Visokotlačni čistilec

kareden

Pripravnik
23. nov 2007
74
0
6
Ljubljana
Zdravo, kupil bi visokotlačni čistilec (štrajfix ??), pa me zanima , na kaj morem pazit pri nakupu.
V Merkurju majo neko italijansko zadevo, v Bauh* in Obi pa Karcher pa še neke druge firme.Dal bi recimo od 100- 150€.
Kaj mi priporočate ?

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
na kerherju mi je 2x počila glava in je postal neuporaben, sedaj imam pa že dve leti nekaj iz baubava, pa opravlja svojo nalogo zadovoljivo, kar pač lahko pričakuješ za 100€

kareden

Pripravnik
23. nov 2007
74
0
6
Ljubljana
Ok, 100-150€ ni veliko, ampak kaj več denarja pa ne bi dajal, za parkrat avto oprat pa kakšno svinjarijo spucat pa bi bil verjetno čisto v redu?

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Jaz imam doma tanajmanjšega Kärcherja (manj kot 100EUR, ne vem pa koliko točno) in zaenkrat super služi. Sem in tja za oprat avto in za podobne afnarije je idealka. Je majhen, kompakten, zelo enostaven in priročen. Jaz mislim, da za tvoj budget čisto ok zadeva, lahko pa kupiš tudi kakšno cenejšo, manj znano znamko (za okoli 60-70EUR bi se moralo kaj dobit). Ker tisti "tahudi" s kovinsko črpalko koštajo 2x toliko, če ne več pa še vsakič tisto veliko "kravo" trogat na dvorišče in predno vse prštimaš... Te že mine.... Magar pojdi v Bauhaus-a, ker imajo tisto svojo garancijo tako da če je kaj narobe ti ga zamenjajo brez vprašanja. Ali pa malo preglej, kaj imajo v akcijah pa idi pogledat, robe je dovolj in gotovo boš kaj našel zase.

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Predvsem ko kupujete visokotlacne cistilce morate biti pozorni na pritisk. Nekje okoli 110bar-ov so hobby program, tam okoli 220 se pa ze zacnejo profi, in z uporabo "turbo"šobe znajo biti zadeve kar nevarne
smile-1.gif
(turbosoba je tisti nastavek ki vodo sprica v curku, pri tem pa dela kroge, zadeva trga beton, unicuje asfalt itd itd... )

ojanez

Fizikalc
2. sep 2007
262
30
28
Pred tednom ali dvema smo se o isti temi pogovarjali v izbi "Prosti čas". Pobrskaj malo še tam.