vožnja brez izpita

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
Aloha!

Najprej iz srca upam, da sem tole v pravo temo vtaknila
smile-1.gif

Stvar je sledeča: enga pamžeka so dobil vozit brez opravljenega izpita. A je to 2 letna prepoved opravljanja? + to, da je tip še napihal zraven...
Ubistvu me bolj zanima, če to obstaja napisan črno na belem(zared mene tur zeleno na rdečem, samo da je uradno) in kje bi to našla...ker tamal je prepričan, da bo naslednji teden brez problem opravljal glavno vožnjo.

LP, vaša mala pikica

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Saj je bil verjetno po nekem členu kaznovan. In v tem členu verjetno pišejo vse podrobnosti.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Pomoje bo glavno vožnjo kamot opravljal. Kazen mu je napisal policist, če bo šlo pa še kaj naprej do sodnika za prekrške, bo pa itak čakal kako dobro leto.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.975
-391
113
...in potem mu bo sodnik verjetno vzel izpit, al bo pa plačal tako kazen, da ga bo raje prodal, pa stem dnarom kazen plačal! Pa še prepoved opravljanja za eno leto bi mu dal!

sicer pa take mulce je treba orng okol ušes. Kaj se pa gre? pa še pijan...

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Če te policaj dobi, da se voziš brez izpita, dobiš kazen.
Če pa te policaj dobi, da se voziš brez izpita+da narediš prometno nesrečo, dobiš kazen+prepoved delanja izpita 2 leti+tolk kazenskih pik, da ko nardiš izpit, se lahko samo 1x zajebeš, pa ostaneš spet brez izpita (vozniki začetniki imajo 7(?) pik max)...

Tko da-vrjetno bo samo plačal kazen in stvar bo rešena... SLO zakonodaja je preveč popustljiva v takih primerih..
wink-1.gif

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Kazen lahko dobiš, ampak da bi ti pa pike pisali se mi zdi pa mal smešna. Kam jih pa pišejo, če nimaš izpita?

Recimo primer iz prve roke...neupoštevanje znakov policista (pobeg) + vožnja brez izpita. Za pobeg je v zakonu določenih tudi nekaj pik, ampak če nimaš izpita jih ne dobiš.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.506
10.734
113
tole za pike in odvzem je vse lari fari... za alkohol in hude prekrske bi morale biti visoke kazni, hitra sodišča, javna dela, pa to da se vse reši v 2 mesecih pa rešeno...

tako pa vsak, ki ga poznamko je sranje naredil... je trajalo leto ali dve, potem pritozbe zastaralo in bla bla.. jebeštrga pa tako pa pike pa vse skup.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Jest se že pet let vozim z izpitom pa me niso še nikjer ustavli. V teh petih letih sem naredil 120.000km brez ene samo prometne nesreče, brez kazni, brez prekrška, nimam niti parkirne kazni, najbolje ej spoštovat CPP, gledat na cesto, če imaš sopotnike notri jim rečeš, da te naj ne motijo, biti skoncentriran in pripravljen za na pot.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Jest se vozim pa že 10 let, od tega sem naredu ene 5 totalk, ene 300000km, 3x bil brez izpita, naredil en kup prekrškov, mam tud parkirno kazen, včas tud na cesto gledam in kaj je že tema
evil.gif
...aja vožnja brez izpita, no tud to sem se precej vozu.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
tole za pike in odvzem je vse lari fari... za alkohol in hude prekrske bi morale biti visoke kazni, hitra sodišča, javna dela, pa to da se vse reši v 2 mesecih pa rešeno...
Visoke kazni bi morale bit za tiste, ki so kako sranje naredili, se zaleteli, koga povozili.... Ne pa za tiste, za katere nekdo smatra da bi sranje mogoče lahko naredili če bi ........ vstavi po želji (npr. otrok skočil pred avto, cesta prehitro zavila, priletel na ledeno ploščo...) Da obirajo slednje je samo polnjenje proračuna.

Ampak zanimivo, da ob drastičnih kaznih vedno omenjate alkohol, nikoli pa prisotnost ipd THC v krvi. Pa ne, da namesto pijače uživate prepovedane substance?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.003
10.754
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Visoke kazni bi morale bit za tiste, ki so kako sranje naredili, se zaleteli, koga povozili.... Ne pa za tiste, za katere nekdo smatra da bi sranje mogoče lahko naredili če bi ........ vstavi po želji (npr. otrok skočil pred avto, cesta prehitro zavila, priletel na ledeno ploščo...) Da obirajo slednje je samo polnjenje proračuna.

Ampak zanimivo, da ob drastičnih kaznih vedno omenjate alkohol, nikoli pa prisotnost ipd THC v krvi. Pa ne, da namesto pijače uživate prepovedane substance?

Zate pa res ne vem, glede na preteklo zgodovino, a si res tako zabit ali se samo delaš. Ampak s konstantno isto višino idiotizma v tvojih prispevkih mislim, da bo obveljajo kar prvo.

Primer: če jaz streljam nate, pa te zgrešim, bi po tvojem bebavem prepričanju jaz ne bil nič kriv, ker te pač nisem zadel.
13.gif
Tako nekako namreč funkcionira tvoj argument o prevelikih kaznih za pijance.

Ampak, saj nima smisla. Čakam, da boš začel spet o funkcionalni nepismenosti nabijat. Očitno ste ta teden v šoli jemali ti dve veliki besedi.
bonk.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Naj se prepiše med cigane ,bo lahko doživljensko vozil brez izpita pa še pijan zraven .
evil.gif