Viski

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
nikjer. pri nas imas tezave kupiti ze kaksen fosters pivo, avstralsko brozgo. nazalost je drzava tako v kurcu, da ljudje kupujejo poceni spar in mercator pivo. kaj sele kaksen spodoben viski.
smirk-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
nikjer. pri nas imas tezave kupiti ze kaksen fosters pivo, avstralsko brozgo. nazalost je drzava tako v kurcu, da ljudje kupujejo poceni spar in mercator pivo. kaj sele kaksen spodoben viski.
smirk-1.gif

definiraj pri nas... v merkatorju v šiški lahko dobiš kar lepo izbiro piv, prav tako tudi viskijev

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Pa ne avtralskega fostersa, samo evropski približek. Viskije imajo pa tudi samo konfekcijo (čeprav je, priznam, tudi Auchroisk blizu tej oznaki, ampak meni je pač najbolj všeč) ...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
smirk-1.gif

Mislim da se v slo. proda več čivasa za 25€ kot pa enega old smuglerja za 5€.
Se pa sigurno proda 2x več jack danielsa in pa canadian cluba kot pa vseh ostalih cheap viskijev skupaj.

Folk ki jim je škoda dat 20€ za viski itak pijejo pir in vino. Folk ki kupuje poceni viski so kvečemu srednješolci ki so se slednjih 2 naveličali... Pa tut zaloge v trgovini so take da je schotish leather-ja 3x manj kot jacka...

Pri pivu so pa naše trgovine res bol revne, dalje od hajnikena ne vidijo, ampak itak se žlempa
samo union in laško, pils pa kak hajniken, korona že redko. Sicer pa kaj bi druga od piv sploh želel pit,
en hajniken bo za še tako izbran okus čisto soliden, v osnovi pa pivo pivcu (tujemu) sede Union popolnoma,
tako da druga res nerabimo.

Kako uvoženo pivo če eni za kruh nimajo, kajšele za pils.

Iz recesijskih razlogov sem v leklerku vzel gajbo brezalkoholca za 6€
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Pa ne avtralskega fostersa, samo evropski približek. Viskije imajo pa tudi samo konfekcijo (čeprav je, priznam, tudi Auchroisk blizu tej oznaki, ampak meni je pač najbolj všeč) ...

Sem pil to čmigovje v avstraliji, sam sicer nekak prisegam na korono, mi je nekako najboljša,
čeprav sem pristaš vina in viskijev. In ta fosters mi ni bil dober. Pa se ne pačim ali kaj, ampak tudi lokalci tam
ga ne pijejo pretirano radi. je nekako kot pri nas smile. Je lokalen, se pije, se pa ne toči na hidrantih na cesti kot laško in unijon.
Na cajte mi brat z belgije prvleče nekaj pira, te sem car 2 meseca, tam poznajo pire...

Nevem, mi je union boljši, z laškim ga pa nebi primerjal ker mi je tut ta nagnusen.

Pimo jeben union, sej pa je dobro pivo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Sem pil to čmigovje v avstraliji, sam sicer nekak prisegam na korono, mi je nekako najboljša,
čeprav sem pristaš vina in viskijev. In ta fosters mi ni bil dober. Pa se ne pačim ali kaj, ampak tudi lokalci tam
ga ne pijejo pretirano radi. je nekako kot pri nas smile. Je lokalen, se pije, se pa ne toči na hidrantih na cesti kot laško in unijon.
Na cajte mi brat z belgije prvleče nekaj pira, te sem car 2 meseca, tam poznajo pire...

Nevem, mi je union boljši, z laškim ga pa nebi primerjal ker mi je tut ta nagnusen.

Pimo jeben union, sej pa je dobro pivo.

Tud jaz original Fostersa v bistvu ne maram (še manj kot tega avropskega), ampak gre za princip. Isto je pri viskijih. Sorry, ampak raznih čivasov in đekov se ne dotaknem ...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Nisem ravno nek ekspert za viskije, solidno izbiro (za naše kraje) pa je imel Davidov hram oz. njihova trgovinica v Kranju (ki je ni več).

Zadnjič sem v tavelkem Sparu v LJ kaufnil Glenmorangieja, so tudi imeli malo več izbire. Pa Leclerc tudi, če me spomin ne vara? (sicer nisem nič kupil, tako da možno, da je bilo kje drugje)

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
smirk-1.gif

Kje pri vas? Na vaši fari?

Pri nas se lahko kupi whisky in konjak od 20€ pa do 1700€
Verjetno ti ne kupuješ nekateri pa kupujejo.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Maximarket v Lj.
Menda imajo tam med drugim na prodaj tudi najdražje viskije v Sloveniji (dostopne v prosti prodaji).

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
danes sem malo pogledal po leclercu, majo od 10-1000+€ viskije, majo vse sorte, samo tega iz prvega posta v temi pa ne

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Ma saj ta sploh ni drag, tam nekje okoli 50€ ... Problem je, da je poštnine še za vsaj 30€ ...
Kaj pa Oban ali vsaj Bunnahabhain je kdo videl?

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
In kaj je tako zelo narobe s Chivasom, da se ga vaša wannabe hohštaplerska gnada ne bi dotaknila?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pač mu ni všeč. Isto, kot če bi spraševal, kje kupit kak Guinnes, potem pa mu predlagaš, kaj je narobe s Temnim baronom?
17758-icon_confused.gif

banshe

Pripravnik
1. feb 2010
44
0
6
najboljši je un v Hoferju za 6€ (american bourbon) - Clarke's
857277-3137990779_2ee1f34865.jpg

Priponke

• 857277-3137990779_2ee1f34865.jpg
    857277-3137990779_2ee1f34865.jpg
    141,2 KB · Ogledi: 356

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
smirk-1.gif

Kje pri vas? Na vaši fari?

Pri nas se lahko kupi whisky in konjak od 20€ pa do 1700€
Verjetno ti ne kupuješ nekateri pa kupujejo.

zabarjev ne komentiram ze iz principa

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Ja, vrhunska primerjava.

crazy1.gif

Sicer se pa ne gre za to. Auchroisk je pač relativno neznan viski in avtor s tem izpade blazno brihten, ko "raznih čivasov in đekov" še povoha ne.

S tem, da je Chivas v čistem vrhu blended viskijev in nikakor ne kake pomije, kot bi naš svetovljan hotel povedati.

In najbrž tud ne pije coca-cole, ampak zgolj eno colo, ki jo je probal v Novi Zelandiji, ker samo tista voda tam da tisti pravi okus, ane?