Vožnja kombija pravne osebe

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.152
6.965
113
pri taščici
Kaksne papirje moram imeti da kot fizicna oseba vozim kombi ki jo ima sp na leasing. Nisem zaposlen v tem sp.
Je to sploh mozno legalno naredit. Ovire seveda vidim predvsem v "zaposlitvi". Kombi bi rabil za privat potrebe in ne za potrebe sp ampak to ni pomembno, nima veze kaj bi pisalo na potnem nalogu, lahko napisemo tudi voznjo za potrebe sp.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ko sem sam to rabil, sem s sabo vzel lastnikovo ženo.
grin1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Ma komplicirate v iber. Če je leasing je verjetno v avtu list, kjer piše kdo ga lahko fura. Lastnik naj se odmaje do leasing hiše in naj dodajo še tebe med tiste, ki ga lahko vozijo. Malce ugibam, jaz sem imel malce drugače (poslovni najem), ampak isto je avto pač v lasti leasinga, dokler ni konec.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.338
7.396
113
Poleg tega kombi ne zapade po ZPCP-2 in ne potrebujes nobene pogodbe o zaposlitvi, licence ali cesarkoli podobnega. Naj ti da pooblastilo d alahko vozis kombi v njegovi lasti in je to to.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.152
6.965
113
pri taščici
Najlepsa hvala za ta odgovor. Se pravi policija je pokrita. Kaj pa davcna in stroski. Pac koristim neko zadevo za katero nekdo uveljavlja racune in pri njem nisem zaposlen. Se pravi uradno ne morem delat sluzbeno pot ker nisem zaposlen, privat poti pa naceloma s kombijem ne bi smel ker so bile vcasih na njih nalepke "prevoz za lastne potrebe". Al ima to se kako veljavo? Legalno bi ga lahko peljal samo ce bi mi kombi rental al se motim. Razna pooblastila med nama ne bodo problem.

igi

Guru
13. okt 2007
5.643
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Najlepsa hvala za ta odgovor. Se pravi policija je pokrita. Kaj pa davcna in stroski. Pac koristim neko zadevo za katero nekdo uveljavlja racune in pri njem nisem zaposlen. Se pravi uradno ne morem delat sluzbeno pot ker nisem zaposlen, privat poti pa naceloma s kombijem ne bi smel ker so bile vcasih na njih nalepke "prevoz za lastne potrebe". Al ima to se kako veljavo? Legalno bi ga lahko peljal samo ce bi mi kombi rental al se motim. Razna pooblastila med nama ne bodo problem.

pa to boš imel za vsakodnevne vožnje ali rabiš samo nekaj pripeljati? In dokler lahko firma nekako upraviči stroške in kilometre je vse "legalno"

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.152
6.965
113
pri taščici
Ne samo nekaj pripeljati. Recimo eno voznjo mesecno. S potnimi nalogi bi zadevo ze pokril ni panike, "strah" me je bilo P kontrole ali pa bognedaj nesrece, kjer bi zaceli sprasevat in iskat dlako v jajcu zakaj vozim kombi pravne osebe(kljub pooblastilu) ce tam nisem zaposlen. Saj ves, lovimo tatove jajc, tisti ki farmo "pozene" dobi nagrado menedzer leta.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.338
7.396
113
kot prvo delo na crno ni kraja jajc ampak kraja drzavi in sodrzavljanom. Kot drugo, ce ne bos delal na crno in bo dejansko za tvoje potrebe, te ne rabi nic skrbet tudi ce bi do cesa prislo. Kot pa sem ti napisal: naceloma ne zapades pod ZPCP-2. Edino kar je lahko v primeru nesrece problem: vozila ki se dajejo v najem morajo imeti dodatek pri zavarovanju, sam to ti bo zavarovalnica tezave delala ce jih ze bo kdo

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Ti se kar furaj, če kdo kaj reče, ti je pač kolega posodil kombi, ker si rabiš nekaj prepeljati pač.

Stroške pa ne vem od koga boš uveljavljal, če pa fušaš.
smile-1.gif

Če bo pa kolega direktor to uveljavljal, ima pa verjetno več kombijev in bo pač pisal, da je tudi ta kombi kaj počel in dal to v stroške, to je njegov problem.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.152
6.965
113
pri taščici
kolega mi je žlahtnik
wink-1.gif
(svak)
Ne bo fuša, samo pohištvo (obnova fleta) težko v merivo tlačim (za moje potrebe oziroma zgoraj navedene žlahtnikove sestre) žlahtnik pa nima cajta se še pri meni šoferja špilat

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.152
6.965
113
pri taščici
Apollo: tudi ti baje delas v sluzbi dela katera niti pod razno nimas navedena v pogodbi. Saj ves kje sem to zvedu
wink-1.gif
. Je to tudi delo na crno, sivo?