vklapljanje, krmiljenje porabnikov preko gsm

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
na vikendu bi radi zmontirali daljinsko krmiljenje bojlerja (samo vklop, temperatura je regulirana z bojlerju lastnim termostatom) in eventuelno tudi klime za ogrevanje. na netu je kar nekaj ponudnikov te storitve, zanimajo pa me prakticne izkusnje.

ima kdo zmontiran tak krmilnik?

koliko ste placali za to zadevo?

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Kolega je imel krmilno enoto za ogrevanje, klimo, bojler in alarm.
proizvajalca se ne spomnim, je bil pa zelo zadovoljen, ker je lahko samo s sporočilom vklapljal določeno enoto ali celo vse troje skupaj, investicija pa še zdaleč ni bilanpoceni.

serviser

Pripravnik
2. jan 2010
63
3
8
Letos montiram take stvari po vikendih na Krvavcu. Če si sam vsaj malo "foha" je najboljši Simobil. Preprost, dela in poceni. Nima pa nevem kaj vse. Prižgi in ugasni ter podatek kaj je naredil, če si nekaj zahteval.

LP

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik serviser pravi:
Letos montiram take stvari po vikendih na Krvavcu. Če si sam vsaj malo "foha" je najboljši Simobil. Preprost, dela in poceni. Nima pa nevem kaj vse. Prižgi in ugasni ter podatek kaj je naredil, če si nekaj zahteval.

LP

to je ta varianta za 200 eur? to se je do sedaj izkazalo za najbolj ugodno in enostavno resitev. 2 vhoda in 2 izhoda. torej po domace, lahko s tem modulom vklopim medebojno neodvisni 2 zadevi, hkrati pa imam 2 povratni informaciji. bodisi da gre za alarm, kaksno mikrostikalo, mogoce podatek o temperaturi ...

serviser

Pripravnik
2. jan 2010
63
3
8
Cena za Simobil daljinec je 150€. Je zaklenjen na simobil. Potem še vsak mesec naročnina 3€ (nevem točno, ker pošljem stranke v nakup in podpis pogodb) Preveriti najprej delovanje signala, ker je pol mal težko nazaj nositi. Kako pa pogledaš temperaturo pa ne vem (PT 100 ali 1000) Mislim, da nima dig vhoda. Poglej na linku so tudi navodila. Kakor sem pred časom bral na strani proizvajalca (Smartech Tolmin) je zato predvidena malo dražja varianta.
http://www.simobil.si/sl/inside.cp2?cid=4D1F41F7-2E3D-502E-D119-D23C090E0EF0&linkid=article

LP!

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Cena za Simobil daljinec je 150€. Je zaklenjen na simobil. Potem še vsak mesec naročnina 3€ (nevem točno, ker pošljem stranke v nakup in podpis pogodb) Preveriti najprej delovanje signala, ker je pol mal težko nazaj nositi. Kako pa pogledaš temperaturo pa ne vem (PT 100 ali 1000) Mislim, da nima dig vhoda. Poglej na linku so tudi navodila. Kakor sem pred časom bral na strani proizvajalca (Smartech Tolmin) je zato predvidena malo dražja varianta.
http://www.simobil.si/sl/inside.cp2?cid=4D1F41F7-2E3D-502E-D119-D23C090E0EF0&linkid=article

LP!

ja to je to. v prosti prodaji pride 200 eur, ce pa se vezes za 2 leti na simobil, te pride 150 eur.

grem se tehnicne podatke pogledat ....

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Lahko vzameš tudi od Seltrona Telewarm, samo moraš pa imeti fiksni telefon. Zadeva pa drugače dela, jaz vklaplajm tako peč.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:

LP!
Evo protivlomni sistem v mojem prihodnjem avtu..... Klobaso kamnitita, kapsl,pa Simobil in če mi ukradeš avto...... kaBUMMMMMM
evil.gif

mjanez

Zelenc'
29. dec 2009
23
0
1
Jaz imam od Siop-a, Mars II in tudi delujej (kombinacija s termostatom, preklop med delovnim in varčevalnim programom, povratna informacija o izpadu elektrike, padec temperature pod 5 stopinj). Ni odvisen od ponudnika GSM.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik mjanez pravi:
Jaz imam od Siop-a, Mars II in tudi delujej (kombinacija s termostatom, preklop med delovnim in varčevalnim programom, povratna informacija o izpadu elektrike, padec temperature pod 5 stopinj). Ni odvisen od ponudnika GSM.

cena modula? preko katerega gsm ponudnika imas urejeno in za kaksen letni oz. mesecni strosek?

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Citat:

LP!
Evo protivlomni sistem v mojem prihodnjem avtu..... Klobaso kamnitita, kapsl,pa Simobil in če mi ukradeš avto...... kaBUMMMMMM
evil.gif
hysterical-1.gif

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
308
6
18
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
na vikendu bi radi zmontirali daljinsko krmiljenje bojlerja (samo vklop, temperatura je regulirana z bojlerju lastnim termostatom) in eventuelno tudi klime za ogrevanje. na netu je kar nekaj ponudnikov te storitve, zanimajo pa me prakticne izkusnje.

ima kdo zmontiran tak krmilnik?

koliko ste placali za to zadevo?

Obstajal je en tip, ki je sam GSM module vklop/izklop to doma delal, ceno pa je imel 100EUR za 230V/10A modul.
To je bil modul, kini bil vezan na operaterja. Za večje moči je bilo doplačilo 20EUR.
Sicer potem jaz tega nisem nabavil, tako da informacij iz prve roke nimam.

Žal njegove spletne strani ne najdem več, imam pa njegov mail (če je še aktiven?) in ga lahko pošljem ZS (javno ga ne bom objavljal).
Sicer pa kaj se najde tudi na bolhi ali Ebayu.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
imam več teh zadev:

- 1 izhod, 2 vhoda, alarmiranje
- 1 izhod
- 4 vhodi, 4 izhodi, 4 temperature, zvočni nadzor, alarmiranje......
- .....

Zadeve delujejo brez večjih problemov že od leta 2001 nadalje. Ima kar nekaj prednosti pred ostalimi napravami, omenjenimi v tej temi.

več na zs.

Nazadnje urejeno:

mjanez

Zelenc'
29. dec 2009
23
0
1
Kolikor se spomnim (pred dvema letoma okoli 200€. Je pa tak, da ga lahko prenašaš iz prostora v prostor (termostatski del, vključen na 220V vtičnico) in potem brezžično vklaplja črpalko ogrevanja.