Vprašanje glede zavarovalnice pri delnem kasku avt

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Pozdravljeni

Imam en problem ki v bistvu ni problem,..le ne razumem logike zavarovalnoice?!

Torej, imam delni kasko parkirišče, prijavil sem škodo ki so mi jo priznali in je kar precejšnja. Po predračunu znese škoda cca 1.100 EUR. Ker bi raje popravljal sam in sploh ne vemo še če bomo avto sploh obdržali, sem povprašal za poravnavo ki jo ponavadi ponujajo. torej želel bi, da bi mi cca 60% te vrednosti izplačali v gotovini. Pristal bi tudi na 50%.
In odgovor je, da pri uveljavljanju delnega kaska ne delajo poravnav, razen če avto prodam in odjavim iz prometa?!

Zdaj avta ne mislim takoj prodajat posebej pa ne pod tako prisilo,...Če pač ne bodo ZA potem pičim samo na najdražji uradni servis in bo račun 1200 EUR, pa smo vsi na slabšem,...imate kake izkušnje ali poznate kako to delajo prti različnih zavarovalnicah?

Zanima me torej, ali je to praksa vseh zavarovalnic ali samo moje?(največja SLO zavarovalnica) Ni mi jasno zakaj ne bi sebi zmanjšali stroška?

lp, Z

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Hmmm.... Pri parkirišču recimo ne izgubiš bonusa, kar teoretično pomeni, da bi lahko vsak teden avto nekam pritisnil, pa pobral nekaj keša na roko ...

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Sej sem razmišljal na podoben način ja, da se tako zavarujejo pred raznimi mutibariči,....ampak v mojem primeru jih bo pa drago prišla ta načelnost,...

lp, Z

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Hmmm.... Pri parkirišču recimo ne izgubiš bonusa, kar teoretično pomeni, da bi lahko vsak teden avto nekam pritisnil, pa pobral nekaj keša na roko ...
Sem zavarovalničar in ne razumem, kako bi lahko mutil večkrat z isto škodo. Ko vzame denar, sledi ukinitev zavarovalnih pravic za to kritje. Očitno pri tej zavarovalnici nimajo drugega mehanizma za ukinitev kritja iz parkirišča kot da odjaviš avto, da ti prekinejo celotno zavarovalno polico.

Nazadnje urejeno:

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.247
4.809
113
Namen vsakega premoženjskega zavarovanja je; vzpostavitev stanja tik pred dogodkom ko se je naredila škoda

Iz tvojega primera sledi,
- ti bi vzel denar avta pa lahko da nebi popravljal, si se okoristil s tem denarjem, vozil bi se še vedno naokoli...
- ti bi vzel denar, avto bi ti popravil nek popoldan tam bi ostalo še nekaj denarja in bi spet zaslužil...

Zavarovalnice pri vseh teh primerih res nimajo časa se ukvarjat za vsakim ki bi delal nekaj po svoje, v preteklosti si se lahko
tako zmenil, sedaj pa ne več, ker je bilo preveč mutenja...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Sem zavarovalničar in ne razumem, kako bi lahko mutil večkrat z isto škodo. Ko vzame denar, sledi ukinitev zavarovalnih pravic za to kritje. Očitno pri tej zavarovalnici nimajo drugega mehanizma za ukinitev kritja iz parkirišča kot da odjaviš avto, da ti prekinejo celotno zavarovalno polico.

Ne ista škoda.
Danes butnem levo spredaj, jutri levo zadaj, pa ena vrata, pa druga vrata ...
Pri avtu za jurja ali dva se ti j..., vsakič pa pobereš par 100 evrov. Nabereš jurja iz reciomo 4 ločenih škod, pofilikaš vse skupaj za 200€, pa si 800 zaslužil.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Parkirišče lahko uveljavljaš, če neznano vozilo poškoduje tvoje parkirano vozilo in pobegne s kraja nesreče. Pa pri avtu za jurja boš hitro imel ekonomsko totalko ...
Polek tega pa je parkirišče taka kombinacija kaska, kjer je priznanje škode zgolj in izključno odvisna od subjektivne odločitve cenilca. za parkirišče imajo včasih še nič krivi probleme. Če se že kdo hoče okoristit, se potem lažje s kombinacijo svetlobna telesa in ogledala.

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Cenilec sploh ni delal nobenega problema, priznal je vse,...ampak ko gledam cene avta recimo 2000, servis nečesa kar se komaj vidi pa bo 1.200 ?! Ni mi čist jasno ?! Koliko časa imam zdaj da opravim popravila? Mimo je že en mesec, pa ti prazniki,...kmal bo 2 meseca,...

lp, Z

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Parkirišče lahko uveljavljaš, če neznano vozilo poškoduje tvoje parkirano vozilo in pobegne s kraja nesreče. Pa pri avtu za jurja boš hitro imel ekonomsko totalko ...
Polek tega pa je parkirišče taka kombinacija kaska, kjer je priznanje škode zgolj in izključno odvisna od subjektivne odločitve cenilca. za parkirišče imajo včasih še nič krivi probleme. Če se že kdo hoče okoristit, se potem lažje s kombinacijo svetlobna telesa in ogledala.

Cenilec pač ne bo mogel ločit a si ti za vogal enega drugega avta zapel al je on z vogalom zapel za vrata tvojega stoječega avta ...