vklop lučke ABS - vrtenje kolesa v prazno

dejan001

Pripravnik
3. sep 2007
363
0
16
danes ko sem prišel domov lepo zapeljem v parking pred blokom in me na polovici ustavi sneg. ni šlo več ne naprej ne nazaj. sneg je bil dobesedno do podvozja. medtem ko se mi je guma vrtela v prazno in so me potisnili meter naprej se je prižgala lučka ABS in več noče vgasniti.

avto je korejsko ščeme od nubire
evil.gif

kaj je možno da je senzor zametalo? potemtakem lahko pričakujem od ob odtalitvi lučka več ne bo gorela?
ali pa da se je kakšno tipalo od abs "odklopilo"?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Bolj verjetno je, da je ABS računalnik zaznal preveliko razliko v hitrostih med kolesi in sklepal, da je senzor na katerem od koles pokvarjen. Vozi dalje, lučka bo najverjetneje sama ugasnila, če ne pa pelji na tester, da se pobriše napaka. Če je s senzorji vse v redu seveda, drugače bo potrebno popravilo ...

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.665
9
38
Ljubljana- okolica
Pri meni se to sem ter tja zgodi. Sneg pride med senzor. Nič posebnega. Včasih pomaga če samo ugasnem avto ter gas naprej, včasih pa mi gori neki časa. Imam pa ta problem samo pozimi.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
počaki da se sneg stopi (koder se je pač nabral) pa bo tudi lučka ugasnila.

copka

Pripravnik
26. jan 2010
120
0
16
50
Maribor
Čakaj zdaj malo. Ena od ženske.
smile-1.gif
Nam je gorela luč za abs, pa so morali samo senzore spucat. To je bilo, nič drugega.

dejan001

Pripravnik
3. sep 2007
363
0
16
hvala vsem.

po parih metrih se je že vgasnila lučka.

sem pa zgleda nove gume skuril...zjutraj se je akr na mokrem parkrat v prazno zavrtela ob speljevanju
uf-1.gif

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Jao no, gum ne skuriš kar tako no. Sploh pa ne na snegu, pa tud če pol ure vrtiš v prazno.

Verjetno je bilo malo ledeno zjutraj in ti je pač obrnilo v prazno. Pa tud če ti kdaj mal obrne v prazno, še ne pomeni, da so pa zdej gume pa že kr skurjene.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik dejan001 pravi:

sem pa zgleda nove gume skuril...zjutraj se je akr na mokrem parkrat v prazno zavrtela ob speljevanju
uf-1.gif

hahaha...si me pa prav pošteno nasmejal (hvala ti
cheer.gif
)

Verjetno so padale take snežinke (zadnjih par dni) ki so smrt za profil gum oz. obrabo
evil.gif

dejan001

Pripravnik
3. sep 2007
363
0
16
redface-1.gif

če pa res...sem se vso zimo po snegu vozil pa je bilo normalno (redko da je še na snegu kopalo)...danes zjutraj pa mi je na mokrem asfaltu (brez snega) kopalo kot da bi imel letne. jaz sem pač mislil, da je možno to (ker smrdelo mi je včeraj kar fajn po skurjenem)

no te tak super če nič ni
cheer.gif

malo smeha ne škodi
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Ceste so mastne/spolzke..kako zelo opaziš na šipi, če pelješ za kom in zgolj vklopiš brisalec (brez tekočine) pa svinjarijo samo razmaže, je sploh ne more pobrisat.

Torej se guma z lahkoto zavrti v prazno ne glede na višino profila.

Ko bo vozil kaj močnejšega se boš prestrašil, da je z avtom kaj narobe, če ne bo zavrtelo v prazno
cheer.gif