Vodna postelja

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Katero priporočate?
Tisti, ki jo imate: kako se vam zdi v primerjavi s klasično? Prednosti, slabosti? So bili prvi vtisi enaki potem ob uporabi?
Namreč moja boljša polovica je nekako proti vodni postelji, pa bi potreboval kakšen argument za jo prepričat nasprotno.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
V primerjavi s klasično; bolj udobna, spanje je kot v nebesih. Seks je bolj intenzivno občuten, sploh za ženske
grims-1.gif
resno. Zbudiš se pa tud naspan in nč te ne boli, pol se čez dan kr čudn počutiš k si navajen na tisto udobje v postelji...

Sama je sicer nimam, sem pa kar nekajkrat prespala (in še kaj drugega kot spala
tongue-1.gif
) na vodni postelji.... Znamka je bla pa Lectus.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
povabi bejbo na nek vikend paket v kak hotel kejr bodo imeli vodno posteljo pa ti bo povedala ali ja ali ne.načeloma je vodna postelja okej.za pozimi imaš grelce da ni tako hladnega občutka.še vedno pa je najboljša vzmetnica veliko boljša od najbolješ vodne postelje vsaj zame.recimo vzmetnica iz memory foam debeline 30cm (2800€ za 200x90) pokoplje vsako vodno posteljo.vsaj kolikor sem jaz probal tisto vzmetnico
confused-1.gif

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Nama je super. Punca bila na začetku ful proti, pa sem si mislil, če ji nebo kul, boma pač namest vodnega vložka ji dala navadnega. To seveda ni bilo potrebno, ker je spanje končno bilo super od prvega dne dalje. Vzela sma pri danaji, dobra storitev, ni kaj. Cena z raznimi dodaki pa 400k, pri lectusu pa 700k. Tako da odločitev ni bila pretežka, kakovost pa je tako nekje ista (no pri danaji je 21cm vode, lectus pa mislim da 14cm).

Skrita slabost: potrebno jo je čistiti, recimo 2x na leto po 1h, elektrika enih 40€ na leto ter čistila enih 30€ na leto. Prednosti pa tako povstod pišejo in večinoma držijo. Tudi ko 3 gor spimo ni blema - v troje je lepše
wink-1.gif

Fino je tudi to, da te nikdar ne zebe ter poleti se ne pregrevaš (kar na peni se zna zgoditi, vsaj če si bolj vroč)

Aja, pa vzami 200*220, prav pride
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
se ne bi strinjal glede porabe stroma. grelci pokurijo nekje 0.8kW dnevno, elektrika pa tudi ni po dva centa

ginekolog

1. okt 2007
585
7
18
Nisem še meril, koliko dejasno porabijo grelci. Jaz imam kurjavo na 27C, bolšja polovica pa 29, drugače jo zebe
smile-1.gif
Pa trdoto imava tudi vsak zase, jaz mehko, ona trdo. To se mi zdi dost dobro da si lahko vsak sam nastavi po svojem telesu, kar druga ležišča ne omogočajo.

Je pa zanimivo, da ko sem recimo prehlajen, is moram povečati temp na redimo 28,5, da zadostim želji telesa po povišani temperaturi. Drugače ne zaspiš če ti je premrzlo, teh 250 litrov vode pa telo tut ne zagreje.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
he he, ste pa zmrzljivi, jaz imam 23, moja pa 26.
sicer pa prednosti vodne postelje so, da je zelo mehka, udobna in topla. rabiš sicer par dni, da se navadiš, ampak potem je majka.
slabosti pa so, da je dražja, da potrebuje več vzdrževanja, da ko jo imaš enkrat namontirano, je ne moreš več (enostavno) premikati kako drugače. poleg tega se je malo bolj nerodno obračati, ko si pokrit, ampak tudi to se navadiš.
glede porabe elektrike pa takole: tisto energijo, ki jo porabiš za ogrevanje postelje, privarčuješ na ogrevanju sobe. prej sva imela radiator odprt na max, pa naju je še vedno včasih ponoči zeblo. odkar imava vodno posteljo, je radiator odprt samo še na minimum, temperatura v sobi je nižja, odeja je pol tanjša kot prej, pa naju nikoli ni zeblo.
midva sva vzela posteljo pri firmi H2O. bili so več kot 500€ cenejši od lectusa, postelja je v redu, edino imamo še neke neporavnane stvari, k sreči nisem postelje še plačal v celoti.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Prednost je definitivno v udobju.

slabosti pa v veliki ceni ter dokaj veliki porabi energije!

Če imaš 250 litrov pod ritjo segretih na 25+ stopinj gre za to kar nekaj elektrike. Sicer pozimi pride prav ker toliko manj ogrevaš, poleti pa predvidevam da še malce dodatno podkuriš že tako pregreto stanovanje.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Prednost je definitivno v udobju.poleti pa predvidevam da še malce dodatno podkuriš že tako pregreto stanovanje.
Torej, če ima stanovanje 30 stopinj ima voda v vodni postelji 20?
confused-1.gif

Se mi zdi, da poleti ni potrebno nič kurit, no kvečjemu klimo.
grin1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
takih dni se nabere kvečjemu za 2 meseca...vse ostalo pa dvomim da zadošča zgolj segrevanje z zunanjim zrakom.

Sicer najpa kak uporabnik pove
smile-1.gif
da ne bomo mi pamletovali, ki je nimamo.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
upoštevaj še, da je vodno jedro dobro toplotno izolirano, saj ga okoli obdaja vsaj 5 cm debela pena, zgoraj pa prevleka ter odeja. poleg tega ga vsako noč, ko temperature padejo, greje še dodatni 100 W grelec - človek
smile-1.gif

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Citat:
Uporabnik sass pravi:
upoštevaj še, da je vodno jedro dobro toplotno izolirano, saj ga okoli obdaja vsaj 5 cm debela pena, zgoraj pa prevleka ter odeja. poleg tega ga vsako noč, ko temperature padejo, greje še dodatni 100 W grelec - človek
smile-1.gif

če praviš da je izoliran....če mu mraz ne škodi ga tudi toplota ne segreva...

ginekolog

1. okt 2007
585
7
18
tako je: če imaš v sobi konstantnih 28, se bo sčasoma seveda tudi jedro segrelo na to temp in ne rabiš dogrevati. Je pa res dobro izolirano tako da tudi pozimi ne gre veliko toplote v sobo. Vsekakor pa ta toplota ni zgubljena, saj potem pač manj porabiš za ogrevanje. Tudi če me ogravnje postelje stane 5€na mesec, je tole več kot vredno. Toplota poskrbi, da hitro zaspiš in da se vedno vležeš v toplo posteljo. Priceless
smile-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
če praviš da je izoliran....če mu mraz ne škodi ga tudi toplota ne segreva...

ja, jedro je dobro izolirano. levo, desno, spredaj, zadaj okoli jedra je vsaj 5 cm pene. pod jedrom je iverka ter ogrodje od postelje +predali, torej zaprt prostor. nad jedrom je odeja. med odejo in jedrom vsako noč leži 100W grelec.
bo vredu?
smile-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik ginekolog pravi:
tako je: če imaš v sobi konstantnih 28,

shocked-1.gif

28 stopnij imaš v spalnici?? O matare jaz pri taki vročini ne zapsin ni pogojev.