Viski

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Rabim pomoč oziroma nasvet.
Za novo leto smo se odločili, da bomo delili za novoletna darila viski.
Sedaj me pa zanima ali ima kdo kakšno idejo, kje bi ga mogoče kakšen evro ceneje dobil, kot v običajnih trgovinah.
Rabil bi ene 40-50 flaš. Viski pa bi bil nekje v rangu Ballantines.

Hvala za predloge.

ps: moderatorje prosim, da mi kakšen teden temo pustijo tukaj potem pa lahko daste med gurmanske mojstrovine
smile-1.gif
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Če ti smem predlagat, Jameson whiskey je odličen v tem cenovnem okviru, za moj okus veliko boljši od Ballantines-a.
V Mercatorju ga imaš na "trajno nizki ceni" 14,99€.

P.S. pa tudi malce več poznavanja pokažeš pred stranko, ker Ballantines je zlajnan
wink-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
37.683
10.964
113
Kolega nekaj dila z žganimi pijačami, bom ga vprašal.
 

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
svoje case je bil na fuzinah na preglovem trgu nekdo, ki je prodajal alkohol:D
smo jack danielsa vedno tam kupovali..
nimam pa vec stevilke, ampak je ziher tu kdo, ki tam stanuje pa bo povedal ce se kaj dogaja.
 

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Pa ne Ballantinesa talat, no. Tullamore Dew je nekje v tem cenovnem razredu (mogoče malenkost dražji), ampak boljši in še precej boljši vtis boš naredil z njim.
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.270
113
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Če ti smem predlagat, Jameson whiskey je odličen v tem cenovnem okviru, za moj okus veliko boljši od Ballantines-a.
V Mercatorju ga imaš na "trajno nizki ceni" 14,99€.

P.S. pa tudi malce več poznavanja pokažeš pred stranko, ker Ballantines je zlajnan
wink-1.gif


chivas rules... sam je pa res "malce" dražji.
 

B81

22. jul 2007
37.683
10.964
113
grin1.gif


Kolega rekel, da en sam dela viski, malibu, črna vodka, travarica, pa še pa še....
cena okoli 7 eur za 1 liter. Mislim, adijo ne
grin1.gif
 

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Če ti smem predlagat, Jameson whiskey je odličen v tem cenovnem okviru, za moj okus veliko boljši od Ballantines-a.
V Mercatorju ga imaš na "trajno nizki ceni" 14,99€.

P.S. pa tudi malce več poznavanja pokažeš pred stranko, ker Ballantines je zlajnan
wink-1.gif

467716-post_slo.gif


@avtor

Samo ne Ballantine's whiskey-a. Jameson je po mojem okusu (in okusu mnogih drugih) eden boljših in je res zelo poceni trenutno.
 

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Sedaj se nagibam k nakupu Jagermaistra, ki je razmeroma ugoden, dobiš ga v lepem paketu s šestimi kozarci, pa med ljudmi je tudi kar priljubljen. Večina daril gre za delavce in za par poslovnih partnerjev.
Je pa res, da niste prvi, ki mi priporočate Jamisona. Baje naj bi bil to ful piten viski.

lp
 

E_Coyote

Zelenc'
6. mar 2008
8
0
1
Ni ga čez Ðek Denijelsa ..Drugač pa poznam nekoga, ki sam izdeluje Jegra - dobr k stomatr
smile-1.gif
Zvarjen je iz cca. 57 rastlin (zelišč) čist naravna zadevca 12€.
 

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Name najboljši vtis naredi kaka domača viljamovka s hruško. Ampak, taka, da ni dno flaše prilimano naknadno
zmaga.gif
 

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
Citat:
Uporabnik E_Coyote pravi:
Ni ga čez Ðek Denijelsa ..Drugač pa poznam nekoga, ki sam izdeluje Jegra - dobr k stomatr
smile-1.gif
Zvarjen je iz cca. 57 rastlin (zelišč) čist naravna zadevca 12€.

dober je domač jeger, ga pri nas že dve sezoni delamo. prilagam recept za Jegermaister tete Pehte :

Lapuh - cvet marec
Trobentice- cvet april
Trobentice - listje april
Smreka - vršički april-maj
Robida - listi april -junij in september-oktober
Ozkolistni suličasti tropotec april-september
Navadna marjetica - cvet maj - september
Lapuh - listje maj-junij
Kamilica - cvet maj-junij
Gozdna jagoda - listje maj-junij
Brin - zelene jagode maj
Pelin maj-junij
Bezeg - cvet maj-junij
Navadni rman - cvet maj-junij
Žajbelj maj- junij
Ajbiž maj-junij
Meta maj-avgust
Materina dušica maj-september
Vinska rutica maj
Akacija - cvet junij
Borovnice - listi pred zorenjem junij
Bela detelja - cvet junij-julij
Janež - zelen junij-julij
Kumina junij-avgust
Majaron junij
Lipa - cvet junij
Širokolistni tropotec junij-avgust
Šentjanževka - cvet junij-avgust
Oreh zelen, zrezan junij
Rožmarin junij-avgust
Srčna moč - cvet junij-avgust
Pravi kostanj - cvet julij
Arnika - cvet julij-avgust
Njivska preslica julij-oktober
Tavžentroža julij-avgust
Navadna melisa julij-avgust
Brin - zrele jagode oktober-november
Sladkor

V večji steklen kozarec za vlaganje nalijemo 5 l žganja (tropinovec ali sadjevec) ter postopoma po nabiramo, dodajamo rožice. Listov pest, cvetov 10-20 in majhno peščico plodov. Kozarec mora biti vedno pokrit, da tekočina ne izhlapeva. Vedno, ko dodamo rožice, z leseno žlico še premešamo. Rastline morajo biti oprane in osušene. Jeseni, ko rožice prenehamo dodajati, pustimo še 14 dni, vmes pa občasno premešamo. Glede na to, da rastline popijejo nekaj alkohola, ga postopoma dolijemo še kakšne 1/2 l. Kozarec naj ne stoji na vročem soncu ali premočni vročini.
Izdelava: Žganje precedimo najprej skozi cedilo, nato še enkrat skozi gazo. Na 1 l žganja vzamemo 1/2kg sladkorja in ga v večji posodi karameliziramo. Ko lepo porjavi, zalijemo s prekuhano vodo (na 1/2 kg sladkorja 1/2l vode), pustimo da zavre in se sladkor razpusti, nato odstavimo in ohladimo. Dolijemo še žganje, premešamo in pustimo stati kakšno uro, nato Jagermeister nalijemo v čiste steklenice.
 

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Citat:


zmaga.gif
, sploh, če kako uro pred zaužitjem odleži na ledu.
13.gif
te bom tepu kar delas z viskijem. led pa viski ne gresta skup, kvecjemu burboni pa led se zastopjo!!!.

drugace osebno hmm jamson mi je premedel, prisegam bolj na kakega Laphroaig al pa Glenfidich-a mmmmMMMMmmm

ceprav hmm ce pa pade kak Janez Sprehajalec se ga ne branim :D

lp Avi
 

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Hm... Sem imel en viski, ki je moral bit v skrinji tak da ne vem kako je s tem.
confused-1.gif

Mislim, da je bil nek 18 let star, požrli smo ga kot za šalo, potem pa je bil čas za spanje
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Meni tako odgovarja, bolje, da je malo v zmrzovalniku kot, da se kocka ledu topi v njem in s tem posledicno izgublja na aromi.