Vlečna kljuka

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Prijatelj mi razlaga, da ni več potrebno sneti (zložiti) vlečne kljuke, kdar le ta ni v uporabi. Ta podatek drži?

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.049
450
83
tam ko se terc po tori rola
Jaz sem 2000 dal namontirati snemljivo vlečno kljuko. Od začetka sem še snemal dol, potem pa ne več. zadnjih 10 let jo imam skozi gor, že veliko kontrol (policijskih in na tehničnem) je bilo, pa ni nobeden imel pripomb.zakaj je gor. Tako, da verjetno ni potrebno več snemati.

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Hvala za informacijo, vsem.
smile-1.gif

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
Ali je smiselno kljuko (npr. Bosal) kupiti v tujini in jo zmontirat doma? Kako je s homologacijo take kljuke pri nas? Baje rabiš homologacijski kartonček? Kako sploh zgleda ta kartonček? Kako preverit če ga ima? Koliko pri nas stane montaža?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
rabiš tuv papirje, ki jih dobis zraven kljuke. v mb lahko homologiras ce sam vgradis

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
V Googla pod slike vpiši " homologacijski kartoček" in se ti bo prikazal. Stari kartončki so bili majhni, nato so prišli večji ven. "Baje da rabiš homologacijski kartonček", si vprašal? Seveda ga rabiš, da noter vpišeš vlečno napravo (kljuko). Vsaka stvar, ki jo vgradiš, rabiš papirje (TUW) in potrdilo o strokovni montaži (da bi sam montiral in da bi ti to homologirali težko verjamem, morda pa je tudi to res. Najbolje, da pelješ k nekomu, ki se s tem ukvarja in ti on vse zrihta.

jello

Guru
22. sep 2008
10.265
3.902
113
Zakaj pa ne. Samo prej preveri da boš naročil vse kar rabiš in da bo zraven prava inštalacija. Cena je odvisna od tipa kljuke in avtomobila (če voziš golfa in te boli qrac kako zgleda pol ne kompliciraš za tistih 200-300 eur in jo kupiš pri nas, če pa bi imel kljuko na ključ, pa da se ne vidi,....si takoj na 600+ eur). Jaz sem bosalovo kljuko naročil na towequipe.co.uk, zmontiral pa mi jo je en iz Bitenj (pri Kranju).

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
da bi sam montiral in da bi ti to homologirali težko verjamem, morda pa je tudi to res.

če nimaš pojma se ne oglašaj.
podpišeš izjavo, da si montiral kot je v navodilih in da prevzemaš odgovornost.
pride ded ki dela homologacijo poslika številke na kluki primerja če so enake kot na tuv in reče tam in tam plačate.
naslednji dan greš po kartonček.
pa če bi mel kluko z vezicami pritrjeno.

Žalostno ampak resnično

Nazadnje urejeno:

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
luka51, najprej se navadi brat, potem pa preberi citirano besedilo
17758-icon_confused.gif

Pa z vezicami ne boš naredil homologacije, naj ti bo to jasno
priden.gif

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Citat:
Uporabnik gig pravi:
Ali je smiselno kljuko (npr. Bosal) kupiti v tujini in jo zmontirat doma? Kako je s homologacijo take kljuke pri nas? Baje rabiš homologacijski kartonček? Kako sploh zgleda ta kartonček? Kako preverit če ga ima? Koliko pri nas stane montaža?

Spoštovani!

Najlepše se vam zahvaljujem za vaše povpraševanje.

Ponujam vam vlečno kljuko Hernec na patent (delovanje si lahko ogledate na naši spletni strani). Cena vlečne kljuke Hernec je 274,5 € (cena vsebuje vlečno kljuko, električni modul, montažo in DDV) . V mesecu februarju in marcu imamo za vlečne kljuke Hernec še dodaten popust do 10%. Končna cena za bi bila 274,5 € - 10%=247,05€

V kolikor želite si vlečno kljuko lahko zmontirate sami doma. Za vpis vlečen kljuke v homologacijski kartonček potrebujete potrdilo o vgradnji vlečne kljuke. Cena same kljuke je 123€+DDV.

Te cene so brez vpisa v homologacijski kartonček. Vpis v homologacijski kartonček lahko opravite sami na določenih tehničnih pregledih oziroma ta vpis za vas opravimo mi. Cena pri nas je 24€. V kolikor se odločite pri nas vpisati vlečno kljuko v homologacijski kartonček je potrebno ob montaži vlečne kljuke imeti sabo homologacijski kartonček. Le tega pri nas damo vpisati in vam ga v roku enega tedna pošljemo priporočeno po pošti na vaš naslov. Ko ga prejmete, homologacijski kartonček le spravite in vpis je v celoti urejen.

to sem ja vprašal za Golfa IV

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Pa z vezicami ne boš naredil homologacije, naj ti bo to jasno
priden.gif

glej kljuke se ni niti dotaknil kako on ve, da ni pritrjena z vezicami?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
nuvi3790: čak mau?!? Piše, da si lahko vlečno kljuko zmontiramo sami doma, potem pa, da če hočemo vpis v kartonček, da moramo imeti potrdilo o vgradnji?? Iz tega sklepam, da si itak doma lahko seveda montiramo vlečno kljuko, vendar homologirali je ne bomo, ker potrebujemo potrdilo o vgradnji, torej smo v prekršku.

luka51: zato, ker je butara. Pač, ni pravilno pregleda opravil...nekje drugje bi ti našli vezice in bi te zavrnil.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
339
83
Da ne odpiram nove teme: kateri mojster (lj ali gorenjska) bi za normalno ceno uredil kljuko (original Renault), pri kateri so se izgubili ključi ključavnice, s pomočjo katere se zaklene/sname kljuka? Rabil bi nekoga ki bi odklenil/zamenjal ključavnico.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Sam imam kljuko od Kogovška iz Trzina. Sicer ni najcenejša, je pa v celoti pocinkana, pa še lepo se skrije elektrika za odbijač. Sem izredno zadovoljen.