Citat:
Uporabnik gas pravi:
Dober dan,
eni imajo problem da imajo preveč vlage pri nas je pa ravno obratno. V tem času se vlažnosti dostikrat spusti tudi pod 30%.....
TOrej kaj kupiti? Kakšen izkušnje?
Aja na radiator ne moremo nič dati, ker je talno ogrevanje po celi hiši.
Mi smo kupili pred cca 4 leti vlažilec v Primo Loco, kot Macola20.
Morda je bil naš model starejši (delal je na ultrazvok (digitalni, nastavitev vlažnosti, timer,...) - para iz aparata prihaja hladna - edino pravilno). Cena je bila nekje 39.000 SIT.
Problem se pojavi pri granulaciji (se vsuje v aparat), ki veže vodni kamen iz le te (sicer odvisno od vsebnosti kamna), ki pa ga moraš menjati.
Aparat nam je cca dva meseca delal brezhibno, res krasna zadeva. Potem pa je začelo, sicer rjavo pohištvo, postajati "belkasto".
Na Prima loci so rekli, da moramo zamenjati granulacijo. Kupil sem jo in zamenjal, zadeva pa je ostala nespremenjena.
Na reklamaciji Prima loci so rekli, da je redek primer, da je granulacija pokvarjena, ampak očitno je bila. Zamenjali so jo.
Toliko da ti povem, da nekaj vrečk stane (vsaj stalo je) cca 50 EUR - za neke 3 mesece. Menjal naj bi jo na 14 dni.
Kljub menjavi vrečk je zadeva ostala nespremenjena - vse polno apnenca po stanovanju, zato je aparat odšel v klet.
Morda smo res ponovno imeli smolo s pošiljko granulata. Toda nisem jim hotel spet težiti in smo zadevo opustili.
Očitno pa ima Macola 20 neko novejšo zadevo, brez granulata in če je temu tako, bi se sam odločil za ta aparat. Jasno, če nima podobnih problemov, kot smo jih imeli mi.