Volvo S40

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
So za kej ta "švedska" jetra? Zanesljivost, udobnost in podobne varijante?
Kakšni so kaj slovenski uradni servisi in podpora zanje? Dragi, poceni, ok, zanič?
Pri dizlih vidim, da noter dajejo PSA common rail reči? So za kaj? Zdržijo več kot 50.000 km brez generalne?
smile-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
volvo je nasplosno sestavljen ze iz "vseh vetrov". temu primerna je tudi kvaliteta. sploh nizji razredi.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
A pa je tukaj sploh kaksen avto ki ga ne spluvate z vseh strani, razen VW grupe
evil.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
No, čisto resno me zanima. VW ne bom maral vse dokler bo Zetor delal motorje zanje.
evil.gif

Zato sem šel gledat naokoli. Volvo je sicer malce luksuznejša klasa, s svojevrstno opremo. Osnovna nima radia z MP3, ima pa zato ESP in tako po Volvovsko naprej ...
Dizli so pač očitno PSA, isto kot v Fordih, Mazdah in Peugeotih ter Citroenih. Me pa zanima kako se obnesejo, glede na to, da prihajajo izpod francozke risalne mize in šraufencigarjev? Tam (pri Francozih) pa je afiniteta služit na prodaji rezervnih delov in ne prodaji avtomobilov (ker itak vse prodajo s 40% popusta). So pa dizelčli seveda izredno spodobni, 1.6 ima 109 KM, DPF filter ter zelo malo pije. Glede na to da je common rail in ne Zetor pumpa - diza, je seveda tudi izredno kultiviran. Vprašanje je torej le še trajnost, oz. zanesljivost, radi porekla pač. Če bi bil Mazdin motor, vem, da mi ne bi bilo treba spraševat (Mazdin je 1.6 bencinar v Volvih).
tongue-1.gif

Glede samega avta pa pač, kako dobro se pelje in podobno? Seveda tudi super avto pade na kup neuporabnih jajc, če ga servisirajo slabi servisi. Zato je moje vprašanje letelo tudi tja.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Stari S40 (letnik 98) bazira na istem podvozju kot takratna mitsubishi carisma, tudi motor si delita (GDI - gasoline direct injection, takrat prvi na svetu, razvil ga je mitsubishi - 92kw(125hp)).

pozdrav.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Mene zanima nova LOLvo S40 kanta, torej model, ki je prišel ven po letu 2004.
wink-1.gif

Za staro vem, da je bila osnova Mickabuši, nova pa je osnova Ford Focus plus vse živo iz Fordovega imperija ter dizli iz PSA.

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.624
1
425
83
www.weekendwarrior.si
Ravno pred parimi dnevi smo malo debatirali o tem avtočku...

So za kej ta švedska jetra: bi rekel da so. To je le firma ki ima svetovni rekord v doseženi kilometrini - mislim da 2mio km.
Zanesljivost: ima ga fotrova boljša polovica (bencinar) in je brez kakršnihkoli pritožb oz izrednih servisov.
Udobnost: kolkor sem se jaz vozil z njim sem bil glede udobja navdušen - sedeži so hudičevo dobri, avdio sistem tudi ni nevemkako slab za serijskega...
Servisi: tukaj pa se ustavi. Po fotrovih informacijah je zadovoljen s Summitom, z Lekšetom pa bojda ne. Ampak ko pa berem volvo forume pa so ugotovavljali, da sta obadva ljubljanska vredna pol kozarca mrzle vode in da je potrebno vozit k Dumidi v Pesnico pri MB. Glede cene servisa pa: redni servis pri pooblaščencu (Summit) za bencinarja 300EUR.
Ali zdržijo: majo da zdržijo, kolkor sem okoli spraševal ljudi o teh motorjih ni nihče jamral, da so kakšni večji problemi.

EDIT: sem pa prejšnji teden vozil V50 2.0D in morem rečt, da se stvar pelje tako kot se za višji srednji razred pričakuje.

IMHO: pri tem avtu v notranjosti veliko ljudi odbije skandinavski minimalizem... Pri meni je svetlobna leta od tega, zato sem se tudi nekako zapalil za ta avto
smile-1.gif
.

Nazadnje urejeno:

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Smo imel 4 Volvote v familiji. Vsi so šli pri okoli 300.000km od hiše, z nobenim nikakršnih težav. Kolega z v70 je imel precej težav z motorjem, takrat so vgrajevali audijev 2.5 TDI, ki ropota še bolj kot Zetor.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.998
10.751
113
kod Džej-Zija
Tako je. Čeprav so novinarji v zadnjem času spet nekaj razrede spreminjali. Včasih se je srednji delil na: nižji srednji, srednji, višji srednji. Danes se menda srednji deli le na: nižji srednji in višji srednji.

Kakorkoli, S40 paše v razred passata, BMW serije 3, MB C itd. Res pa je, da sama znamka paše med premijske znamke, tako kot MB, Audi, BMW, vendar to določa samo cenovni razred, ne pa tudi avtomobilskega.
rolleyes-1.gif