano da je modri zob energetsko precej bolj zahteven.

sam imam Logitech VX revolution, nucam jo nekje 7-8 ur dnevno, pa mi je po kakšnih treh mesecih baterija prvič mrkinla ravno v ponedeljek, ima pa samo eno.

skratka, se ti bo javilo, ko bodo baterije slabe, tudi meni se je, oz. če si dobil kakšen software, mora imeti notri tudi indikator stanja baterije.
grin1.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Polnilec imam, samo baterije bom še poiskal, če ne pa kar druge kupil.

Aja, miška je zdaj kakšno uro stala, je ni noben premikal niti nič klikal po njej, pa se je takoj premaknila. Nimam najbolj občutka da ta miš kdaj zaspi, razen ko so baterije fuč
bonk.gif
Baterije zdržijo, kot je bilo rečeno, nekaj mesecev in ne tednov.

Kar pa spanja miške zadeva, je po mojih izkušnjah (z lasersko) tako, da ne smeš imeti preveč "svetleče podlage" - npr. lak na mizi.
Sam to rešim tako (ker ne maram podlog), da na mizo s selotejpom prilimam en A4 format navadnega papirja v čim bližji barvi mize.
Lučke ob neuporabi takoj ugasnejo; gori le "stand up".

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Hja, jaz pravzaprav ne najdem na miši nobene lučke oz. nič kar bi nakazovalo da ima morda kje kakršnokoli lučko. Lak na mizi je pa na tem mestu kar precej zmatran od likanja z mišem, pa upam da je to dovolj da ugasne ob neaktivnosti?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
imam enga microsoftovga optičnega. baterije zdržijo do pol leta. ima malce prozorno ohišje in sveti 24ur/dan. ko ga premikam sveti bolj močno, ko miruje pa malo manj.
je pa res malo smotano, ker nima indikatorja in ko so baterije prazne miš v trenutku ckrne. če inštaliraš vse s cd-ja pa je po mojem tam kak indikator . za kvaliteto signala vem, da obstaja nekaj za baterije ap nisem siguren.