Višja strokovna šola - Informatika

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Juh

Obiskuje kdo višjo strokovno šolo v Velenju?

http://vss.scv.si/content/view/468/55

Kakšne so izkušnje in kakšna je cena letnika?
sprasujem se.gif

TNX

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Jaz sem na B2 v Lj...je tako tako. Pri vsakem predmetu maš seminarsko, ti prinese nekaj točk za izpit, predavanja so bolj tako tako, edino vaje so kar koristne. Če obiskuješ predavanja in vaje pa mal prebereš doma, je uspeh skoraj zagotovljen. No vsaj upam tako, sem še bolj na začetku, je po 3 izpitih povprečje 10.0
cheer.gif
Je pa res, da je odnos profesorjev in celotnega osebja zelo pozitiven, vsi zelo prijazni in si vzamejo čas zate.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Torej sam predmenik ni baš neki bau-bau. Zaradi lokaciji mi edino ustreza Velenje.

Kakšne pa so cene?
Sicer grem na informativni dan, ki bo v februarju, sam me zanima na kolk se moram pripravit...
crazy1.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Bom jaz povprašal malo brata, ko je pred 3 leti zaključil to šolo, kako pa kaj je. Bo v mojem imenu napisal ko bo doma. Neki hudo težkega ne more biti.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Lahka in nezahtevna zadeva, je pa še vedno težja reč kot FOV.
smile-1.gif

lp

hysterical-1.gif

When we`re done I`ll show you my diplomas
evil.gif

Kaj se krohotaš?
smile-1.gif
Informatiko sem diplomiral pred tremi leti, iz FOV bom pa letos.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Sem videl marsikaj v praksi iz njihovega programa in v enim zadevah odkrito rečeno pretiravajo... Npr. pri bazah pretiravajo na vajah da glava zapeče... Še na fakultetah je bolj smiselno pri omenjenem predmetu...

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Eh.. Vse kar moraš narediti je narisati E-R diagram (kar je smiselno, mar ne?), ga transformirati v SQL, kopirati kodo v drug program ter tam malo moderirati..

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Meni se zdi to vse skupaj bolj kot računalniški krožek...

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Na FRI je pa tako in tako samo matematika v taki ali drugačni obliki. Potem pa poleg teh "krožkov" samo še FOV ostane za informatiko.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Res je mogoče malo preveč matematike... ampak povem ti, da so krožki tam v višjih letnikih malo bolj obsežni...
Ok, nebom pameten ampak kolko poznam folk ki se je z FERI prepisal na B2, niso ravno neki biseri "prgramerji/računalničarji"

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
In potem prideš iz FRIja ter celo življenje guliš tisto kodo. Tistemu, ki bi to rad delal in ga to veseli naj to dela. Ni to za vsakogar.
smile-1.gif

Višja iz informatike te nauči vsega po malem.. FOV je pa pač bolj organizacijsko usmerjen. Kar je razvidno že iz predmetnika..

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Vem, da je blo na FERIju v MB dost manj sranja pri bazah, kot ga imajo v Velenju... Sem gledal velenjski predmet in je bila grozljivka proti našemu na FERIju z vidika komplikacij...

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
In potem prideš iz FRIja ter celo življenje guliš tisto kodo. Tistemu, ki bi to rad delal in ga to veseli naj to dela. Ni to za vsakogar.
smile-1.gif

Višja iz informatike te nauči vsega po malem.. FOV je pa pač bolj organizacijsko usmerjen. Kar je razvidno že iz predmetnika..

Veš kak je. Tisto kodo guliš, če te to veseli in če si tak tip človeka. In kodo na začetku gulijo vsi. Ni ga dobrega projektnega vodje, ki prej ni gulil kode in tega delal z veseljem.

Je pa res, da mogoče na FERI in FRI manjka kak predmet iz "organizacije". Sam sem bil na programski opremi in rad gulim kodo, čeprav zgleda, da je na žalost nebom celo življenje.
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Projektni vodja mora vedeti marsikaj drugega, ne pa guljenje kode. Je pa bistveno, da ima vsaj malo pojma o zadevi, ki jo vodi. Znanja, ki jih ima projektni vodja jih na nobenem tehničnem faksu ne boš dobil. Če kje, potem na FOV, večidel je pa itak praksa.
smile-1.gif

lp