Vprasanje glede izvoza novega vozila

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Zdravo,
a kdo ve, kaksen je postopek izvoza novega vozila, se pred registracijo pri nas.
A se dobi tele nase davke in prispevke nazaj? In kako se to zahteva oz. kaj se potrebuje, da se dobi povrnjene davke.

Razmisljam o selitvi izven EU in bi mogoce vozilo kupul tu, ter ga registriral tam.

Hvala in lp, M

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
693
51
28
najprej se v kakšnem salonu pozanimaj, če je možno dobiti avto brez davkov (za namen izvoza, seveda)

koliko računaš, da bi prišparal?

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Ta bi ti znal svetovat ;
SCANDO d.o.o.

GSM: 041 / 386 - 900
Izvozijo ogromno vozil iz SLO
wink-1.gif

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Jason pravi:
najprej se v kakšnem salonu pozanimaj, če je možno dobiti avto brez davkov (za namen izvoza, seveda)

Se ne vem tocno, ampak se raziskujem, ce se mi splaca. Razmisljam o izvozu v Svico. Tam sem baje oproscen vseh dajatev na uvoz, ce se preselim tja.

Hvala za namig!

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Farmacija? Ali kaj drugega....

Sem gledal oglase, nobenega urarja
hysterical-1.gif

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Pustimo to ...

Moja ideja je, da tu kupim vozilo, ga izvozim gor in prisparam ddv in dmv. V roku 6 mesecev po selitvi sem upravicen do uvoza brez pristojbin. Edini pogoj je, da sem lastnik vec kot 6 mesecev.
Se pravi, da bi slo, ce kupim zdaj, se cez mesec preselim gor, pocakam se 5 mesecev in ulovim vse roke.

Ker gre za motor, mi tudi letni cas ustreza.

Edino nisem siguren, kako ta postopek poteka, zato se se nisem odlocil, ce se mi da s tem ukvarjat.

Lp, M

AIter

Pripravnik
9. dec 2010
284
0
16
hmm
confused-1.gif

torej Svica ti oprosti placilo DDvja? Si diplomat?

ker to o 6 mesecih in, mislim da 5000 km, naceloma velja za EU drzave. Taksno vozilo se smatra kot novo in se davek (DDV) placa v drzavi kjer avto registriras

böc

Majstr
1. avg 2007
2.392
452
83
a 6 mesecev bos imel avto v garaži ?
Ker mislim da v SLO dobiš začasne tablice za par dni mogoče teden dva.

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Citat:
Uporabnik Matjaz1974 pravi:
Citat:
Uporabnik Jason pravi:

Se ne vem tocno, ampak se raziskujem, ce se mi splaca. Razmisljam o izvozu v Svico. Tam sem baje oproscen vseh dajatev na uvoz, ce se preselim tja.

Hvala za namig!

Vrjetn bi se splačal.
Scando ravno v Švico na veliko izvaža avte.
cool-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Se mi je zdelo, da se bo nekdo spotaknil ob to ...
smile-1.gif
Pomoje pa nima to zveze, ali je v EU ali ne... verjetno niso tako zaplankani kot pri nas, da bi zahtevali homologacijo za nekaj, kar je ze homologirano za uproabo v tem delu sveta ...

Pri nas JE EU, pa se tistim, ki o tem odlocajo in nimajo pojma o pojmu, jebe za to ali smo v EU ali nismo ...
grims-1.gif

Kolega je uvozil enega Forda iz Nemcije... in so ga pri homologaciji zafrkavali zato, ker ima avto zadaj tri varnostne pasove, nima pa treh vzglavnikov... Za Nemcijo je to OK, za nas pa ne ... Poleg tega je se ena "budalastina" ta, da se je potem sposodil vzglavnik od enega podobnega avtomobila, ga nekako provizoricno pritrdil in potem je bilo OK ...
bonk.gif
...

Je rekel, naj mu pac vpisejo, da je avto registriran za 4 osebe... pa tudi to ni slo
bonk.gif