Vlaganje GOB !

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Pri nas jih damo kar v skrinjo, opereš, narežeš, vržeš v krop, pol pa ohladiš, v vrečko ter v skrinjo.
 

Tahudfirbc

Pripravnik
3. maj 2010
304
0
16
Za mizo
No nehaj se dret , nasvet
Ker je mat nora gobarka je včasih zvečer treba pospravit tudt 10kg+ gob
Najbolj preprosti
-vzameš samo mlade gobe, narežeš na kose, kakršne ti ustrezajo
-velik lonec slanega kropa, rukneš gobe notri, pustiš nekaj minut, da znova zavrejo
-pobereš s penovko, daš v sito in jih splakneš z veliko mrzle vode
-razdeliš po kozarčkih, ne jih tlačit, da se ne stisnejo preveč
- dodaš začimbe, nekaj zrn popra, lovorov list z začimbami pa lahko ekspirementiraš
-na vrh dodaš plastične obročke, ki preprečujejo da gobice pokukajo iz kisa in oksidirajo
-doliješ kis za vlaganje, katerega si prej razredčil in zavrel(razredči ga po okusu, a ne preveč, da se ti ne pokvarjio, pri nas ga na 1/3, kis naj bo vroč
-zapreš kozarčke, daš na temno in hladno in čez kak mesec, tudi manj so njam
 

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Pri nas je stvar podobna, s tem, da na dnu kozarčka damo trtin list. Lani sem vložil ene 15 glažev jurčkov in lih ene tolk štorovk. Moram rečt, da so ble slednje boljše.
 
Nazadnje urejeno: