Vožnja avta od pokojnega dedka z njegovo prometno

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Punci je dedek zapustil avto, postopek na sodišču še kar traja, punca pa ima samo njegovo prometno. Je dovolj če ima samo njegovo prometno ali potrebuje še mrliški list poleg? Oz. še kaj tretjega? Ali pa mora počakati dokler postopek ni končan in bo avto napisan nanjo?

Najlepša hvala
nahrung002.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ja naj se samo vozi ne rabi nobenmu govoriti za dedka...verjetno se ne bo dalo na novo registrirat avta

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Lahko se vozi...ne rabi nič..."čigav je avto"...ood dedka...to je to.

Drugače pa bo sranje z obravnavo....dopusti in to......ampak vseeno mislim da se da avtu podaljšat registracijo...ampak na njgovo (dedkovo) ime....za prepis aavta pa je pa druga stvar...odločba s sodišča.....vsaj toliko se spomnem....če nisem kaj zamešal.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Huh... Če se pravdate za avto, bi ga jst pustil v garaži dokler se zadeva ne reši.
Ne poznam pa pravne podlage kako je z uporabo premičnine pokojnika.

V našem primeru je bil avto v zapuščini in se je naredil prepis brez pravdanja.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.532
5.072
113
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:ampak vseeno mislim da se da avtu podaljšat registracijo
Kar tako zanesljivo ne. Pred leti sem imel podoben primer in najprej me je na tehničnih pregledih vprašal, če smo dedovanje uredili. Torej je vedel, da je lastnik mrtev. Očitno imajo povezavo s CRP. Verjetno pa lahko sodišče izda kak dokument, da se vozilo registrira, dokler ni zapuščinske razprave.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Seveda se da. Vse kar potrebuje človek je pooblastila vseh dedičev, če jih je več, v zgornjem primeru sta to mati/oče in pa morebitne tete/strici. S pooblastili greš na UE in podaljšaš registracijo. To lahko storiš kolikorkrat je potrebno, če zapuščinske razprave pač ni v enem letu. V mojem primeru smo čakali tri leta na sodišče.

Je pa super, ker lahko žgeš mimo radarjev. Kazni pač ne dobiš, ker ima lastnik zelo dober alibi.
evil.gif

Da ne bi kdo izkoriščal tega. Ne dajem nobenih garancij.
grin1.gif

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Hvala za odgovore. Mene samo zanima če se lahko vozi z njegovo prometno, ker avto je itak registriran do oktobra, zapuščinsa rasprava pa je tudi končana ampak se čaka na sklep (kar pa bo trajalo glede na dopuste še vsaj kak mesec - dva meseca).

Torej v tem času se lahko normalno vozi in ne potrebuje ničesar drugega kot samo njegovo prometno?

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Kaj pa če policaj začne gnjavit čigav je avto bla bla bla, pa gre preverjat pa vidi da je dedek pokojni? A lahko začne kaj komplicirat?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Kaj pa če policaj začne gnjavit čigav je avto bla bla bla, pa gre preverjat pa vidi da je dedek pokojni? A lahko začne kaj komplicirat?

Kaj pa ima policist za komplicirat? Avto je pisan na njenega dedka, ona ima prometno zraven... Ni kaj za preverjat.
Pa tut v registru še pokojni ni tako hitro zabeležen kot mrtev tako da... Vozi normalno kot vedno doslej....

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Pa tut v registru še pokojni ni tako hitro zabeležen kot mrtev tako da...
No ja, to ni čisto res. Ni ravno takoj še isti dan, drugače pa si uradno kar hitro mrtev.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Pa tut v registru še pokojni ni tako hitro zabeležen kot mrtev tako da...
No ja, to ni čisto res. Ni ravno takoj še isti dan, drugače pa si uradno kar hitro mrtev.

Ne govorim iz izkušenj iz točno tega področja, ampak kolega je vzel prednost motoritu in so mu odvzeli
vozniško za en mesec. Itak se je dalje vozil, kajpačeš če si z drugega kraja kjer imaš službo, delaš nočne, nedelje,...
Se je vozil dalje, in ga po kakih slabih treh tednih v tistem roku ustavijo miličniki. Ves presran, pač se preda in
pove da nima trenutno izpita in da je samo skočil v trgovino in bla bla bla, ko mu policist potem ko preveri pove,
da je njegov izpit popolnoma veljaven in da bosta opravila en preizkus 3 min zatem je lahko nadaljeval vožnjo...

Iz tega sem pač sklepal da gre z hladnimi še počasneje če že s toplimi zamujajo v registru...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
to s vozniškami je bilo včasih, ko je sodišče "pozabilo" oz prepozno sporočilo upravnim enotam... drugače pa včasih se je zgodilo da si z UE dobil obvestilo da ti vozniška ne velja za nazaj...

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Jaz sem imel enak "problem"

Ni mi bilo treba nic. Ce te ustavijo, avto je od dedka in to je to.

landcruiser

Fizikalc
19. sep 2007
289
34
28
Tudi jaz sem imel enako situacijo. Ko je umrl oče je bilo še okoli pol leta do poteka registracije in smo se mirno vozili naprej. Ko je registracija potekla sem najprej podaljšal zavarovanje (Generali - preko interneta) ostalo pa uredila na amzs - kot dokumet sem imel njegovo vozniško ... in je šlo vse skozi prez problemov. Zapuščinsko smo imeli pol leta zatem, prepis nase sem naredil šele ko je registracija potekla, tako da sem sočasno uredil prepis in podaljšanje registracije. Števila listkov za nepravilno parkiranje raje ne navajam ...
redface-1.gif

Kot sem preverjal na UE naj bi za podaljšanje dejansko rabil soglasje vseh dedičev. Uradno lahko podaljšaš registracijo samo enkrat.
Po moje braz problemov podaljšaš registracijo na raznih AMZS-jih in podobnih, ne pa na UE, tam ti bodo dejansko zatežili za soglasje vseh dedičev.

Jaz sem že parkrat podaljšal registracijo za ženo in tasta, pa mi niso nikoli komplicirali.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Earnhardt pravi:
Jaz sem imel enak "problem"

Ni mi bilo treba nic. Ce te ustavijo, avto je od dedka in to je to.
A ni tak, da uradno moraš imeti dovoljenje, če avto ni tvoj?