Vista, ne zazna LAN, izginil zvok

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
It's Vista time !!!!
wink-1.gif

Najprej predzgodba:
- na enem Vista PC-ju , ko laufa uTorrent, web ne dela spljoh. Po večih minutah "vrtenja" ne more naložiti niti najenostavnejših spletnih strani. Enako v IE kot FF. Lastnik pravi, da je tak že od nekdaj in se je že navadil. Zanimivo, FTP dela v trenutku. (ker Višta nima telneta gor nisem mogel preveriti, če se sploh poveže na port 80 ali kaj...). To ni moj PC in mi je v bistvu vseeno
tongue-1.gif

Zdaj pa:
- en PC je naenkrat zgubil (žično) povezavo z ruterjem. KEr je bilo neurje, smo posumili na crkot LAN adapterja in smo dali not drugo PCI ethernet kartico. Ki enako no delovala. WLAN pa je potem delal. WLAN dela tudi na enem drugem PC.
LAN adapterja se sploh ne pojavita v Device Manager-ju.

Ker je preko WLAN pol delalo, to ni taki problem. Problem je, da je nekje po vstavitvi LAN kartice nehal zvok delat.

Torej, a komu to zveni znano ? Ve rešitev ?

Če treba pošljem več detajlov pozneje (nisem pri tistem PC-ju).

Aja, še to: pri priklopu in odklopu LAN kabla se ne zgodi nič. Pri XP je javilo, da je kabel odklopljen. Podobno pri prijavi.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Jaz pri uTorentu omejim DL na nekje 80% pasovne širine, potem normalno surfam lahko, UL omejim še bolj.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Če daš sken nove strojne opreme tudi ni nič ?
Si poskusil vklopiti da pokaže skrite naprave v device managerju ?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Glede predzgodbe: ali na Visti teče kak fw / av? Simptomi so sumljivo podobni tistim, ki jih npr. prinese default nastavitev Noda + torrent.

Drugače pa: omejit max. število konekcij in upload v uTorrentu, poštimat nastavitve na ruterju (če gre za domačo igračo je priporočljiv kak alternativni fw).... je bilo na to temo že precej napisanega.

Za glavno težavo pa ne bom pametoval...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Samo glede telneta v Visti. Vklopiš ga v Control panelu, Programs and Features, Turn Windows features on or off.