Vprašanje glede meritve z radarjem..

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Je meritev z radarjem verodostojna če ti radarja ne pokaže na mestu merjenja, temveč kakšnih par 100m naprej? Recimo da spregledam moža postave z lizalko in me "vlovi" čez cca. 200-300m z avtom in zaustavi? Je možna tu kakšna pritožba?

Nazadnje urejeno:

Domzalcan

Vzoren Državljan RS
22. jul 2007
228
0
16
42
Domaležale
Ne. Ker te je ustavljal, ti pa si kao ga spregledal... verjetno si tudi tako hitro pripeljal da varno niti nebi mogel ustaviti... Spregledat ga? Hah...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Kaj pa se če kar od nikoder vzame za mano z avtom, brez me sploh pozkuša ročno zaustaviti? Tako da sploh nevem od kod/kje/na kakšni razdalji je bilo merjeno? Je že mel kdo tak primer?

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
jst sm imel sam primer k se nism mogu ustavt ker ga nism dost kmal porajtu k mi je spredaj mahal z liziko, tak da sm šel rikverc do njega(50m-100m). Kej velik ni težil, sm mu pač povedu da zdele ponoč mi pa res ni bilo jasno kva ena lučka maha. K sreč tud da ni imel radarja
grin1.gif

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik cresh pravi:
jst sm imel sam primer k se nism mogu ustavt ker ga nism dost kmal porajtu k mi je spredaj mahal z liziko, tak da sm šel rikverc do njega(50m-100m). Kej velik ni težil, sm mu pač povedu da zdele ponoč mi pa res ni bilo jasno kva ena lučka maha. K sreč tud da ni imel radarja
grin1.gif
Isto jaz pred leti
aplauz.gif

Sem res prizgal skozi ovinek(110-120) in nekaj rdecega binglja tam ob cesti.Ni sanse ustaviti in povlecem rikverc do njega.Ko zahteva dokumente mu samo recem,naj hitro spesni nekaj,ker se mi strasno mudi v sluzbo.Fasal sem "uporabo nepravilnega voznega pasu" ali nekaj podobnega
tongue-1.gif

Lani sem iz istega ovinka prehiteval drug avto in me je zacel izrivati na levo,tam pa je kampiral golf z "provido". Zaslepila me je cudna rdeckasta svetloba-ocitno tudi tistega ki sem ga prehiteval
crazy1.gif

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Je meritev z radarjem verodostojna če ti radarja ne pokaže na mestu merjenja, temveč kakšnih par 100m naprej? Recimo da spregledam moža postave z lizalko in me "vlovi" čez cca. 200-300m z avtom in zaustavi? Je možna tu kakšna pritožba?

hm, meritvi se da izpodbijati...

vprašaj kkašnega kolega na pravnem faksu....

ne boš verjel, ampak če je pritožba strokovno napisana, je velikokrat uspešna!

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik cresh pravi:

grin1.gif

enako meni...

škif mi je skočil izza grmovja na cesto in to sred ovinka! ITAK da je skočil na stran po kateri sem jest pripeljal in ITAK da je to bil ovinek v desno! Skor sem ga zbil, bedaka! Bil je brez lizike! Pa kje boš vidu ponoč tipa ki je v temno obleko oblečen, pa še skriva se
bonk.gif

In pol ves pameten mi gre govort kolk je hitra vožnja nevarna! Vozil 63kmh na 50kmh, ker sem pospeševal proti tabli za konec naselja. hiš itak že zdavnaj ni bilo več.
bonk.gif

Kolega napisal pritožbo - nič kazni.

btw:

" Je možna tu kakšna pritožba?"

Pritožba je zmeraj možna - samo pravnik ti jo mora skup spravit
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mene zanima še ena stvar - če te slikajo s tistim radarjem, ki ga imajo v raznih kangoojih - a ti lahko napiše kazen samo če te potem ustavi? Ali pošiljajo slike s položnico tudi domov?

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.084
439
83
45
dolenska
Malo da se urinem....
Se dones peljem iz Dolenske proti Lj in pred radarjem oz že pred tunelom zmanjšam na 100 km/h. Veliko oz večina pa lepo mimo mene na polno. Škatla je bila polna kake lučne pa ne. A se tam mimo lahk 130 pelem?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
tudi sam sem prejsnji teden priteral na polno po avstriji, mudilo se mi je kot sto hudicev, ko vidim policaja kako laufa iza grmovja in mase kot zmesan.Kaj ces samo sem peljal mimo njega in stran gledal kot da ga ne vidim, samo se vseeno ni uspel do ceste prilaufat.Potem je samo gledal za mano in po postaji nekaj javil za mano pa ni sel.Ko sem pol sel cez mejo me je kar malo stiskalo pri srcu...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Malo da se urinem....
Se dones peljem iz Dolenske proti Lj in pred radarjem oz že pred tunelom zmanjšam na 100 km/h. Veliko oz večina pa lepo mimo mene na polno. Škatla je bila polna kake lučne pa ne. A se tam mimo lahk 130 pelem?
Se ti ne zdi, da bi moral vedet, kolk je omejitev na cesti, po kateri se pelješ? Ne gledaš znakov?
d055.gif

Omejitev pri radarju je 130 ...

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Mimo tistega radarja se sedaj lahko pelješ tudi 200+, ker ga namreč ni več (več o tem radarju najdeš v drugi temi)!
smile-1.gif