Vlaga v avtu + mraz

__Res_ne_Vem__

Pripravnik
25. nov 2010
48
0
6
39
Danes sem se odpravil na pot z avtomobilom, pa me je na steklih presenetil led. Ni problema, vzel sem strgalnik ledu v roke in se lotil dela. Nato sem ugotovil, da je led tudi v notranjosti avtomobila. Ko sem ga zdrgnil iz prvega stekla, je bila vsa armaturna plošča mokra. Kako se lahko rešim te nadležne vlage?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Gretje na ful ali kolikor lahko preneseš
smile-1.gif
, stekla za par mm spusti, tok zraka na stekla ....to je to, več minut

Raje razmišljaj, kako je vlaga v avto prišla - si prinesel sneg na čevljih, kaj mokrega v avtu čez noč pustil....

__Res_ne_Vem__

Pripravnik
25. nov 2010
48
0
6
39
Hvala lepa za nasvet. Se bomo probal znebit vlage!..

Ne vem kako pride, lahko da je res sneg, vendar si vedno otresem noge, preden grem v avto. Kaj pa vem..

Poleti ni problema, ga odpeljem na sonce, odprem vsa vrata in se mi tam lepo presuši. Pozimi pa tako pač ne gre
smile-1.gif

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
najti moras izvor vlage - ce so tepihi pa vse suhi, potem je mozno da ti je filter od klime moker in ga je potrebno menjat.
sam nimam izkusenj s tem, sem samo 1x naletel na to, da je nek drugi uporabnik imel izvor vlage tam P

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Jp, vlaga najde razne poti do notranjosti.

Vse sorte težave so že uporabniki imeli. Vozilom z originalnim šibedahom se zamaši cevka za odtok skozi A stebriček in voda teče v kabino na sovoznikov tepih. Drugim pregnije dno kabine in je posledično talna obloga vedno namočena. Pa omenjeni filter zraka kabine, uporaba klime...dihanje parčka na backseats...vse doprinese
smile-1.gif

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
A je to normalno, da morem met zdej k je sneg skos vključen gretje zadnje šipe, pa ob dežju tud ponavadi.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Če imaš prižgano klimo ne, če klime nimaš je normalno. Ob predpostavki, da imaš star kabinski filter.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Saj ko je zunaj okoli 0 stopinj itak nobenemu ne dela klima četudi jo ima 'prižgano'.

Vlaga/rosa na notranjih šipah je normalna reč..ko greš v avto s čevlji polnimi snega se le ta stopi in počasi hlapi...vemo kje se bonabral ob stiku s hladno površino - na šipah.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Dela dela klima...tudi če imaš gretje na polno...se pozna pri konjih (vsaj meni). Drugače pa jaz nisem še nič rešil...še vedno imam meglo v avtu...več rabim klimo zdaj kot sem jo v celem poletju.

Hebemu astro
jezen.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
kazamurnik ni finta v gretju ampak v zunaji temperaturi
in pri okoli 0°C reeeeedko kera klima vklopi kompresor

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Pol mi povej kako za vraga pri -4 ko imam prižgano klimo imam čista stekla ,ko jo pa ugasnem pa ne mine pol minute in je že tako kot da imam v belo "zatemnjena" stekla? Ista stvar se mi dogaja pri +10 ...samo da je zunaj dež pa je cel hudič. Pa še pri 100 konjski astri (g) se čuti ko prižgeš klimo. Kje je finta?

__Res_ne_Vem__

Pripravnik
25. nov 2010
48
0
6
39
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Gretje na ful ali kolikor lahko preneseš
smile-1.gif
, stekla za par mm spusti, tok zraka na stekla ....to je to, več minut

Raje razmišljaj, kako je vlaga v avto prišla - si prinesel sneg na čevljih, kaj mokrega v avtu čez noč pustil....

Hvala lepa! Danes sem se peljal do Novega Mesta in nazaj, v obe smeri gretje na MAX, 3 šipe odprte za kakšen cm. Šipe so čisto suhe, še fleki od brisanja so izginili. Te bom počistil jutri
grin1.gif