Na eni lokaciji imam računalnik na katerem teče nek program s katerim se moj prenosnik sinhronizira kadar sem na isti mreži. Rad bi sinhroniziral kar od doma in VPN povezava se mi je zdela primerna čeprav o njej nimam pojma oz. ga imam še manj kot sem mislil. Na routerju lahko edino nastavim da spusti čez VPN povezave različnih protokolov. Nastavil sem tudi da se port 1723 forwarda na mašino s katero se sinhroniziram. Od doma se mi je že ratalo povezati ampak to je tudi vse. Računalnika na katerega se povežem v bistvu ne vidim, tudi program s katerim sinhroniziram se ne sinhronizira (ampak to je lahko problem nastavitev programa v katere pa nimam dostopa).
Zdaj se mi postavi vprašanje, povsem osnovnega principa VPN-ja. Bil se prepričan da se z VPN priklopiš v mrežo ampak na router in potem delaš kot da si tam. Ko sem malo prebiral opise VPN se mi dozdeva da rabim nek server za routerjem
Ali je edini princip delovanja VPN da se konektaš na točno določen računalnik ali na celo mrežo čeprav to mrežo predstavlja samo nek router in ne server?
Zdaj se mi postavi vprašanje, povsem osnovnega principa VPN-ja. Bil se prepričan da se z VPN priklopiš v mrežo ampak na router in potem delaš kot da si tam. Ko sem malo prebiral opise VPN se mi dozdeva da rabim nek server za routerjem