no, ker nekaj instant hrane je bilo že omenjeno, pa se malo usmerimo na to
čisto preprosto, komur se ne da pretirano packat, pa bi vseeno rad koga presenetil, naslednji recept idealen.
Sestavine:
tortni oblat
kozarec sladkih višenj
2 vrečki instant mlečnega riža z okusom vanilije
2 vrečki želatine FIX (poudarek na fix)
9 dcl mleka
4 deci sladke smetane za stepanje
v živilski trgovini kupimo oblat za torto, priporočljiv je enojni. Le-tega rahlo pokapljamo z višnjevim sokom (približno 3 velike žlice) in dodatkom treh kapljic rumovega ekstrata. Riž skuhamo po navodilih na vrečki (kuharski nasvet: za 2 vrečki uporabi samo 9 dcl in ne 10 dcl mleka) ga ohladi in vanj zmešaj 4 dcl stepene sladke smetane ter dve vrečki želatine FIX. Oblat obložimo s polovico pripravljenega riža, nato cel kozarec odcejenih višenj in nato še ostanek riža. Vse to malo potlačimo z žlico, da je vse skupaj bolj kompaktno. Pripravljeno torto damo v hladilnik vsaj za 5 ur, še bolje je čez noč.
Po želji lahko našo hitro pripravljeno torto še dekoriramo, ali pa že odrezan kos torte polijemo s sladkim grehom.
Namesto višenj lahko uporabite katerokoli vloženo sadje.
p.s. boljše slike bodo, ko dobim digitalca, za ta trenutek bo pa mobitel moral zadostovati
čisto preprosto, komur se ne da pretirano packat, pa bi vseeno rad koga presenetil, naslednji recept idealen.
Sestavine:
tortni oblat
kozarec sladkih višenj
2 vrečki instant mlečnega riža z okusom vanilije
2 vrečki želatine FIX (poudarek na fix)
9 dcl mleka
4 deci sladke smetane za stepanje
v živilski trgovini kupimo oblat za torto, priporočljiv je enojni. Le-tega rahlo pokapljamo z višnjevim sokom (približno 3 velike žlice) in dodatkom treh kapljic rumovega ekstrata. Riž skuhamo po navodilih na vrečki (kuharski nasvet: za 2 vrečki uporabi samo 9 dcl in ne 10 dcl mleka) ga ohladi in vanj zmešaj 4 dcl stepene sladke smetane ter dve vrečki želatine FIX. Oblat obložimo s polovico pripravljenega riža, nato cel kozarec odcejenih višenj in nato še ostanek riža. Vse to malo potlačimo z žlico, da je vse skupaj bolj kompaktno. Pripravljeno torto damo v hladilnik vsaj za 5 ur, še bolje je čez noč.
Po želji lahko našo hitro pripravljeno torto še dekoriramo, ali pa že odrezan kos torte polijemo s sladkim grehom.
Namesto višenj lahko uporabite katerokoli vloženo sadje.
p.s. boljše slike bodo, ko dobim digitalca, za ta trenutek bo pa mobitel moral zadostovati
Priponke
Nazadnje urejeno: