Vozniško dovoljenje

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ker je tu največji obisk, kar tu.

v vozniškem dovoljenju mi piše, da je veljavno do 5.7. 2008. to pomeni, da ga moram samo podaljšati, al moram še kakšne kolobocije zraven uredit?

še to - moram urejat na matični občini, al lahko tud v LJ?

hvala že vnaprej

lp, Dizzy
smile-1.gif

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
maš očala?
ti je zaradi očal potekla veljavnost?
če ja, potem morš it na medicino dela po spričevalo
podaljšaš lahko tudi v LJ (UE-tobačna)

punchara

Pripravnik
20. jul 2007
55
0
6
to je to, ker si ga verjetno naredil leta 2006. in od takrat naprej (mogoče že prej - nwm) ti vozniško velja samo dve leti. potem ga pa samo podaljšaš. meni so poslali celo pošto na dom, da so me spomnili na to. napisali so mi pa, da dovoljenje lahko podaljšam na katerikoli upravni enoti v RS, na območju UE LJ pa na oddelku za promet. moraš pa met s seboj fotko, če je pa iz zdravstvenih razlogov pa še zdravniško spričevalo.

LP, punchara

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
aha, kul. najbolj me je skrbelo, da bom moral v Škofjo Loko na Urad, to porihtat, pa še do kakšnega zdravnika spotoma...
tongue-1.gif
ker res nimam časa za te stvari preveč okol letat...

v sredo grem potem zrihtat do Tobačne, če ne že jutri, odvisno od časa...

Fly

Guru
21. jul 2007
2.643
508
113
ksz
Da sedaj velja samo dve leti? jaz sem ga naredil 2002, pa mi velja do 2063!

Domen

Pripravnik
24. jul 2007
207
0
16
da ne odpiram nove teme......
imam izpit A do 350....sem delal pri 18.letih sedaj pri 27. bi pa rad spremenil v neomejeno - a se vedno velja da samo naredijo popravek in to je to.... ali kaj ?

tony

Guru
23. jul 2007
9.678
1.488
113
Si pozabil, kako si dobil izpit?
evil.gif

Kratko (pa ne da smo o tem v avtomobilizmu na tem in starem forumu že pisali na dolgo in široko...
uf-1.gif
): čimprej se naroči k zdravniku medicine dela za pregled za podaljšanje vozniške, (pozitiven, seveda) izvid neseš skupaj s staro vozniško, novo fotko in nekaj evri na UE in dobiš novo.

Če te dobijo za volanom brez, pade kazen ko da si brez izpita...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Probaj ugotovit kak ti je ratalo, jaz moram na 5 let podaljšat pa itak hodim redno k okulistu, ker imam tako dioptrijo, da sem brez očal ''slep'' in se niti ne morem vozit naokoli brez očal.

Itak je bedarija ta pregled zaradi očal - če moraš pri 18-tih (ali kdaj pač nardiš izpit) nosit očala je verjetnost, da se ti dioptrija popravi minimalna, tak da lahko tista oznaka ''vozi z očali'' ostane za vedno. Če pa se komu res popravi, začne nosit leče ali gre na lasersko operacijo, pa naj sam spremeni vozniško
tongue-1.gif
Takih je po moje 5%, ostali pa moramo zaradi tega na preglede hodit, kjer te mimogrede ne pregleda samo okulist ampak daš skozi celi pregled, kot da bi na novo vozniško delal.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.083
582
113
Tudi z očali lahko dobiš vozniško do 80 leta, če se od zadnjega pregleda dioptrija ni bistveno spremenila. Vsaj tako je bilo razloženo meni.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Jest mislim, da greš lepo samo na občino, pomoje tudi s sliko, in ti bodo omenjeno opombo izbrisal, oziroma naredil drugo opombo, ali pa kar nov izpit.

Evo vam še slikco mojga izpita, bil sem fant, mlad, vesel....
evil.gif

LpTuši