Visual Studio Java ali podobno ?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Problem: Išče se razvojno okolje za začetnika.

Prvi poskus: Visual Basic 2008 Express
Ocena: ekskrement

Obrnil bi se na Javo, samo VS tega ne podpira.

Kaki predlog ? C++ se mi ne zdi primeren za začetnika.

C# ?

Ali obstaja kaki dober IDE za Javo ? Eclipse je sicer OK, samo ne vem, če ima kaj uporabnega za GUI designirat.

Aja, če bi imeli preveč denarja, bi ta vprašanja postavil plačanemu svetovalcu
wink-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Mislim da ima NetBeans možnost da si naklikaš GUI (ampak še nisem z njim delal). Tudi za Eclipse bi se verjetno našli plugini za to.
Mogoče še najenostavneje, če bi začel s C#. Tam imaš Visual C# Expess Edition (je zastonj za nekomercialno rabo), kjer se res zelo enostavno gradi GUI, pa še jezik je praktično identičen kot Java
tongue-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, bomo C# pogledali.

PS: Glede NetBeans. Ko sem nazadnje probal, je bila mala umetnost ga sploh pognat. Pa skoz je neke errorje imel... Polizdelek. Okoli v5.5 se je pisalo, če se prav spomnim.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Pol pa itak super če je express verzija brez omejitev
smile-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Men je tudi errorje ven metalo pa sem gledal kot butast....
cry12bpy.gif

Potem sem pa ugotovil da je case sensitive itd itd....
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Kot se spomnim primerjav Eclispe vs NetBeans (6.5 mislim, da je bila verzija), je slednji kar navdušil tudi stare mačke. Nekako je bil ocenjen kot malenkost boljši za Java / web razvijalca z daleč boljšo podporo za UML. Komentarji so bili, da ga precej razvijalcev ne fura, ker so navajeni na Eclipse in ne želijo menjat. Slednji ima tudi večjo publiko in posledično support, plugine...

Eclipse sam je samo ogrodje, rabiš si napedenat po svojih željah. Omenjalo se je, da je mogoče bolje (za začetnika) poseči po distribucijh, ki vsebujejo vse potrebno out of the box.