Vprašanje glede GARMIN-a

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.977
7.314
113
Vprašanje imam glede Nuvi 2455. Namreč v službi so mi spomladi kupili nov Garmin 2455 in takoj po nakupu sem ga posodobil na zadnjo karto. Venadr sem zadnje čase precej razočaran, saj opažam da določeni cestni odseki, ki so stari recimo že več kot 1-2 leti sploh niso na kartah. Zdi se mi da GARMIN ne posodablja kart prav pogosto. Prejšnji teden sem šel na Poljsko in na meji med Češko in Poljsko, pri mestu Bohum je bilo avtoceste koned. garmin pa me je ves čas pošiljal nazaj na avtocesto, ki pa sploh ni bila odprta. Zajebaval sem se 1 uro po čeških vaseh in kar naenkrat sem bil na Poljskem. Megla, dež, nobene table... Skratka sranje! Ali obstaja možnost pri temu Nuvi 2455, da bi sprejemal trenutne podatke na cestah ( zapore, obvoze, zastoje itd...)??? Kaj lahko storim, če je sploh mogoče?

Lep pozdrav

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Kupiš anteno GMT25 ali GTM35 in te bo opozarjalo na zastoje.
Drugače pa ima Poljska, če se ne motim tudi lokalne karte, nekaj takega kot imamo mi AR.
Če se ti še kdaj zgodi,da je avtoceste konec in te zvesto pošilja nazaj greš pod izogibanja in nastaviš izogibanje avtocesti in te bo potem peljalo po lokalni cesti naprej.
Je pa dobro,da preden greš v drugo državo prej preveriš kakšno pot ti izračuna in nato še ali v mapsource ali pa google maps pogledaš za alternativo.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.977
7.314
113
Vedno imam GARMIN nastavljen tako, da mi izračuna najhitrejšo pot. Zadnjič na meji s Češko in Poljsko sem zaradi opisane težave nastavil na najkrajšo. Ker sem šel v Krakow, sem počakal samo toliko, da me je pripeljalo ven iz vukojebin, nato pa sem spet prestavil na najhitrejšo pot, da sem prišel na avtocesto.
Torej, če bi imel omenjeno anteno, bi me GARMIN sproti obveščal o stanju na cestah? V slovenskem jeziku, ali na Poljskem v njihovem jeziku? Kakšna je cena take antene in kje se jo lahko kupi?

Lep pozdrav in hvala za pojasnila.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Anteno se da kupit pri Geosetu pride pa 80€.
Na ebay pa najdeš GTM25 za 23€ in GTM35 za mislim da 35€.
Ta antena te pa v Slovenskem jeziku opozarja,vsaj v Avstriji vem, da mi je pisalo Slovensko,za druge države pa upam,da se bo kdo oglasil, ki se vozi po njih,drugače pa če ima zabeleženo zaporo v prometnih informacijah potem ti ponudi obvoz.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Vedno imam GARMIN nastavljen tako, da mi izračuna najhitrejšo pot. Zadnjič na meji s Češko in Poljsko sem zaradi opisane težave nastavil na najkrajšo. Ker sem šel v Krakow, sem počakal samo toliko, da me je pripeljalo ven iz vukojebin, nato pa sem spet prestavil na najhitrejšo pot, da sem prišel na avtocesto.
Torej, če bi imel omenjeno anteno, bi me GARMIN sproti obveščal o stanju na cestah? V slovenskem jeziku, ali na Poljskem v njihovem jeziku? Kakšna je cena take antene in kje se jo lahko kupi?

Lep pozdrav in hvala za pojasnila.

Imaš lokalne mape kot so že povedali.

In če se odpravljaš na sorazmerno daljšo pot, si prej doma pogledaš kje te bo vozil (Mapsource ali Basecamp) ter si narediš vmesne točke ali ruto.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.977
7.314
113
Nimam izkušenj s tem, tako da bi se verjetno precej namučil preden bi vse zrihtal. Ne razumem pa zakaj bi si delal vmesne točke, če ne veš ali je cesta zaprta, kot je bilo v mojem primeru. Verjetno je tale antena najboljša rešitev, samo nimam pojma kako se obnese v praksi. Kdo to uporablja?

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Nimam izkušenj s tem, tako da bi se verjetno precej namučil preden bi vse zrihtal. Ne razumem pa zakaj bi si delal vmesne točke, če ne veš ali je cesta zaprta, kot je bilo v mojem primeru. Verjetno je tale antena najboljša rešitev, samo nimam pojma kako se obnese v praksi. Kdo to uporablja?

Tukaj je tema o TMC, pa si malo oglej.

Podobne teme