Vpisnina na faksu in 43 eur ZPIZu??

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
844
22
18
Pozdravljeni!

Na spletni strani našega faksa so objavili navodila glede letošnjega vpisa. Vse lepo in prav, dokler nisem prišel do člena "Vpisnina", ki letos znaša 61,64 eur za vpis v tretji letnik. V to vpisnino je zajeto:

Vpisnina: VPIS V VIŠJE LETNIKE, PONOVNI VPIS V LETNIK IN VPIS ABSOLVENTSKEGA STAŽA: Vpisni obrazci, študentska nalepka 0,66 EUR, Prispevek za letno članarino za knjižnice (UL, CTK in NUK) 13,69 EUR, Prispevek za informacijski sistem UL in članic 3,34 EUR, Prispevek za študentski svet, 1,00 EUR, Zavarovanje za posebne primere po ZPIZ in zavarovanje za poškodbe pri delu in poklicno bolezen po ZZVZZ (8,79 + 4,27*8) 42,95 EUR. SKUPAJ (vpisnina, zavarovanje in prispevek): 61,64 EUR

Wtf je s tem zavarovanjem pri ZPIZU, ki znaša 43 eur? A so zmešani? Tega do sedaj nikoli nismo plačevali, in tudi letos ne nameravam. Poškodbe pri delu, lepo vas prosim, med sedenjem za mizo se lahko poklicno poškoduješ, ali pa celo zboliš
rolleyes-1.gif
Skratka ene velike debele buče.

Zanima me torej, če sem to zadevo dolžan plačati? Čeprav so položnice že napisane, bi vse podatke prepisal na novo položnico, od prvotnega zneska bi pa odštel teh 42,95 eur. Torej bi na položnico napisal znesek 18,69 eur. Kaj me lahko doleti, če to storim? Zanima me tudi, na podlagi česa so to zaračunali, ker kot sem že rekel, nam tega do sedaj nikoli ni bilo treba plačati. A je luknja v pokojninski blagajni, pa so se spravili na študente?

Hvala!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
in kak boš potem obiskoval oba faksa pri predavanjih in vajah
confused-1.gif

Drugače pa mislim, da moraš plačati celotno položnico.

20. okt 2008
327
25
28
Ali imaš na faksu kakšne laboratorijske vaje ??

Za npr. FKKT vem, da moraš imeti sklenjeno nezgodno zavarovanje, zaradi možnosti poškodb itd. Imaš pa seveda možnost se zavarovati individualno in potem ti ni treba plačati zavarovanja, ki ga priskrbi faks
cheer.gif

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
844
22
18
Študiram strojništvo, tako da teoretično poškodbe bi lahko bile, ampak mi samo računamo, tako da praktično bolj težko
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.347
7.061
113
Kaj pa če nekdo pade na hodniku in se pri tem poškoduje?

Glede na to, kako se imajo pri nas študentje so lahko radi, da se plača le takšna malenkost..potem pa se še bunijo...banda.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.476
5.680
113
Lahko ti testni vzorec pr natezalnem stroju odleti v glavo....lah se opečeš k boš poskusno kaliu jeklo v kleti
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Poznam folk, ki ni preveč na predavanja hodil, pa so mojstri (ne "mojstri"). Ne past pod predsodke.

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
844
22
18
Vse kar si povedal, je res. Študentje se imamo super, UL nam nudi res kvalitetno izobraževanje, ki ga plača država. Ampak 43 eur za traparije pa ne bom plačeval, za ta denar imam skorej mesečo karto za vlak.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.347
7.061
113
Zato, ker je ostalo tako poceni, se pač nekje drugje proba dobit denar, ker recimo ne smejo zaračunavati šolnin, pač probajo tukaj.

Za 43 že skoraj bivaš v domu, se splača voziti?

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.074
112
63
Saj tudi lahko reces, da bos vse knjige kupil in ne rabis vpisnine v knjiznjice....

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
malo še pa ti bomo tak zbili strpške, da boš lahko ti izstavil položnico faksu da jih boš sploh hotel obiskovat.
cheer.gif

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
844
22
18
Se pardoniram, ampak cela tema je polna enga bullshita, uporabnega odgovora pa ni. Torej, a nej plačam a ne?
smile-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
preberi moj prvi odgovor torej po moje DA!
Sicer pa kak mail na referat pa boš dobil bolj točen odgovor

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
844
22
18
Tale naš referat je v qurcu, izven uradnih ur ne moreš nič, med uradnimi urami je pa taka gužva, da ne zrihtaš nič. Poleg tega so nesramni in naveličani sami sebe.

Ali obstajajo kakšni "prijemi" po tem in tem členu, da določene stvari nisem dolžan plačati, v tem primeru zavarovanja? Če grem to spraševat v referat, mi sploh ne bodo odgovorili.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.347
7.061
113
glede na to, da nisi naletel na nič pametnega...verjetno zato, ker je zadeva dokaj nova in še ljudje niso seznanjeni z njo..

probaj na kak študentski forum, ali pa se obrni na študentsko organizacijo...lahko pa tudi vprašaš na kakšnem forumu, kjer delijo "brezplačno" pravno pomoč...mogoče tudi na ministerstvo ža šolstvo.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.476
5.680
113
Citat:
Uporabnik Torque pravi:
Tale naš referat je v qurcu, izven uradnih ur ne moreš nič, med uradnimi urami je pa taka gužva, da ne zrihtaš nič. Poleg tega so nesramni in naveličani sami sebe.

Old memories
zmaga.gif