Vozniki v Mercatorju

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.050
119
63
Doma
Pozabi na najboljšega soseda.Oče vozi za njih sicer za privatnika, pa je hotel še mene kao "direkt" spravt not.Je pa tko:
nekaj časa min. 6 mes delaš preko agencije, potem te zaposlijov mercu
ne-ne-1.gif

plača s prevozom pa malico 800-900€
stupid-1.gif

njihov kodeks dela in obnašanja je pa
bonk.gif

voziš pa po veliki večini svij kamijon

Sem bil na razgovoru, pa me je minil da bi menjal.
uf-1.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
900€ za po Sloveniji, 8 ur na dan se mi niti ne zdi tako malo. Folk dobiva po 1500 za cel mesec špedicije. Zaščitna sredstva pa itak zarad svoje varnosti nosiš ne vem kje je tu problem.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.050
119
63
Doma
Zaščitno opremo res nosiš zaradi svojega zdravja, samo da te kaznuje če imaš obute sandale je pa
bonk.gif
.Plača je ok če si iz lj doma, če imaš pa cca 40km v eno smer v službo, ti pa ne ostane prav dosti.Pa še malco odšteješ, pa smo kje?

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Dobr če si nekje od daleč je drugo. Jst se niti ne bi vozil vsak dan 40km. Oziroma bi se s kakšnim skuterjem ki gre tam do 100, glede na to da kot šofer ne rabiš bit ravno v obleki s kravato - takoj manjši stroški.

Sm tud jst bil včasih pametn da je brezveze nosit čelado pa mi na glavo pade španlata, aluminajsta sicer. Pa čevelj sem si tudi že povozil z viličarjem - je tisto usnje prerezalo kot za šalo, kapca mi je pa precej bolečine prihranla. Bi blo zanimivo v kakšnih sandalih ja.

Pa tud mislim da če si ti kaj narediš pa ne uporabljaš zaščitnih sredstev, lahko najebe še kdo drug - tako sem slišal, bo kdo ki bolj pozna zadeve povedal kako je s tem.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Moj nekdanji sošolec dela to v MC Šiška. In je čisto zadovoljen - delo je, plača je takšna kot je, plačilo redno, sodelavci so normalni, šefi tudi, in od tebe ne zahtevajo nič nemogočega (delaš 8 ur in čao), skratka delovni pogoji so normalni.

Tistega, ki bi v skladišču delal v opankih (kaj je naslednje - v drsalcih?) bi jaz osebno sunil v rit.
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.763
5.912
113
Ja pa kaj ni 900 eur za voznika ki ima izpit za tovornjak in ne rabi niti srednje šole res tako malo??

Delavke v Muri so delale za pol manj in imajo skoraj vse končano srednjo šolo.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Ja pa kaj ni 900 eur za voznika ki ima izpit za tovornjak in ne rabi niti srednje šole res tako malo??

Delavke v Muri so delale za pol manj in imajo skoraj vse končano srednjo šolo.

Hja, pri enem prekmurskem podjetju če želiš delati v štali med svinjami, moraš imeti VSAJ 5. stopnjo izobrazbe (4 letna srednja šola). Dela se pa seveda vse vikende (sobote, nedelje) in praznike. Plača? Se mi zdi, da "začetnik" ne dobi več kot 650eur z malico in potnimi.

Zdaj smo že skoraj tako daleč, da boš z diplomo svinjski drek kidal za 600eur na mesec...

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
flip: čevlji s kapico so v skladišči prepovedani ker ti lahko stisnejo prste in naredijo več škode kot koristi...

Sicer smo že offtopic ampak tole se mi zdi zanimivo... Namen kapice je ravno obvarovati prste pred poškodbo ne pa obratno. Mislim, da so taki čevlji testirani na 2 toni pritiska na kapico.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
flip: čevlji s kapico so v skladišči prepovedani ker ti lahko stisnejo prste in naredijo več škode kot koristi...

Prvič slišim. V katerem skladišču? Še v vseh skladiščih in firmah ki kaj dajo na varnost sem moral imet delovne čevlje s kapico.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.123
113
No saj so že bolši materijali na trgu kot kovinska kapica, dajte no.
V glavnem varovalna obutev.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.936
113
v lokalni ostariji
flip v skladiščih kjer se veliko dela z težjimi viličarji je zaradi nevarnosti da te viličar povozi in ti kapica prste odreže zadeva prepovedana... namen je obvarovati prste pri padcu lažjih predmetov.
je pa praksa različna... mora pa biti varovalna obutev to pa

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.050
119
63
Doma
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:

Malo poglej po netu kakšni so pogoji, da si šofer in kakšni pogoji bodo pa 10.09.2009.
Za čevlje, pa mislim da so že pred leti prepovedali zaščito z železno kapico in jo zamenjali z plastično, ravno zaradi stiska prstov
Če bi se povozil čez nogo.Enkrat je tudi varnostna inžinirka v firmi prišla in rekla, da se nesme voziti z čevlji ki imajo varnostno kapico, ter nam že drugi dan poslala normalne delavne čevlje
grims-1.gif
Uff , cel roman.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.763
5.912
113
No res me zanima kakšni so pogoji za voznika tovornjaka. Koliko vem da v večini primerov samo izpit D in E kategorije. Pa menda neboš rekel da šoferji potrebujejo naziv dipl.ing ali celo mag.

Da pa je potrebno opraviti varnost pri delu, prvo pomoč itd, je pa seveda logično.

Skratka šofer 8 ur na dan in plača 900 eur je za moje pojme super služba.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Verjetno je mislil NPK. Po novem bo treba to spet imet, bolj kot neko visoko znanje se jim gre za cuzanje denarja... Pa D kategorija je avtobus.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Mogoče malo off, pa vendarle: Voznik avtobusa, +30 let delovne dobe mi je zadnjič rekel, da je dobil 820€ netto. Celje.

Ženin sorodnik, vozi šleparja, večinoma po Sloveniji, včasih Trst ali Zagreb, dobi okrog jurja.

Sorodnik, vozi kiperja, včasih na bagerju, 900€. S tem da dobi nadure extra+neke ostale ugodnosti.

P.S.:Ako so lagali mene, ja lažem vas.
rolleyes-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
reče se
aku su lagali mene i ja lažem vas.

'sorodnik' doba kot tvojega, vse tam tam, placa isto. brežice